back to top
32.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

32.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

“Σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό”, ανέφερε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στην Κύπρο σήμερα ο Πρωθυπουργός για τη μαύρη επέτειο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στην εκδήλωση μνήμης που διοργανώνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία.

Στη μεγαλόνησο και οι Πρόεδροι ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης και ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στην κατεχόμενη Κύπρο θα βρεθεί σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στο μεταξύ αναμένεται προκλητική τουρκική φιέστα καθώς, θα παρελάσουν 50 πολεμικά πλοία, -ως συμβολισμός για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή- μαχητικά αεροσκάφη ενώ το «παρόν» θα δώσει και το τουρκικό αεροπλανοφόρο TCG Anadolu.

Σε εξέλιξη η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί σε εγκαταλελειμμένο κτίριο επί των οδών Λεοννάτου και Ιάσονος στο Μεταξουργείο.

Πυρκαγιά και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μεταμόρφωση του δήμου Πύλου Νέστορος στη Μεσσηνία.

Σε πορτοκαλί συναγερμό για κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα Αττική και Αργολίδα καθώς και περιοχές Εύβοιας, Βοιωτίας και Κορινθίας. Σε επιφυλακή η δημοτική αστυνομία με 24ωρες περιπολίες και drones σε Φιλοπάππου, Λυκαβηττό, Τουρκοβούνια, Ιλίσια.

Σε ανεπαρκείς ποιοτικούς ελέγχους αποδίδουν αναλυτές το χάος που προκλήθηκε από μια ενημέρωση ρουτίνας ενός λογισμικού κυβερνοασφάλειας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας ελαττωματικός κώδικας στα αρχεία ενημέρωσης προκάλεσε ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά μπλακ άουτ των τελευταίων ετών. Τράπεζες, αεροπορικές εταιρείες, νοσοκομεία, ακόμη και κυβερνητικές υπηρεσίες αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα.

Πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες τα μέλη των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο που ζητούν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα. Μέχρι στιγμής, 31 βουλευτές και τέσσερις γερουσιαστές έχουν καλέσει δημοσίως τον 81χρονο πρόεδρο Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του, επιτρέποντας έτσι σε έναν άλλον Δημοκρατικό να νικήσει τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ ο Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε πως επικοινώνησε τηλεφωνικά χθες με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του υποσχέθηκε πως εφόσον κερδίσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου θα βάλει «τέλος στον πόλεμο» μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν άλλοι δύο κατηγορούμενοι, μετά την απολογία τους, για συμμετοχή στο νέο κύκλωμα εκβιαστών. Ανάμεσα στους δυο προσωρινά κρατούμενους είναι και ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης. Συνολικά για την υπόθεση συνελήφθησαν 14 άτομα εκ των οποίων προφυλακίστηκαν οι 9, ενώ στους 5 που αφέθηκαν ελεύθεροι επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Σημειώνεται, ότι από τους 4 κατηγορούμενους που εμπλέκονταν και για τα επεισόδια έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, το περασμένο Σάββατο, οι τρεις εξ αυτών προφυλακίστηκαν.

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στη συμβολή των οδών Δεριγνύ και Αχαρνών, στο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ αλληλέγγυων στις καταλήψεις και αστυνομικών. Περίπου 300 άτομα επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις και εκείνοι τους απώθησαν, ενώ ακολούθησαν 40 προσαγωγές στη ΓΑΔΑ. Απέναντι από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση συγκεντρώθηκαν αργότερα περίπου 200 άτομα προς υποστήριξη των προσαχθέντων.

Στο έλεος του καύσωνα η χώρα, μέχρι και τη Δευτέρα. Σταθερά πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος. Από την Τρίτη αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Ανοιχτές 9 το πρωί με 9 το βράδυ και οι επτά κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων.

Εκδόθηκε χθες η προέγκριση της άδειας δόμησης του γηπέδου στον Βοτανικό. “Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού!” τονίζει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Στην Ουκρανία, υπέκυψε τελικά στα τραύματά της η εθνικίστρια πρώην βουλευτής, Ιρίνα Φάριον, μετά τα πυρά που δέχθηκε χθες από άγνωστο, σε έναν δρόμο της πόλης Λβιβ. Ο περιφερειακός κυβερνήτης Μαξίμ Κοζίτσκι δήλωσε μέσω Telegram ότι η Φάριον κατέληξε αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι ενημερώνεται τακτικά για τις έρευνες για τη σύλληψη του ενόπλου και καταδίκασε κάθε μορφή βίας.

ΚΑΙΡΟΣ

Ζέστη και σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 39 βαθμούς Κελσίου. 31 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα