back to top
35.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

35.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Χ. Δούκας: Να ξαναφέρουμε το Εμείς στην πολιτική

Διαβάστε επίσης

Η διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μια εσωτερική «μάχη» συσχετισμών, είναι μια πραγματική μάχη για να αλλάξει η Ελλάδα, δηλώνει μεταξύ άλλων σε άρθρο του στο Documento ο Χάρης Δούκας δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και προσθέτει:

«Η μάχη που δίνω δεν είναι προσωπική. Πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε για τη χώρα, ότι πετύχαμε στην Αθήνα. Να νικήσουμε ξανά. Να προτάξουμε το ενωτικό Εμείς απέναντι στο μοναχικό Εγώ. Μπορούμε να ξαναφέρουμε το ΕΜΕΙΣ στην πολιτική», επισημαίνει ο κ. Δούκας προτείνοντας ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδα.

Ακολουθεί άρθρο Χ.Δούκα στο Documento

«Να ξαναφέρουμε το Εμείς στην πολιτική

Κάθε μέρα που περνά μέσα σε αυτή τη διαδρομή προς τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ μαθαίνω περισσότερα για την πολιτική και για τον άνθρωπο. Γιατί τι νόημα θα είχε να ασχολείσαι με την πολιτική σήμερα, αν δεν είσαι έτοιμος να ακούσεις και να μάθεις μέσα από την επαφή με τον κόσμο.

Συναντώ πολίτες παντού σε όλη την Ελλάδα, που μου λένε «Χάρη πάμε γιατί δεν πάει άλλο.

Η διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μια εσωτερική «μάχη» συσχετισμών, είναι μια πραγματική μάχη για να αλλάξει η Ελλάδα.

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι μια γλυκιά ανάμνηση, ούτε να αποτελεί επίκληση -πολλές φορές στα όρια της φαιδρότητας- των ωραίων χρόνων του χθες.

Το ΠΑΣΟΚ είχε πολιτική και συναίσθημα.

Η μάχη για την Αλλαγή δεν σταμάτησε ποτέ και σήμερα πιο πολύ από ποτέ οι πολίτες, μας ζητούν να ξεπεράσουμε τον κακό μας εαυτό και να βγούμε μπροστά, να αλλάξουμε το κόμμα μας, για να αλλάξουμε ξανά την Ελλάδα.

Σε όλη την Ελλάδα ακούω από άντρες και γυναίκες, από μεγαλύτερους σε ηλικία μα και από νέα παιδιά, ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναγίνει η ψυχή της Δημοκρατικής Παράταξης, να προσφέρει ελπίδα και να περάσει από την ελπίδα σε μια νέου τύπου διακυβέρνηση.

Η μάχη που δίνω δεν είναι προσωπική. Πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε για τη χώρα, ότι πετύχαμε στην Αθήνα. Να νικήσουμε ξανά.

Να προτάξουμε το ενωτικό Εμείς απέναντι στο μοναχικό Εγώ.

Εμείς πιστεύουμε στην Αλλαγή που θα προσφέρει ασφάλεια, ισονομία και σιγουριά στην Ελληνίδα και στον Έλληνα. Σε μια Ελλάδα με ανάπτυξη για όλους, αξιοπρεπείς μισθούς και κοινωνική δικαιοσύνη.

Εμείς προτάσσουμε μια πολιτική με κέντρο τον Άνθρωπο. Η χώρα χρειάζεται ανασυγκρότηση η οποία πρέπει να στηριχτεί πάνω από όλα στο ανθρώπινο κεφάλαιο. Με έμφαση στη γνώση και στην καινοτομία και με ειδικό βάρος στην αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες.

Εμείς προτείνουμε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας. Θα δίνει έμφαση στο περιβάλλον και στην κλιματική δικαιοσύνη, στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας και στην ενεργειακή δημοκρατία, στην προώθηση ενός σύγχρονου αγροδιατροφικού μοντέλου, στο πάντρεμα της παράδοσης με τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Εμείς θέλουμε η ανάπτυξη να φτάσει παντού. Από τις μεγάλες πόλεις,στις γειτονιές, μέχρι και στο πιο μικρό και μακρινό χωριό.

Εμείς αναδεικνύουμε το κοινωνικό κράτος, τη δύναμη του ΕΣΥ, τις απαραίτητες αλλαγές στη φορολογία και την προώθηση κινήτρων που θα δώσουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, ιδίως για τα νέα παιδιά.

Εμείς πιστεύουμε σε ένα σύγχρονο κράτος που θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία και την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, υπέρ όλων των πολιτών. Θέλουμε ένα κράτος στρατηγείο που θα ενισχύει την αξιοκρατία και θα καθιστά τον πολίτη συμμέτοχο στην προσπάθεια για μια νέα Ελλάδα

Εμείς αντιμετωπίζουμε το δημογραφικό ως θέμα εθνικό και πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη όσο ποτέ η βοήθεια προς τα νέα ζευγάρια και η αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας.

Εμείς θέλουμε τη γενιά που ξενιτεύτηκε προκειμένου να βρει καλύτερες συνθήκες εργασίας, να γυρίσει πίσω. Να επιστρέψει εδώ και να χτίσουμε μια Ελλάδα για την οποία θα είμαστε όλοι περήφανοι ξανά. Αυτή τη γενιά την έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη

Γυρνάμε την πλάτη στο Εγώ της αδιαφορίας και ιδίως στο Εγώ που υπηρετεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Στο Εγώ που με το δήθεν επιτελικό κράτος, όχι μόνο δεν πρόσφερε υπηρεσίες στους πολίτες, αλλά εξυπηρέτησε μόνον τους αρεστούς

Στο Εγώ που διαλύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την Ανώτατη Εκπαίδευση

Στο Εγώ της ακρίβειας, της ανέχειας και της επιδοματικής πολιτικής

Στο Εγώ μιας δήθεν ανάπτυξης και προγραμμάτων δισεκατομμυρίων, που όμως ποτέ δεν τα βλέπει ο πολίτης, δεν αλλάζουν τη ζωή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, παρά μόνο λίγων εκλεκτών της κυβέρνησης

Μπορούμε να ξαναφέρουμε το ΕΜΕΙΣ στην πολιτική.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Ελλάδα Πάμε!»

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα