back to top
36.1 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

36.1 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Αλλάζουν στρατηγική τα επιτελεία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών στις ΗΠΑ, μετά την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα των προεδρικών εκλογών. Την υποψηφιότητά της για το χρίσμα ανακοίνωσε η Καμάλα Χάρις, με τη στήριξη του απερχόμενου προέδρου, ο οποίος θα απευθύνει διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό εντός της εβδομάδας.

Πολλά στελέχη των Δημοκρατικών αλλά και δωρητές – κλειδιά τάσσονται υπέρ της υποψηφιότητας της Χάρις. Τη στηρίζουν Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον, απέφυγαν να εκφραστούν Μπαράκ Ομπάμα και Νάνσι Πελόζι.

Ως τον χειρότερο πρόεδρο με διαφορά χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ τον Τζο Μπάιντεν.

Η ΕΕ δεν παρεμβαίνει στην απόφαση των Αμερικανών πολιτών για τον επόμενο ένοικο του Λευκού Οίκου ανέφερε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

Το Ισραήλ θα είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος, δηλώνει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, λίγο πριν μεταβεί στην Ουάσιγκτον. Το Κρεμλίνο αναφέρει ότι παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις.

“Ο Τραμπ καλπάζει προς την εξουσία. Η Καμάλα Χάρις είναι εξαιρετικά αδύναμη ως υποψηφιότητα για να μπορέσει να τον αντιμετωπίσει” είπε στον Αθήνα 9.84 ο Άγγελος Συρίγος, καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο.

Διαβουλεύσεις στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την χρηματοδότηση οικονομικά προσιτής στέγασης στην Ελλάδα.

Εξετάζεται, κατά πληροφορίες, η χρηματοδότηση κατοικιών για τη στέγαση δημοσίων υπαλλήλων σε νησιωτικούς και τουριστικούς προορισμούς, αλλά και στην Αθήνα, σε εκτάσεις που θα παραχωρηθούν γι’αυτό το σκοπό από δημόσιους φορείς ή ιδρύματα και με την συνδρομή ιδιωτικών κεφαλαίων. Συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και για την κατασκευή κατοικιών για πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία, ενώ σε πιο προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για τη χρηματοδότηση φοιτητικών εστιών.

Το ζήτημα της στέγασης απασχολεί όλη την ΕΕ, και οι προγραμματικές δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αφορούσαν και τη δημιουργία νέας πανευρωπαϊκής χρηματοδοτικής πλατφόρμας για την κοινωνική και βιώσιμη κατοικία σε συνεργασία με την Τράπεζα Επενδύσεων.

“Φρένο” από Σεπτέμβριο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων, με πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις της τάξης του 22% για τους ιδιοκτήτες και πλαφόν 60-90 διανυκτερεύσεων ετησίως.

Τα μέτρα σχεδιάζονται από το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να δοθεί λύση στο στεγαστικό πρόβλημα της χώρας.

Ξεκινάει σήμερα η 6η επιστροφή εισφορών ύψους 2 εκατ. ευρώ για τα έτη 2019 και 2020 σε χιλιάδες επαγγελματίες σύμφωνα με ανακοίνωσή του ΕΦΚΑ

Από την Παρασκευή 26 Ιουλίου ως την Τρίτη 30 του μηνός θα καταβληθούν οι συντάξεις του Αυγούστου, σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ.

Αγανακτισμένοι δηλώνουν καταναλωτές αλλά και καταστηματάρχες για τις συνεχιζόμενες αυξητικες τάσεις στις τιμές στα σούπερ μάρκετ και την ακρίβεια.

Για 6η ημέρα καίει χορτολιβαδική έκταση η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη στο όρος Φαλακρό της Δράμας. Ενισχύθηκαν σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή. Η φωτιά ξεκίνησε από δύο κεραυνούς και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Υποχωρεί σταδιακά από αύριο ο υδράργυρος, τόσο ως προς τις μέγιστες όσο και ως προς τις ελάχιστες τιμές. Η μείωση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή στα μέσα της εβδομάδας στις περισσότερες περιοχές, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Από σήμερα η πιλοτική εφαρμογή των ψηφιακών ραντεβού στη Διεύθυνση Μεταφορών του Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

«Βάζουμε οριστικό τέλος στη διαπλοκή όσον αφορά τις μεταβιβάσεις ΙΧ, την ανανέωση αδειών οδήγησης και τις άδειες κυκλοφορίας, φέρνοντας την Περιφέρεια Αττικής στην πρώτη γραμμή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης» δηλώνει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Η καθολική εφαρμογή του ψηφιακού συστήματος προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 26 έως 40 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα