back to top
35.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

35.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Μ. Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη ανθρώπους που διαπραγματεύονται καρέκλες και αξιώματα

Διαβάστε επίσης

«Κόμματα με ποσοστά του 13 και του 15% δεν είναι κόμματα εξουσίας. Δεν θα γίνουμε συνιστώσα ναι. Αλλά δεν θα παραμείνουμε και ένα μικρό κόμμα που δεν αποτελεί εναλλακτική λύση διακυβέρνησης στα μάτια των πολιτών. Αυτή είναι η ουσία», επισημαίνει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα POLITICAL και τον Αντώνη Αντωνόπουλο ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης. Εμφανίζεται αισιόδοξος για την ενότητα του κόμματος την επόμενη μέρα, αλλά όπως λέει, «αυτό για το οπόιο ανησυχώ είναι να συνηθίσουμε στην ιδέα ενός μικρομεσαίου κόμματος».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει χώρος στο ΠΑΣΟΚ για τα στελέχη εκείνα που γύρισαν την πλάτη στο Κίνημα και πήραν θέσεις ευθύνης στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κατρίνης δηλώνει αφήνοντας αιχμές και για την υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου: Όσοι αναζητούν ή αναζητούσαν ρόλους και καρέκλες δεν μας αφορούν. Υπήρχαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ , όπως υπήρχαν και στελέχη που πήγαν στη Νέα Δημοκρατία αλλά και στελέχη που δεν είχαν πρόβλημα με ότι αποπνέει πολιτικά ο κ. Μητσοτάκης.

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη ανθρώπους που διαπραγματεύονται καρέκλες και αξιώματα και είναι έτοιμα, ανά πάσα στιγμή, να σηκώσουν την οποιαδήποτε σημαία ευκαιρίας επισημαίνει με νόημα ο κ. Κατρίνης και προσθέτει: Η απαξίωση και η καθήλωση του ΠΑΣΟΚ στα χαμηλά ποσοστά ενός μικρομεσαίου κόμματος οφείλεται σε πρακτικές στελεχών μας, που τιμήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, αλλά θεωρούν φυσιολογικό είτε να φλερτάρουν είτε να υπηρετούν επιλογές του κ. Μητσοτάκη. Για μένα αυτό είναι αδιανόητο. Με αυτές τις πρακτικές απομακρύνθηκε ο κόσμος από το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Κατρίνης υπογραμμίζει την ανάγκη να ανοίξει η συζήτηση για μια Μεγάλη Παράταξη λέγοντας: Η νέα αυτή δημοκρατική και κοινωνική πλειοψηφία θα χτιστεί στη βάση, χωρίς αθροίσματα και συνιστώσες. Και στις σημερινές συνθήκες, αυτό δεν μπορεί να το κάνει από μόνο του κανένα κόμμα. Η Μεγάλη Παράταξη θα δημιουργηθεί με με ανοιχτές πρωτοβουλίες, μέσα στην κοινωνία και όχι μέσα σε κλειστά γραφεία. Πρέπει να απευθυνθούμε στους δημοκρατικούς πολίτες και κυρίως στα εκατομμύρια των πολιτών που δεν ψηφίζουν εδώ και καιρό γιατί δεν έχουν τι να ψηφίσουν.

Παπαβασιλείου Κατερίνα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα