back to top
35.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

35.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Με αναφορά στα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο ξεκινά την εβδομαδιαία ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Όπως είπα και στον Πρόεδρο Ερντογάν κατά την πρόσφατη συνάντησή μας στην Ουάσινγκτον, δεν νοείται η Κύπρος, κράτος-μέλος της ΕΕ, πενήντα χρόνια μετά την τραγωδία του ‘74 να παραμένει διαιρεμένη”, αναφέρει ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι “Ευχή και ελπίδα μας είναι οι δύο κοινότητες να αξιοποιήσουν τη νέα ευκαιρία που παρουσιάζεται και να καθίσουν στο τραπέζι για να βρεθεί λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, υπό τον απαράβατο όρο ότι ενδεχόμενη συμφωνία θα αναγνωρίζει μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα”. “Σε αυτήν την προσπάθεια, οι Κύπριοι αδελφοί μας έχουν την συμπαράσταση και τη στήριξη της Ελλάδας», καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο Έλληνας συνοριοφύλακας ο οποίος τραυματίστηκε σε περιοχή του Έβρου από πυρά αγνώστων, που βρίσκονταν στην τουρκική πλευρά. Σύμφωνα με την αστυνομία, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα που βρίσκονταν στην τουρκική πλευρά. Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί και ο τραυματισμός του συνοριοφύλακα εξετάζουν οι ελληνικές αρχές.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκε σε βάρος 64χρονου, στην κοινότητα του Αγίου Πέτρου, του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, στην Αρκαδία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 64χρονος βρέθηκε νεκρός, σήμερα τα ξημερώματα φέροντας ίχνη σωματικών βλαβών στο λαιμό και το κεφάλι, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Οι έρευνες για τη σύλληψη του δράστη συνεχίζονται.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο σεισμολόγος και διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας όσον αφορά τον σεισμό των 5,3 ρίχτερ που σημειώθηκε 1 λεπτό μετά τις 7 το πρωί, στα Χανιά. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο κ. Χουλιάρας σημείωσε ότι η περιοχή είναι συνηθισμένη σε αυτά τα μεγέθη σεισμών και υπογράμμισε ότι είναι ακόμη νωρίς για να μιλήσουμε με σιγουριά για το αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Λήγει απόψε τα μεσάνυχτα η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφές-επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους 27 βρεφονηπιακούς σταθμούς της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για τη σχολική χρονιά 2024-2025. Η φιλοξενία των βρεφών-νηπίων είναι εντελώς δωρεάν.

Ανοιχτός για το κοινό έως τις 10 το βράδυ θα παραμείνει σήμερα ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Με στόχο το χάλκινο μετάλλιο η Εθνική Ομάδα Νέων Ανδρών στο μπάσκετ αντιμετωπίζει στις 7 το απόγευμα το Βέλγιο στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Πολωνία.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι είναι 35 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα