back to top
30.8 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

30.8 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Κύπελλα Ευρώπης: Οι «μάχες» των ελληνικών ομάδων

Διαβάστε επίσης

Οι «μάχες» των ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης και οι πιθανοί τους αντίπαλοι ενόψει της αυριανής (22/7) κλήρωσης της UEFA.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προετοιμασία του στην Ολλανδία και είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που μετέχει τη νέα σεζόν στα Κύπελλα Ευρώπης αλλά αυτό το διάστημα δεν παίζει προκριματικά.

Μετά τον θρίαμβο της περασμένης περιόδου, με την κατάκτηση του Conference League, οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν πλέον την κλήρωση του ενιαίου ομίλου του Europa League στις 30 Αυγούστου, εκεί όπου θα μάθουν τους 8 αντιπάλους τους, με την πρεμιέρα των αγωνιστικών του υποχρεώσεων να είναι προγραμματισμένη για τις 25-26 Σεπτεμβρίου.

Σε αντίθεση βέβαια με τους Πειραιώτες, που έχουν αρκετό δρόμο ακόμα μπροστά τους για ξεκούραση αλλά και για προετοιμασία, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ από τη νέα εβδομάδα ξεκινούν στις «μάχες» τους στις διοργανώσεις της UEFA στον 2ο προκριματικό γύρο.
Μάλιστα, αύριο (22/7) θα πραγματοποιηθούν από την UEFA οι κληρώσεις του 3ου προκριματικού γύρου και οι ομάδες θα μάθουν και τους πιθανούς τους αντιπάλους ενόψει της συνέχειας.

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά:

ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ, που την περασμένη σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας, ρίχνεται στη μάχη του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League και την προσεχή Τετάρτη (24/7, 20.30) υποδέχεται στην Τούμπα την Μπόρατς Μπάνια Λούκα από τη Βοσνία / Ερζεγοβίνη, πριν τον επαναληπτικό την επόμενη εβδομάδα.

Αν ο «δικέφαλος του βορρά» καταφέρει και πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, τότε θα αγωνιστεί στον 3ο προκριματικό γύρο με έναν νικητή από τα ζευγάρια:

Λουντογκόρετς – Ντιναμό Μινσκ, ΑΠΟΕΛ-Πετροκούμπ, Μάλμε-Κλάκσβικ, Σπάρτα Πράγας – Σάμροκ Ρόβερς, Μίντιλαντ-Σάντα Κολόμα, Παναβέζις-Γιαγκελόνια.

Αν αποκλειστεί από το Champions League, τότε θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία στο Europa League και τον 3ο προκριματικό, εκεί όπου πιθανοί του αντίπαλοι θα είναι οι:

Στεάουα – Μακάμπι Τελ Αβίβ, Κλάκσβικ – Μάλμε, Σάμροκ Ρόβερς – Σπάρτα Πράγας, Λίνκολν – Καραμπάγκ, Νιου Σέιντς – Φερεντσβάρος, Ρίγα – Μπόντο- Γκλιμτ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ρίχνεται τη νέα περίοδο στη μάχη του Europa League.

Πρώτος «σταθμός» για τους «πράσινους» στη διοργάνωση είναι το παιχνίδι με τον Μπότεφ στον δεύτερο προκριματικό. Το πρώτο ματς των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένο για την προσεχή Πέμπτη (25/7) στο «ΟΑΚΑ», ενώ η ρεβάνς θα γίνει την 1η Αυγούστου στη Βουλγαρία και την Φιλιππούπολη.

Σε περίπτωση πρόκρισης του Παναθηναϊκού, τότε η ομάδα θα αγωνιστεί στον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, εκεί όπου πιθανοί της αντίπαλοι είναι οι:

Άγιαξ – Βοϊβοντίνα, Μπράγκα – Μακάμπι Πέταχ Τίκβα, Μόλντε – Σίλκεμποργκ, Ντιναμό Κιέβου – Παρτίζαν, Σέριφ – Έλφσμποργκ, Βίσλα – Ραπίντ Βιέννης, Βικτόρια Πλζεν.

Σε περίπτωση όμως αποκλεισμού, τότε ο σύλλογος θα μπει στην κλήρωση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League.

AEK

H ΑΕΚ, ως δευτεραθλήτρια Ελλάδας, μετέχει στο Conference League.

Η «Ένωση» ξεκινάει την προσπάθειά της στον 2ο προκριματικό γύρο με τον αγώνα κόντρα Ίντερ Ντ’ Εσκαλντές από την Ανδόρα, την οποία φιλοξενεί στην «OPAP Arena» στις 24 Ιουλίου (Τετάρτη, 21:00), ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί την 1η Αυγούστου, Πέμπτη.

Σε περίπτωση πρόκρισης, τότε στον 3ο προκριματικό γύρο θα αντιμετωπίσει μια ομάδα από τους νικητές:

Μλάντα Μπόλεσλαβ (Τσεχία) – Τρανσιβέστ Βίλνιους (Λιθουανία)
Μπάνικ Οστράβα (Τσεχία) – Ουράρτου (Αρμενία)
Σεντ Μίρεν (Σκωτία) – Βαλούρ (Ισλανδία)
Κραϊόβα (Ρουμανία) – Μάριμπορ (Σλοβενία)
Μπρόντμπι (Δανία) – Λιάπι (Κόσοβο)
Ζυρίχη (Ελβετία) – Σέλμπουρν (Ιρλανδία)
Αούστρια Βιέννης (Αυστρία) – Ίλβες (Φινλανδία)
Μπούντουκνοστ (Μαυροβούνιο) – ΤΣΣΚΑ 1948 (Βουλγαρία)
Αραράτ (Αρμενία) – Ζίμπρου (Μολδαβία)
Βαντούζ (Λιχτενστάιν) – Σεντ Πάτρικ Αθλέτικ (Ιρλανδία)
Ντουνάισκα Στρέντα (Σλοβακία) – Ζίρα (Αζερμπαϊτζάν)
Τομπόλ (Καζακστάν) – Σεντ Γκάλεν (Ελβετία)
Φέχερβαρ (Ουγγαρία) – Σουμγκαίτ (Αζερμπαϊτζάν)
Παρτιζάνι Τίρανα (Αλβανία) – Ιμπέρια Τιφλίδα (Γεωργία)
Ραντνίσκι (Σερβία) – Μόρναρ (Μαυροβούνιο)
Πάιντε (Εσθονία) – Στιάρναν (Ισλανδία)
Άουντα (Λετονία) – Κλίφτονβιλ (Βόρειος Ιρλανδία)
Νόα (Αρμενία) – Σλιέμα (Μάλτα)

Ή μια από τους ηττημένους του δευτέρου προκριματικού του Europa League:

Άγιαξ (Ολλανδία) – Βοϊβοντίνα (Σερβία)
Ρουζομπέροκ (Σλοβακία) – Τραμπζονσπόρ (Τουρκία)
Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία) – Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία)
Κιλμάκορν (Σκωτία) – Σερκλ Μπριζ (Βέλγιο)
Μόλντε (Νορβηγία) – Σίλκεμποργκ (Δανία)
Κορνιβούλ (Ρουμανία) – Ριέκα (Κροατία)
Μπράγκα (Πορτογαλία) – Μακάμπι Πέταχ Τίκβα (Ισραήλ)
Σέριφ Τιράσπολ (Μολδαβία) – Έλφσμποργκ (Σουηδία)
Μπότεφ Πλόβντιβ – αν αποκλειστεί από τον Παναθηναϊκό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα