back to top
33.3 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

33.3 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Τηλεοπτικό διάγγελμα εντός της εβδομάδας θα απευθύνει ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αποσύρθηκε από την κούρσα των προεδρικών εκλογών.

«Πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου και της χώρας μου να αποσύρω την υποψηφιότητά μου για επανεκλογή και να επικεντρωθώ αποκλειστικά για την εκπλήρωση των καθηκόντων μου ως πρόεδρος για το υπόλοιπο της θητείας μου», τονίζει στη δήλωσή του.

Την υποψηφιότητά της για το χρίσμα ανακοίνωσε η Καμάλα Χάρις. Υπέρ της τάχθηκε ήδη ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος, ενώ τον ακολούθησαν σχεδόν αμέσως η ισχυρή ομάδα των αφροαμερικανών βουλευτών και αρκετοί δωρητές-κλειδιά. Οργάνωση υποστήριξης των Δημοκρατικών ανακοίνωσε τη συγκέντρωση του υψηλότερου ποσού φέτος μέσα σε μια μέρα, αφού ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της αντιπροέδρου Χάρις.

Πολλά ακόμη στελέχη των Δημοκρατικών έσπευσαν να ταχθούν υπέρ της, ανάμεσά τους ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον, και ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Νιούσομ, που θεωρούνταν ως δυνητικός αντίπαλός της. Ωστόσο ορισμένες από τις πιο σημαντικές μορφές της παράταξης, ιδίως ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι, απέφυγαν να εκφράσουν τη στήριξή τους στην ίδια ή σε κάποιον άλλο υποψήφιο.

Η πρώτη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ ήταν να χαρακτηρίσει τον Μπάιντεν ως «τον χειρότερο πρόεδρο με διαφορά στην ιστορία των ΗΠΑ» και να δηλώσει ότι πιστεύει πως θα νικήσει τη Χάρις πιο εύκολα.

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ ευχαρίστησε τον ομόλογό του Τζο Μπάιντεν για την ακλόνητη, όπως τόνισε, στήριξή του στον ισραηλινό λαό.

«Οι εκλογές στις ΗΠΑ απέχουν τέσσερις μήνες. Αυτή είναι μια μακρά περίοδος κατά την οποία πολλά μπορούν να αλλάξουν. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να παρακολουθούμε τι θα συμβεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Στην Κύπρο συνεχίζονται οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή. Στη χθεσινή ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι “δεν νοείται η Κύπρος, κράτος-μέλος της ΕΕ, πενήντα χρόνια μετά την τραγωδία του ’74 να παραμένει διαιρεμένη», κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, υπογράμμισε και στον Ερντογάν.

«Πυρά» κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιστρέφοντας από τα Κατεχόμενα, όπου παρέστη στη φιέστα για την 50ή επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός «κατακτητές» του Νίκου Δένδια προς τους Τούρκους «δεν θα μπορούσε να είναι πιο θρασύς» και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βάλει τον Έλληνα υπουργό στη θέση του.

Ως και σήμερα θα διατηρηθούν στη χώρα οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές τοπικά πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, αναφέρει η ΕΜΥ στο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο καιρού.

Από αύριο θα υπάρξει βαθμιαία υποχώρηση του υδράργυρου, τόσο ως προς τις μέγιστες όσο και ως προς τις ελάχιστες τιμές, που θα γίνει αισθητή στα μέσα της εβδομάδας στις περισσότερες περιοχές.

“Φρένο” από Σεπτέμβριο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων, με πρόσθετα φορολογικά μέτρα και πλαφόν διανυκτερεύσεων ετησίως.

Στόχος η διάθεση στην αγορά επιπλέον διαμερισμάτων για πολύχρονες μισθώσεις προκειμένου να δοθεί λύση στο στεγαστικό πρόβλημα ης χώρας.

Ανάμεσα στα μέτρα που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, είναι η επιβάρυνση με αυξημένο φορολογικό συντελεστή, της τάξης του 22%, των ιδιοκτητών που διαθέτουν ακίνητα σε πλατφόρμες όπως αυτή της AirBnB, και η παράλληλη μείωση φόρου για τους ιδιοκτήτες που συνάπτουν μακροχρόνια συμβόλαια.

Στο τραπέζι και το πλαφόν 60-90 ημερών διανυκτερεύσεων ανά έτος για κάθε ακίνητο και συγκεκριμένος αριθμός χορήγησης αδειών από δήμους για βραχυχρόνιες μισθώσεις.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεκαέξι μήνες μετά το έγκλημα των Τεμπών, συνεχίζει να επικεντρώνει την προσοχή της στο πώς θα συγκαλύψει τις ευθύνες της κι όχι στην αναγκαία αναβάθμιση των σιδηροδρομικών μεταφορών», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το νέο ατύχημα που συνέβη με αμαξοστοιχία Intercity η οποία προσέκρουσε σε βράχια, ενώ μετέφερε εκατοντάδες επιβάτες.

Να εκκενώσουν τη Χαν Γιούνις καλεί τους κατοίκους ο ισραηλινός στρατός διευκρινίζοντας ότι προετοιμάζεται να “επιχειρήσει δραστικά” κατά νέας ρίψης ρουκετών και δραστηριότητας μαχητών από την περιοχή, η οποία είχε οριστεί ως ανθρωπιστική ζώνη.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ο Αθήνα 9,84 τιμά την επέτειο της Μεταπολίτευσης, φωτίζοντας τον μισό αιώνα δημοκρατικής διακυβέρνησης της χώρας αλλά και την σκοτεινή περίοδο που προηγήθηκε, με ειδικά αφιερώματα που θα μεταδίδονται από σήμερα Δευτέρα έως και την Παρασκευή, 20.30-21.00.

Θα ακουστούν μαρτυρίες από το αρχείο της εκπομπής «Μια ημέρα στην Αθήνα» του Γιώργου Αποστολίδη καθώς και αποσπάσματα συζητήσεων και συνεντεύξεων που είχαν φιλοξενηθεί στον Αθήνα 9,84, τεκμήρια της προφορικής ιστορίας από σημαντικές προσωπικότητες που ξεδιπλώνουν το νήμα της ιστορίας.

Σήμερα θα ακουστεί: Ο Πάτροκλος Σταύρου ο οποίος είχε διατελέσει Υφυπουργός παρά τω Προέδρω της Κυπριακής Δημοκρατίας και στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Μακάριου.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 26 έως 40 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα