back to top
32.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

32.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Στην Κύπρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στην εκδήλωση μνήμης που διοργανώνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία.

Στη μεγαλόνησο και οι Πρόεδροι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

“Η Ελλάδα στέκεται με σεβασμό στην ιερή μνήμη των πεσόντων, συμμερίζεται το δράμα για τους αγνοουμένους και τους εκτοπισμένους και εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς όλους όσοι πολέμησαν γενναία για την υπεράσπιση της Κύπρου”, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών και υπογραμμίζει ότι “δεν αποδέχεται ανοίκειες απειλές, διχαστικά ψηφίσματα και τετελεσμένα επί του πεδίου”. «Η επίλυση του Κυπριακού ήταν και θα παραμείνει ύψιστη εθνική προτεραιότητα», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στην κατεχόμενη Κύπρο θα βρεθεί σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στο μεταξύ αναμένεται προκλητική τουρκική φιέστα καθώς, θα παρελάσουν 50 πολεμικά πλοία, -ως συμβολισμός για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή- μαχητικά αεροσκάφη ενώ το «παρόν» θα δώσει και το τουρκικό αεροπλανοφόρο TCG Anadolu.

Σε εξέλιξη η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί σε εγκαταλελειμμένο κτίριο επί των οδών Λεοννάτου και Ιάσονος στο Μεταξουργείο.

Πυρκαγιά και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μεταμόρφωση του δήμου Πύλου Νέστορος στη Μεσσηνία.

Σε πορτοκαλί συναγερμό για κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα Αττική και Αργολίδα καθώς και περιοχές Εύβοιας, Βοιωτίας και Κορινθίας. Σε επιφυλακή η δημοτική αστυνομία με 24ωρες περιπολίες και drones σε Φιλοπάππου, Λυκαβηττό, Τουρκοβούνια, Ιλίσια.

Σε ανεπαρκείς ποιοτικούς ελέγχους αποδίδουν αναλυτές το χάος που προκλήθηκε από μια ενημέρωση ρουτίνας ενός λογισμικού κυβερνοασφάλειας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας ελαττωματικός κώδικας στα αρχεία ενημέρωσης προκάλεσε ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά μπλακ άουτ των τελευταίων ετών. Τράπεζες, αεροπορικές εταιρείες, νοσοκομεία, ακόμη και κυβερνητικές υπηρεσίες αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα.

Πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες τα μέλη των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο που ζητούν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα. Μέχρι στιγμής, 31 βουλευτές και τέσσερις γερουσιαστές έχουν καλέσει δημοσίως τον 81χρονο πρόεδρο Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του, επιτρέποντας έτσι σε έναν άλλον Δημοκρατικό να νικήσει τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ ο Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε πως επικοινώνησε τηλεφωνικά χθες με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του υποσχέθηκε πως εφόσον κερδίσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου θα βάλει «τέλος στον πόλεμο» μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Στο έλεος του καύσωνα η χώρα, μέχρι και τη Δευτέρα. Σταθερά πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος. Από την Τρίτη αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Ανοιχτές 9 το πρωί με 9 το βράδυ και οι επτά κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων.

Εκδόθηκε χθες η προέγκριση της άδειας δόμησης του γηπέδου στον Βοτανικό. “Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού!” τονίζει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

ΚΑΙΡΟΣ

Ζέστη και σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία έως 39 βαθμούς Κελσίου. 32 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα