back to top
31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Έλληνας συνοριοφύλακας τραυματίστηκε σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου από πυρά αγνώστων, που βρίσκονταν στην τουρκική πλευρά, όπως ανακοίνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά. Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί που τραυμάτισαν τον συνοριοφύλακα  εξετάζουν οι ελληνικές Αρχές. 

 «Δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα. Η επιδίωξή μας παραμένει μία: Κυπριακή Δημοκρατία με μία κυριαρχία σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία σε ένα ενιαίο κράτος χωρίς ξένο στρατό κατοχής όπως ακριβώς το προβλέπουν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του από την Κύπρο με αφορμή τα 50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή. «Δεν είμαστε εδώ μόνο για να θρηνήσουμε και να τιμήσουμε αλλά και να αγωνιστούμε προβάλοντας το Κυπριακό ως απαράδεκτο παράδειγμα εισβολής που στις ημέρες μας βρίσκει μιμητές, όπως στην Ουκρανία. Καμία μάχη δεν χάνεται εάν πρώτα δεν δοθεί. Αργά η γρήγορα η Τουρκία οφείλει να αντιληφθεί ότι οι φιλοδοξίες της δεν μπορούν να ταυτίζονται με μαύρες επετείους, τόνισε ο πρωθυπουργός. 

«Είμαστε έτοιμοι να γράψουμε ιστορία και να επανενώσουμε τον τόπο μας, να επανενώσουμε την Κύπρο πάντα στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου» τόνισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης στην ομιλία του από το προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας . Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συμπλήρωσε: Πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε στην πολυπόθητη απελευθέρωση, την επανένωση της πατρίδας μας, όπως βλέπουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία έχει τις λύσεις και τις απαντήσεις ακόμα και στα πιο δύσκολα θέματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Είμαστε έτοιμοι να γράψουμε ιστορία και να επανενώσουμε τον τόπο μας, να επανενώσουμε την Κύπρο πάντα στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου 

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν στρατιωτικούς στόχους των Χούθι στην περιοχή του λιμανιού Χοντέιντα στην Υεμένη ως απάντηση στις εκατοντάδες επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι σιίτες αντάρτες κατά του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. «Επιδρομές του ισραηλινού εχθρού σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στο λιμάνι Χοντέιντα» οδήγησαν σε θανάτους και σε τραυματισμούς, ανέφερε το υπουργείο Υγείας των Χούθι που μεταδόθηκε από μέσα ενημέρωσης των ανταρτών. 

Φωτιά ξέσπασε  σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν στο σημείο. Η φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας επί της οδού Κουκλουτζά και στο σημείο επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Δυστυχώς, στο διαμέρισμα εντοπίστηκε η σορός μιας γυναίκας, σύμφωνα με ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος 

 Σε 45 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική από αυτές οι 31 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 14. Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα σε αγροτοδασική έκταση στην Φιλιππιάδα Πρέβεζας ενώ η φωτιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην Παναγία Στύρα Ευβοίας έχει ελεγχθεί. 

Σεισμός μεγέθους 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στα ανοιχτά της Παλαιοχώρας Χανίων. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 26 χιλιόμετρα Νότια – Νοτιοδυτικά της Παλαιοχώρας και εστιακό βάθος 4,6 χιλιομέτρων. 

 «Σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση όλων των έκτακτων προβλημάτων που προκύπτουν στο Δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών» τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι βρίσκεται ο ΔΕΔΔΗΕ ζητώντας παράλληλα «την κατανόηση όλων των πελατών του, καθώς «οι υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρούνται εδώ και αρκετές ημέρες σε συνδυασμό με την υψηλή κατανάλωση λόγω της αυξημένης χρήσης κλιματιστικών, προκαλούν έκτακτες βλάβες στο Δίκτυο». 

 ΚΑΙΡΟΣ  

Αίθριος αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι είναι  βαθμοί. 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα