back to top
35.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

35.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί σε δύσβατη περιοχή του ανατολικού Πηλίου κοντά στο Πουρί και βόρεια από το θέρετρο του Χορευτού και σε περιοχή γεμάτη θάμνους και πυκνή βλάστηση.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Αννα-Μαρία Παπαδημητρίου που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο και έχει περιορισθεί στην περιοχή η οποία είναι δύσβατη, με ελάχιστο δασικό δίκτυο και δεν απειλούνται κατοικίες ή κάποια κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή έχει βρεθεί ένα καμένο αυτοκίνητο που πιθανολογείται ότι ανήκει σε κατασκηνωτές.

Με αναφορά στα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο ξεκινά την εβδομαδιαία ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. “Όπως είπα και στον Πρόεδρο Ερντογάν κατά την πρόσφατη συνάντησή μας στην Ουάσινγκτον, δεν νοείται η Κύπρος, κράτος-μέλος της ΕΕ, πενήντα χρόνια μετά την τραγωδία του ‘74 να παραμένει διαιρεμένη”, αναφέρει ο πρωθυπουργός.

«Τα τελευταία δυόμισι χρόνια κάναμε βήματα μόνο μπροστά» δηλώνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στην RealNews ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Αναφερόμενος στις εσωκομματικές κάλπες του Οκτωβρίου επισημαίνει ότι είναι στο χέρι του καθενός μας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να περιφρουρήσουμε όλοι μαζί την ενότητα του Κινήματος.

Η διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μια εσωτερική «μάχη» συσχετισμών, είναι μια πραγματική μάχη για να αλλάξει η Ελλάδα, δηλώνει μεταξύ άλλων σε άρθρο του στο Documento ο Χάρης Δούκας δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και προσθέτει: Η μάχη που δίνω δεν είναι προσωπική. Πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε για τη χώρα, ότι πετύχαμε στην Αθήνα. Να νικήσουμε ξανά. Να προτάξουμε το ενωτικό Εμείς απέναντι στο μοναχικό Εγώ.

Σε σταθερή κατάσταση στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, νοσηλεύεται ο 56χρονος συνοριοφύλακας ο οποίος τραυματίσθηκε -χθες το απόγευμα- από πυρά προερχόμενα από την τουρκική πλευρά κι ενώ εκτελούσε περιπολία σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου.

Στην Αρκαδία, νεκρός έπεσε μετά από λογομαχία η οποία οδήγησε σε συμπλοκή, ένας 64χρονος στην κοινότητα Αγίου Πέτρου της Βόρειας Κυνουρίας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 64χρονος βρέθηκε νεκρός, σήμερα τα ξημερώματα φέροντας ίχνη σωματικών βλαβών στο λαιμό και το κεφάλι. Όπως προέκυψε από τις αστυνομικές έρευνες, το θύμα συνεπλάκη με μια 34χρονη και τον 41χρονο σύζυγό της, όταν κατά την αποχώρησή τους από βάφτιση, δέχθηκαν λεκτική παρενόχληση από τον παθόντα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 64χρονου.

Λήγει απόψε τα μεσάνυχτα η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφές-επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους 27 βρεφονηπιακούς σταθμούς της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για τη σχολική χρονιά 2024-2025. Η φιλοξενία των βρεφών-νηπίων είναι εντελώς δωρεάν.

Ανοιχτός για το κοινό έως τις 10 το βράδυ θα παραμείνει σήμερα ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Με στόχο το χάλκινο μετάλλιο η Εθνική Ομάδα Νέων Ανδρών στο μπάσκετ αντιμετωπίζει στις 7 το απόγευμα το Βέλγιο στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Πολωνία.

ΚΑΙΡΟΣ

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε πριν λίγο η ΕΜΥ οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές τοπικά πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου θα διατηρηθούν στη χώρα μας μέχρι και αύριο Δευτέρα. Από την Τρίτη θα υπάρξει βαθμιαία υποχώρηση της θερμοκρασίας, τόσο ως προς τις μέγιστες όσο και ως προς τις ελάχιστες τιμές, που θα γίνει αισθητή στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος στις περισσότερες περιοχές.

Σήμερα αίθριος καιρός στην Αττική. Θερμοκρασία έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι είναι 35 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα