37 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

37 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Eιδοποίηση σε νεκρό για επαναξιολόγηση αναπηρίας – Τι απαντά ο ΕΦΚΑ

Διαβάστε επίσης

Στο γεγονός ότι ο διαδικασία δημιουργίας Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αποδίδει ο ΕΦΚΑ την αποστολή κλήσης για επανεκτίμηση της αναπηρίας σε πολίτη ο οποίος δεν βρίσκεται στη ζωή, που δημοσιοποίησε η εφημερίδα DOCUMENTO.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το θέμα ανέδειξε με ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) ο Τομεάρχης ψηφιακής Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος απευθυνόμενος προς τη Νίκη Κεραμέως και τον Πάνο Τσακλόγλου σημειώνει «Ο ΕΦΚΑ, καλεί τον φίλο μου Π.Τ από το Κορωπί να περάσει ξανά ΚΕΠΑ για την αναπηρία του. Μόνο που ο άνθρωπός μας έχει πεθάνει από τις 3/6/23 & η σύζυγός του λαμβάνει ήδη σύνταξη χηρείας».

Ο Φορέας, απάντησε ότι «πιστός στην προσπάθειά του να βρίσκεται διαρκώς δίπλα στον πολίτη, από το 2022 έχει ενεργοποιήσει την αποστολή sms τέσσερις μήνες πριν από τη λήξη της Γνωστοποίησης Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας (Γ.Α.Π.Α.), προκειμένου να τους ειδοποιήσει να υποβάλλουν εμπρόθεσμα αίτηση παράτασης.
Από τον επόμενο μήνα (Αύγουστο), έχει ήδη προγραμματισθεί η ενεργοποίηση της διαδικασίας του απαραίτητου ελέγχου στη λίστα των ευάλωτων συμπολιτών μας και ατόμων με αναπηρία, που επίκειται η εξέτασή τους από την υγειονομική επιτροπή των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας. Άλλωστε, ο Φορέας έχει ήδη ενεργοποιήσει την άμεση διακοπή της συνταξιοδοτικής παροχής μετά την επέλευση του θανάτου. Συνεπώς, αποτελεί μια γνώριμη διαδικασία που έχει προγραμματιστεί να εφαρμοστεί και στις υγειονομικές επιτροπές.
Η περαιτέρω ψηφιακή αναβάθμιση του e-ΕΦΚΑ ήδη συντελείται, με τα δύο έργα πυλώνες (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα & Ψηφιοποίηση του Ασφαλιστικού βίου των πολιτών), που θα διασυνδέουν πλήρως τις υπηρεσίες του Φορέα, θα ψηφιοποιούν πλήρως τις συναλλαγές πολιτών/εργοδοτών και θα παρέχουν ολοκληρωτική διαλειτουργικότητα με τις έτερες δημόσιες υπηρεσίες…».

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα