back to top
26.4 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

26.4 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Στη φυλακή οδηγήθηκαν άλλοι δύο κατηγορούμενοι, μετά την απολογία τους, για συμμετοχή στο νέο κύκλωμα εκβιαστών που εξάρθρωσε η ΈΛ.ΑΣ. Ανάμεσα στους δυο προσωρινά κρατούμενους είναι και ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης. Συνολικά για την υπόθεση συνελήφθησαν 14 άτομα εκ των οποίων προφυλακίστηκαν οι 9, ενώ στους 5 που αφέθηκαν ελεύθεροι επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Σημειώνεται, ότι από τους 4 κατηγορούμενους που εμπλέκονταν και για τα επεισόδια έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, το περασμένο Σάββατο, οι τρεις εξ αυτών προφυλακίστηκαν.

Το ανώτατο δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών αποφάνθηκε ότι η κατοχή από το 1967 των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ είναι «παράνομη», σημειώνοντας ότι πρέπει να τερματιστεί «το συντομότερο δυνατό». Η γνωμοδότηση των δικαστών στο Διεθνές Δικαστήριο δεν είναι δεσμευτική, αλλά έχει βαρύτητα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Η σχετική υπόθεση είχε ξεκινήσει έπειτα από ένα αίτημα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, του 2022 πριν από τον σημερινό πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Δύο νέες φωτιές ξέσπασαν νωρίτερα στην Αγναντιά Καλαμπάκας και σε δασική έκταση στην περιοχή Καμπή Άρτας. Σε εξέλιξη αλλά με καλύτερη εικόνα η φωτιά στον Κιθαιρώνα κοντά στα Βίλλια, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι. Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ εκκενώθηκε προληπτικά κατασκήνωση του Δήμου Ασπροπύργου. Διακοπή της κυκλοφορίας στην Επαρχιακή Οδό Οινόης – Πόρτο Γερμενού στο ύψος της οδού Κιθαιρώνα. Μαίνεται και η φωτιά στο Καστράκι Αρκαδίας. Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Μαρώνεια Ροδόπης. Σε πορτοκαλί συναγερμό και αύριο για κίνδυνο πυρκαγιάς, πέντε περιφέρεις της χώρας, ανάμεσά τους και η Αττική.

Κλειστός ο Εθνικός Κήπος έως το πέρας του ωραρίου λειτουργίας. Σε επιφυλακή η δημοτική αστυνομία με 24ωρες περιπολίες και drones σε Φιλοπάππου, Λυκαβηττό, Τουρκοβούνια, Ιλίσια. Σε ετοιμότητα και υδροφόρες του δήμου, ώστε να συνδράμουν σε περίπτωση ανάγκης.

Παγκόσμιο μπλακ αουτ, το μεγαλύτερο από το 2017, το μεσημέρι έπειτα από τεχνικό πρόβλημα που εντοπίσθηκε αρχικά στα συστήματα της Αυστραλίας και ακολούθως σε ΗΠΑ, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Ολλανδία και Τουρκία. Εκτός λειτουργίας τέθηκαν τράπεζες, αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, πυροσβεστική,αστυνομία και τομείς υγείας. Δημόσια συγγνώμη για το χάος που προκάλεσε η ελαττωματική ενημέρωση του λογισμικού σε ηλεκτρονικά συστήματα, ζήτησε ο Γενικός Διευθυντής της Crowdstrike, Tζορτζ Kούρτζ. Νωρίτερα η Microsoft ανακοίνωσε ότι επιδιορθώθηκε η υποκείμενη αιτία τεχνικού προβλήματος των εφαρμογών και υπηρεσιών της 365.

Στη Μεγαλόνησο αύριο ο Πρωθυπουργός για τη μαύρη επέτειο, με φόντο τη ρητορική έξαρση του Ταγίπ Ερντογάν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στην εκδήλωση μνήμης που διοργανώνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης για τη συμπλήρωση 50 ετών από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία.

Στην Κύπρο και οι Πρόεδροι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

“Στηρίζουμε απερίφραστα μια λύση για διζωνική κοινοτική ομοσπονδία χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα” δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης ,μετά τη συνάντηση με τον με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Είναι χρέος μας να συνεργαστούμε για να υπάρξει επανέναρξη των συνομιλιών. Θεωρώ ότι αυτή τη φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο», υπογράμμισε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης μετά τη συνάντηση που είχε επίσης με τον κ. Χριστοδουλίδη.

Συνολικές ποινές κάθειρξης που φτάνουν τα 244 χρόνια (με εκτιτέα τα 20 έτη), αλλά και χρηματικές ποινές έως 4,5 εκατ. ευρώ, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε μέλη κυκλώματος που διακινούσαν παράνομα πρόσφυγες και μετανάστες από τον Έβρο προς την ενδοχώρα.

Στις 812.958 ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ τον Ιούνιο, αυξημένοι κατά 18.206 συγκριτικά με τον Μάιο, αλλά μειωμένοι κατά 53.491ένας σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Συνεχίζουν τις περιοδείες τους και τις συνεντεύξεις οι υποψήφιοι για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ.

Την ανάγκη να γίνουν πολλά ντιμπέιτ με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος και δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, μιλώντας στο “Talk radio”.

Δεν συμβιβάζομαι με την ιδέα ενός μικρομεσαίου κόμματος που θα παλεύει για τη δεύτερη θέση, και το μόνο ρόλο που θα του επιτρέπεται να παίξει είναι να γίνει ο μικρός κυβερνητικός εταίρος του κ. Μητσοτάκη το κεντρικό μήνυμα του Μιχάλη Κατρίνη σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

Στο έλεος του καύσωνα η χώρα ,μέχρι και την προσεχή Δευτέρα. Σταθερά πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος. Από την Τρίτη αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Ανοιχτές 9 το πρωί με 9 το βράδυ και οι επτά κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων.

Με γραπτή Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σάκης Αρναούτογλου, ζητά άμεσα μέτρα στήριξης για τους κτηνοτρόφους λόγω των κρουσμάτων της πανώλης στη Θεσσαλία.

Εκδόθηκε σήμερα η προέγκριση της άδειας δόμησης του γηπέδου στον Βοτανικό. Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Οι συστηματικές ενέργειες των Υπηρεσιών του δήμου, των μελετητών και των συναρμόδιων Υπουργείων, σε συνεργασία με την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη, πιάνουν τόπο τονίζει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Τραγωδία στην Αιτή. Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν σκάφος που μετέφερε μετανάστες έπιασε φωτιά στα ανοικτά της θάλασσας. Δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης. Το σκάφος μετέφερε περισσότερα από 80 άτομα από το Λαμπαντί προς τις Νήσους Τουρκ και Κάικος”.

Επτά τραυματίες εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο εξαιτίας βύθισης φλεγόμενου τουριστικού σκάφους στην Μαρμαρίδα, στη νοτιοδυτική Τουρκία, που μετέφερε 110 επιβάτες. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ ιδιοκτήτης και καπετάνιος έχουν συλληφθεί.

ΚΑΙΡΟΣ

Έως 40 βαθμούς Κελσίου και αύριο στην Αθήνα. 38 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα