back to top
36.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

36.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Κ. Ζαχαριάδης: Μαθήματα αριστεροσύνης στον Γιάννη Δραγασάκη δεν μπορεί να δώσει κανείς

Διαβάστε επίσης

Για τις εξελίξεις στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά την αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη- ιστορικού στελέχους της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ- μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην Σοφία Μπερετάνου, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

«Μαθήματα αριστεροσύνης στον Γιάννη Δραγασάκη δεν μπορεί να δώσει κανείς. Ανεξάρτητα αν συμφωνεί κάποιος μαζί του ή όχι,  οφείλει να τον σέβεται», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Αν διαβάσει κάποιος με προσοχή την επιστολή του, είναι σαφές ότι ο Γιάννης Δραγασάκης δεν πήρε αυτή την απόφαση τον τελευταίο ένα μήνα. Είναι μια απόφαση την οποία την έχει πάρει μέσα στον τελευταίο χρόνο σκεπτόμενος κάποια πράγματα και δεν το έκανε πριν τις ευρωεκλογές. Δεν θέλησε να δημιουργήσει πρόβλημα στο χώρο τον οποίο ο ίδιος τον ίδρυσε, τον κράτησε όρθιο, τον έκανε μεγάλο κόμμα, ήταν και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τσίπρα και με τη σεμνότητα που τον διακρίνει πήρε αυτή την απόφαση».

Αναγκαίες οι υπερβάσεις τόσο εντός ΣΥΡΙΖΑ όσο και εντός του ευρύτερου προοδευτικού χώρου

«Πρέπει να κοιτάξουμε πως θα ελαττώσουμε τις έντονες διαφωνίες μέσα στο κόμμα. Υπάρχουν θέματα στα οποία έχω και εγώ τις ενστάσεις μου, υπάρχουν όμως και θέματα που συμφωνώ. Μια καλή αρχή είναι να ξεκινήσουμε με τα θέματα που συμφωνούμε. Είμαστε σε μια περίοδο που η κοινωνία δεν αναζητά περαιτέρω διασπάσεις, και αποχωρήσεις, αναζητά επικοινωνία, συναινέσεις και μεγάλες πολιτικές συναντήσεις. Αυτή την υπέρβαση πρέπει να κάνουμε και αυτό είναι αναγκαίο τόσο εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και εντός του ευρύτερου προοδευτικού χώρου».

«Αυτά που μας χωρίζουν με το ΠΑΣΟΚ είναι λιγότερα από αυτά που μας ενώσουν»

«Τα κόμματα πρέπει να υπάρχουν και μάλιστα όσο ισχυροποιούνται τόσο βοηθάνε να χτυπηθεί ο ισχυρός αντίπαλος που είναι η ΝΔ. Κανένας μόνος του δεν μπορεί. Πρέπει να αθροίσουμε δυνάμεις, μπορεί να γίνει και πολλαπλασιασμός όπως έγινε και στη Γαλλία. Αυτή την περίοδο “φυσάει” κόντρα για εμάς και πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε κάποια βήματα. Αυτά τα οποία μας ενώνουν με το ΠΑΣΟΚ είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν».

Πρωτοβουλίες στον ΣΥΡΙΖΑ για να αποκαταστήσει την επαφή του με την κοινωνία

«Το ζητούμενο είναι να μπορέσει μια ηγεσία να αντιστοιχίσει τον πολιτικό της ρόλο με τα προβλήματα της κοινωνίας, τις ανησυχίες και τις ελπίδες της. Αυτό πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, να σταθεί πάνω από τα προβλήματα της κοινωνίας , να προτείνει λύσεις και κάθε μέρα να χτίζουμε ένα φερέγγυο προφίλ».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα