back to top
35.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

35.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Ν. Ανδρουλάκης: Τα τελευταία δυόμισι χρόνια κάναμε βήματα μόνο μπροστά

Διαβάστε επίσης

Είναι στο χέρι του καθενός μας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να περιφρουρήσουμε όλοι μαζί την ενότητα του Κινήματος για την οποία έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια, επισημαίνει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα RealNews και τη δημοσιογράφο Μαριτίνα Ζαφειριάδου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης και εκ νέου υποψήφιος ενόψει της εσωκομματικής κάλπης του Οκτωβρίου.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών δηλώνει όλοι οφείλουμε να ακούσουμε το μήνυμα αυτό και να μην στρουθοκαμηλίζουμε. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά την ένταση της κριτικής που δέχτηκε για το αποτέλεσμα το ίδιο βράδυ των ευρωεκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρει οτι είναι αναντίστοιχη με τη συνολική εικόνα λέγοντας: Πήραν τον προβολέα της κρίσης από τη Νέα Δημοκρατία που έχασε 13 μονάδες και τον έστρεψαν στο ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό προχώρησα γρήγορα σε καθαρές λύσεις, ώστε να μην υπάρχει παρατεταμένη εσωστρέφεια.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ παραπέμπει στη μεγάλη εικόνα η οποία -όπως σημειώνει- καταγράφει το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα σε 21 εκλογικές περιφέρειες, σπάζοντας τον γαλάζιο χάρτη καθώς, όπως δηλώνει ο κ. Ανδρουλάκης, αναδειχτήκαμε πρώτο κόμμα σε Λασίθι και Ηράκλειο. Όλα αυτά σαφώς και δεν συνιστούν το προσδοκώμενο άλμα που όλοι επιθυμούμε, αλλά αποτελούν μια εξαιρετική βάση για να ανατρέψουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς τα επόμενα 1-2 χρόνια, με δεδομένη και τη ραγδαία φθορά της κυβέρνησης.

Ερωτηθείς για το μεγάλο αριθμό υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματός ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνει: “Οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές, όταν υπάρχει πολιτικό διακύβευμα. Εκείνο όμως που θα μετρήσει στο τέλος, είναι εάν όλη αυτή η εσωκομματική αναταραχή αποτέλεσε αφορμή να καταθέσει ο κάθε υποψήφιος ένα όραμα που θα συγκινήσει τους προοδευτικούς πολίτες”. Ο κ. Ανδρουλάκης καλεί εκ νέου τους υποψήφιους προέδρους να δεσμευθούν δημόσια πως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, στις επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι υποψήφιοι βουλευτές στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

Ανασύνθεση προοδευτικού χώρου

Ερωτηθείς για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου ο κ. Ανδρουλάκης δεσμεύεται μετά το τέλος των εσωκομματικών διαδικασιών, εφόσον εκλεγεί να προχωρήσει , όπως αναφέρει, σε ένα ανοικτό πολιτικό συνέδριο που μπορεί να οδηγήσει σε ευρύτερες συγκλίσεις πάνω στις μεγάλες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα μας τα επόμενα χρόνια.

Είμαι υπέρ της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας και θα εργαστώ για αυτήν. Αλλά σύγκλιση δεν σημαίνει πολιτικό ενταφιασμό του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει με νόημα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε οτι αφορά την πρόσκληση Κασσελάκη περί κοινοβουλευτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων, ο κ. Ανδρουλάκης αφού υπενθυμίζει μεταξύ άλλων οτι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει δείξει τον δρόμο με την πρόταση δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση για την τραγωδία των Τεμπών συσπειρώνοντας όλα τα κόμματα του προοδευτικού χώρου με αποτέλεσμα την αποπομπή δύο στενών συνεργατών του κ. Μητσοτάκη, αναφέρει χαρακτηριστικά οτι υπάρχουν θέματα που θεωρούμε πρόσφορα για κοινές πρωτοβουλίες.

Παράλληλα, επισημαίνει οτι το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα τα τελευταία χρόνια που έχει πετύχει σημαντικές ρωγμές στο σύστημα εξουσίας της Νέας Δημοκρατίας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όσο πιο ισχυρό είναι το κόμμα μας τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες υπάρχουν για να δημιουργήσουμε μια ευρεία συσπείρωση προοδευτικών δυνάμεων που θα ανατρέψουν την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και θα δώσουν μια νέα αξιόπιστη προοπτική στους πολίτες. Τώρα που η κυβέρνηση εμφανίζει ραγδαία φθορά, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή. Δεν υπάρχει δικαιολογία για πισωγυρίσματα, υπογραμμίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα