back to top
32.4 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

32.4 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

Ελάττωμα σε έκδοση ενημέρωσης λογισμικού της Microsoft προκάλεσε το παγκόσμιο ψηφιακό μπλακ άουτ

Διαβάστε επίσης

Ευρείας κλίμακας τεχνική βλάβη στα συστήματα πληροφορικής της Microsoft επηρεάζει  από νωρίς το πρωί χιλιάδες επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο όπως μεταδίδεται από Βρετανία, Γερμανία, Αυστραλία, Τουρκία, ΗΠΑ, Ινδία, Νέα Ζηλανδία.

Tράπεζες, αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί και σούπερ μάρκετ τέθηκαν εκτός λειτουργίας μετά την εμφάνιση της λεγόμενης «μπλε οθόνης του θανάτου», του μηνύματος σφάλματος που επιδεικνύεται στην οθόνη ενός υπολογιστή από τα Windows.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες και τις δηλώσεις του προέδρου της εταιρείας κυβερνοασφάλειας  CrowdStrike – απ’ όπου ξεκίνησε η ψηφιακή κρίση – Τζορτζ Κούρτζ,  το πρόβλημα προκλήθηκε από ένα «ελάττωμα σε έκδοση ενημέρωσης λογισμικού της Microsoft για τα Windows. Δεν πρόκειται για περιστατικό ασφαλείας ή κυβερνοεπίθεση. Το πρόβλημα έχει εντοπιστεί, απομονωθεί και έχει ξεκινήσει η διόρθωση του.

Δίχως προβλήματα η εξυπηρέτηση του κοινού στον ΔΑΑ Ελευθέριος Βενιζέλος

Δίχως ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η αεροπορική κίνηση και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος. Και τούτο παρά τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζουν άλλα μεγάλα αεροδρόμια διεθνώς, στα πληροφοριακά τους συστήματα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε πριν λίγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος στον τομέα επικοινωνίας του Αεροδρομίου, μόνον ορισμένες εκ των αεροπορικών εταιρειών έχουν εμφανίσει προβλήματα λειτουργίας στα πληροφοριακά τους συστήματα τα οποία όμως υπερβαίνουν με καταφυγή σε … παραδοσιακές μεθόδους Check In (χρήση καρτών κλπ). Δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα ή καθυστερήσεις πτήσεων, πέραν του συνήθους.

Εκτός δικτύου σύστημα κρατήσεων του τομέα υγείας στην Αγγλία

Σύστημα κρατήσεων του τομέα υγείας που χρησιμοποιείται από γιατρούς στην Αγγλία βρίσκεται εκτός δικτύου, αναφέρουν σε αναρτήσεις τους σήμερα στην πλατφόρμα X υγειονομικοί αξιωματούχοι.

Ένα παγκόσμιο τεχνικό πρόβλημα σε σύστημα πληροφορικής επηρεάζει τη λειτουργία επιχειρήσεων σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του βρετανικού δικτύου Sky News, ισπανικών αεροδρομίων, αυστραλιανών μέσων ενημέρωσης και τραπεζών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα