back to top
31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

«Το Κυπριακό είναι μία εκκρεμότητα που προσβάλει την διεθνή κοινότητα. Είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε γιατί καμία μάχη δεν χάνεται αν πρώτα δεν δοθεί. Εχω εμπιστοσύνη στις θέσεις μας. Ο Ελληνισμός δεν θα πάψει να αγωνίζεται μέχρι να επενενωθεί η Κύπρος» είπε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Μεγαλόνησο με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή . Νωρίτερα Την αμέριστη στήριξη της Ελλάδας στην προσπάθεια να επανενωθεί η Κύπρος και να κλείσει η πληγή της διχοτόμησης, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας. 

 “Έίμαστε εδώ για να πράξουμε ότι είναι δυνατό ώστε να απελευθερώσουμε τον τόπο μας και να τον επανενώσουμε” τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, . 

«Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα  από τη βάρβαρη εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, χρονικό διάστημα κατά το οποίο συνεχίζεται η κατοχή του ενός τρίτου και πλέον του εδάφους της, κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς νομιμότητας», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.  

«Συμπληρώνονται 50 χρόνια από την παράνομη τουρκική εισβολή στην Κύπρο. 50 χρόνια κατοχής, με την Λευκωσία να παραμένει η μοναδική διαιρεμένη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα” αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. 

“Δεν δεχόμαστε καμία πρόκληση και καμία αμφισβήτηση των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών”, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης από την Κύπρο. 

“Η 50η επέτειος από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, προσφέρεται για συλλογικό προβληματισμό, διδάγματα και επαναβεβαίωση αρχών, αξιών και θέσεων σε σχέση με τη διαχείριση του Κυπριακού”, ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας,  στην ομιλία του στη Μητρόπολη Αθηνών, στο πλαίσιο του Αρχιερατικού Μνημόσυνου για τους πεσόντες. 

. Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν στρατιωτικούς στόχους των Χούθι στην περιοχή του λιμανιού Χοντέιντα στην Υεμένη ως απάντηση στις εκατοντάδες επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι σιίτες αντάρτες κατά του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. «Επιδρομές του ισραηλινού εχθρού σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στο λιμάνι Χοντέιντα» οδήγησαν σε θανάτους και σε τραυματισμούς, ανέφερε το υπουργείο Υγείας των Χούθι που μεταδόθηκε από μέσα ενημέρωσης των ανταρτών. 

Φωτιά ξέσπασε  σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν στο σημείο. Η φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας επί της οδού Κουκλουτζά και στο σημείο επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Δυστυχώς, στο διαμέρισμα εντοπίστηκε η σορός μιας γυναίκας, σύμφωνα με ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος 

 Σε 45 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική από αυτές οι 31 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 14. Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα σε αγροτοδασική έκταση στην Φιλιππιάδα Πρέβεζας ενώ η φωτιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην Παναγία Στύρα Ευβοίας έχει ελεγχθεί. 

Σεισμός μεγέθους 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στα ανοιχτά της Παλαιοχώρας Χανίων. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 26 χιλιόμετρα Νότια – Νοτιοδυτικά της Παλαιοχώρας και εστιακό βάθος 4,6 χιλιομέτρων. 

 «Σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση όλων των έκτακτων προβλημάτων που προκύπτουν στο Δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών» τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι βρίσκεται ο ΔΕΔΔΗΕ ζητώντας παράλληλα «την κατανόηση όλων των πελατών του, καθώς «οι υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρούνται εδώ και αρκετές ημέρες σε συνδυασμό με την υψηλή κατανάλωση λόγω της αυξημένης χρήσης κλιματιστικών, προκαλούν έκτακτες βλάβες στο Δίκτυο». 

 ΚΑΙΡΟΣ  

Αίθριος αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι είναι  βαθμοί. 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα