back to top
32.5 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

32.5 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε νωρίτερα με επιστολή του, ότι αποχωρεί από την προεδρική κούρσα για τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου. Ο Μπάιντεν τόνισε ότι θα απευθύνει διάγγελμα στο έθνος μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ενώ παράλληλα, με δεύτερη ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι στηρίζει την Κάμαλα Χάρις ως υποψήφια των δημοκρατικών. 

Ο  Ντόναλντ Τραμπ  μόλις ενημερώθηκε για την στήριξη της Κάμαλα Χάρις δήλωσε  στο CNN πως πιστεύει ότι η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα είναι ευκολότερο να ηττηθεί στις εκλογές του Νοεμβρίου συγκριτικά με τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, που απέσυρε την υποψηφιότητά του ενώ η πρώτη αντίδρασή του για την αποχώρηση Μπάιντεν ήταν η δήλωσή του ότι ο Μπάιντεν  « θα μείνει ως ο χειρότερος πρόεδρος μακράν στην ιστορία της χώρας μας»  

Τροχαίο δυστύχημα με θύμα τον οδηγό ενός τουριστικού λεωφορείου σημειώθηκε περίπου στις 3 το μεσημέρι, στην Κέρκυρα στην περιοχή Τζάβρου. Ειδικότερα, το λεωφορείο, με κατεύθυνση από την Παλαιοκαστρίτσα προς την πόλη της Κέρκυρας, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, και συγκρούστηκε με σταθμευμένη νταλίκα. Από τη σύγκρουση ανασύρθηκε νεκρός ο νεαρός οδηγός του λεωφορείου, ενώ τραυματισμένοι απεγκλωβίστηκαν αρκετή ώρα μετά μια γυναίκα και ένας ανήλικος.  

Δύο τραυματισμούς προκάλεσε το μεσημέρι του Σαββάτου πλοίο της γραμμής στην παραλία του Αγίου Στεφάνου στην Μύκονο, καθώς σήκωσε κύματα τα οποία παρέσυραν λουόμενους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, το μεγάλο κύμα παρέσυρε δύο λουόμενους, οι οποίοι τραυματίστηκαν. Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Ραφήνας,συνελήφθη ο πλοίαρχος . 

«Πυρά» κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιστρέφοντας από τα Κατεχόμενα, όπου παρέστη στη φιέστα για την 50ή επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο  Ερντογάν ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός «κατακτητές» του Νίκου Δένδια προς τους Τούρκους «δεν θα μπορούσε να είναι πιο θρασύς» και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βάλει τον Έλληνα υπουργό στη θέση του. 

  Την ίδια ώρα, ζήτησε να αποφεύγονται κινήσεις που μπορούν να κλιμακώσουν την ένταση στην Κύπρο, λέγοντας με νόημα: «η συνενοχή σε σφαγές στο Ισραήλ δεν θα εξυπηρετούσε ούτε τους Ελληνοκύπριους, ούτε την Ελλάδα». Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξει έναρξη οποιασδήποτε νέας διαδικασίας διαπραγμάτευσης για το Κυπριακό, χωρίς οι δύο πλευρές στο νησί να καθίσουν και να βγουν από τις συνομιλίες «ως ίσοι». 

“Όπως είπα και στον Πρόεδρο Ερντογάν κατά την πρόσφατη συνάντησή μας στην Ουάσινγκτον, δεν νοείται η Κύπρος, κράτος-μέλος της ΕΕ, πενήντα χρόνια μετά την τραγωδία του ’74 να παραμένει διαιρεμένη”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτησή του.   

Ομαλά εξελίσσεται η μετεγχειρητική πορεία της υγείας του 56χρονου συνοριοφύλακα ο οποίος τραυματίσθηκε -χθες το απόγευμα- από πυρά προερχόμενα από την τουρκική πλευρά κι ενώ εκτελούσε περιπολία σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου.   

Σε 30 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 25 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη πέντε. 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς -κατηγορίας 4- για αύριο σε περιοχές των περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

Ακόμη ένας σεισμός μεγέθους 3,6 Ρίχτερ ακολούθησε  το σεισμό των 5,3 που σημειώθηκε νωρίτερα την Κυριακή (21/7) στα ανοιχτά της Παλαιοχώρας Χανίων. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η νέα σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 29 χιλιόμετρα Δυτικά- Νοτιοδυτικά της Παλαιοχώρας και εστιακό βάθος 18,3 χιλιομέτρων. 

Στη Μέση Ανατολή 

Εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αρχίσει να προσφέρει ο ισραηλινός στρατός, στους στρατιώτες που υπηρετούν στη Λωρίδα της Γάζας μετά τον εντοπισμό υπολειμμάτων του μεταδοτικού ιού  σε δείγματα που ελήφθησαν από περιοχές του παραλιακού θύλακα. Ο στρατός πρόσθεσε ότι με τη συνεργασία διεθνών οργανώσεων έχουν φθάσει εμβόλια για την κάλυψη των τουλάχιστον 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας. 

Στην αθλητική επικαιρότητα  

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ Κ20 κέρδισε στην Πολωνία το Βέλγιο με σκορ 70-68 κατακτώντας την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.   

ΚΑΙΡΟΣ  

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε νωρίτερα η ΕΜΥ οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, με μέγιστες τιμές τοπικά πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, θα διατηρηθούν στη χώρα μας μέχρι και αύριο Δευτέρα. Από την Τρίτη θα υπάρξει βαθμιαία υποχώρηση της θερμοκρασίας. 

Στην Αττική γενικά αίθριος, αύριο Δευτέρα, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.  Θερμοκρασία: Από 26 έως  40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι είναι 33 βαθμοί.  

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα