back to top
37 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

37 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Παρίσι 2024: «Περιορισμένος ο αντίκτυπος της παγκόσμιας διακοπής λειτουργείας στον κυβερνοχώρο»

Διαβάστε επίσης

Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού αμακοίνωσε σήμερα (19/7) ότι μια παγκόσμια διακοπή λειτουργείας στον κυβερνοχώρο επιβράδυνε τις δραστηριότητές της, αλλά ο αντίκτυπος ήταν περιορισμένος και οι πωλήσεις εισιτηρίων δεν επηρεάστηκαν πριν από τους Αγώνες που ξεκινούν σε μια εβδομάδα.

Η διακοπή αυτή που φαινόταν να σχετίζεται με ζητήματα της παγκόσμιας εταιρείας κυβερνοασφάλειας CrowdStrike και της Microsoft επηρέασε τις λειτουργίες σε πολλούς τομείς την Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων, των αεροπορικών εταιρειών, των μέσων ενημέρωσης και των τραπεζών.

«Σε αυτό το σημείο, οι επιπτώσεις είναι περιορισμένες και αφορούν ιδιαίτερα την παράδοση διαπιστεύσεων», είπε η οργανωτική επιτροπή του Παρισιού 2024, προσθέτοντας ότι ήταν σε επαφή με άτομα που επηρεάστηκαν προκειμένου να αναβάλουν τις επισκέψεις τους στα κέντρα διαπίστευσης.
«Τα συστήματα έκδοσης εισιτηρίων του Παρισιού 2024 δεν επηρεάστηκαν. Οι εργασίες γύρω από την προετοιμασία των χώρων συνεχίζονται κανονικά και τα προγράμματα εργασίας δεν κινδυνεύουν. Η λαμπαδηδρομία συνεχίζεται κατά μήκος της διαδρομής της κανονικά.»

Στο κέντρο Τύπου των Αγώνων, οι έλεγχοι ασφαλείας έξω έγιναν χειροκίνητα χρησιμοποιώντας λίστες ονομάτων και το γραφείο διαπίστευσης έκλεισε, δήλωσε δημοσιογράφος του Reuters.

«Έφτασα στο Παρίσι σήμερα το πρωί και πήγα να επικυρώσω τη διαπίστευσή μου και μου είπαν όχι», είπε ο δημοσιογράφος του Sky Sports από τη Νέα Ζηλανδία, Γουίλσον Κέιτον. «Δεν μπορούν να εκδώσουν καμία διαπίστευση ή οτιδήποτε για δεν ξέρω πόσο καιρό».

Ο Τόνι Εστανγκέ, επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, είπε στους δημοσιογράφους ότι είχαν τεθεί σε εφαρμογή σχέδια έκτακτης ανάγκης, αλλά η διακοπή επιβράδυνε τις εργασίες και η επιτροπή «ελπίζει ότι η Microsoft θα μπορέσει να λύσει τη διακοπή πολύ γρήγορα».

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα