back to top
35.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

35.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

«Μισός αιώνας από την εθνική τραγωδία της Κύπρου. Τιμούμε όσους χάθηκαν. Και διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος, ενιαίο, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ” αναφέρει στην ανάρτησή του για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συμπληρώνοντας: “Χωρίς ξένο στρατό κατοχής. Και όπως το θέλει ο ποιητής: «Χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει το βράδυ στην εκδήλωση μνήμης που διοργανώνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία.

«Συμπληρώνονται 50 χρόνια από την παράνομη τουρκική εισβολή στην Κύπρο. 50 χρόνια κατοχής, με την Λευκωσία να παραμένει η μοναδική διαιρεμένη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα” αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης υπογραμμίζοντας: «Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ».

“Δεν δεχόμαστε καμία πρόκληση και καμία αμφισβήτηση των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία επιλογή διχοτόμησης του νησιού και λύσης δύο κρατών”, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στο στρατιωτικό κοιμητήριο στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στη Λευκωσία παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ψάλλεται αυτή την ώρα στη Μητρόπολη Αθηνών. Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στην κατεχόμενη Κύπρο θα βρεθεί σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στο μεταξύ αναμένεται προκλητική τουρκική φιέστα καθώς, θα παρελάσουν 50 πολεμικά πλοία, -ως συμβολισμός για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή- μαχητικά αεροσκάφη ενώ το «παρόν» θα δώσει και το τουρκικό αεροπλανοφόρο TCG Anadolu.

Μέχρι τη Δευτέρα θα διαρκέσει ο καύσωνας στη χώρα με τον υδράργυρο να είναι σταθερά πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου. Από την Τρίτη αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Ανοιχτές 9 το πρωί με 9 το βράδυ και οι επτά κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων.

Σε πορτοκαλί συναγερμό για κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα Αττική και Αργολίδα καθώς και περιοχές Εύβοιας, Βοιωτίας και Κορινθίας.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 αγνοούνται μετά την κατάρρευση γέφυρας σε αυτοκινητόδρομο στη βόρεια Κίνα, όπως μετέδωσαν κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, την ώρα που μέρος της χώρας πλήττεται από καταρρακτώδεις βροχές. Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι η Κίνα βιώνει μια κρίσιμη περίοδο σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των πλημμυρών και οι τοπικές κυβερνήσεις πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για να ενισχύσουν τα συστήματα παρακολούθησης και έγκαιρης προειδοποίησης.

ΚΑΙΡΟΣ

Ζέστη και σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία έως 39 βαθμούς Κελσίου. 34 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα