back to top
32.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

32.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Σε αλλαγή του συνόλου της διοίκησης της Δημοτικής Αστυνομίας και των Δημοτικών Αστυνομικών τμημάτων προχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος εκβιαστών, στο οποίο συμμετείχε και o ήδη προφυλακισθείς προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας.

«Θα δείξουμε μηδενική ανοχή σε κρούσματα διαφθοράς, κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης, καθώς και σε συμπεριφορές που υπονομεύουν το έργο της Δημοτικής μας Αρχής που έχει ως στόχο τη βελτίωση της ζωής των Αθηναίων», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Χάρης Δούκας.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το αμέσως προσεχές διάστημα προβλέπεται η καθολική αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος του δήμου, μέσω του οποίου θα υπάρξει πλήρης χαρτογράφηση των καταστημάτων, η δραστική αλλαγή της Κανονιστικής τους, που θα θεσπίζει αυστηρούς όρους ίδρυσης και λειτουργίας αλλά και η υποχρέωση των επαγγελματιών να αναρτούν στην είσοδο των καταστημάτων τους QR Code, με την άδεια λειτουργίας, τον ακριβή χώρο που τους έχει παραχωρηθεί για τα τραπεζοκαθίσματα και το σχετικό σχέδιο που θα έχει εκπονηθεί από μηχανικό.

Σε λίγες ώρες θα κάνει την πρώτη της δημόσια εμφάνιση η Κάμαλα Χάρις, το φαβορί για το προεδρικό Χρίσμα των Δημοκρατικών στις επικείμενες εκλογές των ΗΠΑ, μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του Τζο Μπάιντεν. Θα μιλήσει σε εκδήλωση ομάδων πρωταθλητισμού γυναικών και ανδρών στον Λευκό Οίκο.

Η ΕΕ δεν παρεμβαίνει στην απόφαση των Αμερικανών πολιτών για τον επόμενο ένοικο του Λευκού Οίκου ανέφερε ο Ζοζέπ Μπορέλ. Το Ισραήλ θα είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος των ΗΠΑ, στη Μέση Ανατολή, ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος, δηλώνει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις δεν είχε έως τώρα καμία συνεισφορά στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις λέει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ. Πρόσθεσε ότι τίποτε πλέον δεν εκπλήσσει τη Ρωσία όταν πρόκειται για τις ΗΠΑ, μια χώρα, που όπως είπε η Μόσχα την θεωρεί παρακμάζουσα και υπαρξιακή απειλή.

Το στεγαστικό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Γνωστοποίησε την πρόσκληση για το πρόγραμμα ΚΑΛΥΨΗ με ακίνητα που θα διατεθούν σε δικαιούχους ηλικίας 25 έως 39 ετών που λαμβάνουν ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και σε άλλες ευπαθείς ομάδες πολιτών. Όλες οι λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν οι ιδιοκτήτες κατοικιών που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Αθηναίων.

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα σε ξερά χόρτα στην περιοχή του ΙΚΕΑ, στη Θεσσαλονίκη. Στο σημείο επιχειρούν δέκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η προσπάθεια για τον έλεγχο και την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στο όρος Φαλακρό, που ξεκίνησε το μεσημέρι της περασμένης Τέταρτης από δυο κεραυνούς και συνεχίζει μέχρι σήμερα καίγοντας μόνο χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Η εικόνα στην περιοχή είναι περισσότερο βελτιωμένη ενώ εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Συκάμινο Ωρωπού, ωστόσο στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σε 33 ανήλθαν συνολικά οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 6 παρά 20 το απόγευμα με επίκεντρο την επαρχία Εζινέ των Δαρδανελλίων, στη βορειοδυτική Τουρκία. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10,23 χιλιόμετρα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο βόρειο τμήμα της Λέσβου.

Στάση εργασίας γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία την Τετάρτη από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου για την Ψυχική Υγεία στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΙΝΑΠ και της ΠΟΕΔΗΝ στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος.

Εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που δημιουργούνται με τη χρήση εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης πληθαίνουν, καθιστώντας ολοένα και πιο δύσκολο τον εντοπισμό των θυμάτων και των δραστών, προειδοποίησε σήμερα η Europol.

Εκτός από τη δημιουργία σκληρά άσεμνων εικόνων ανηλίκων, οι εγκληματίες χρησιμοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη για να διαπράξουν μια σειρά από εγκλήματα που κυμαίνονται από διαδικτυακή απάτη έως κυβερνοεπιθέσεις, αναφέρει επίσης το πολυσέλιδο έγγραφο της Europol, το οποίο χαρτογραφεί τις διαδικτυακές απειλές που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ευρώπη.

Περισσότερα από 300 εκ. παιδιά πέφτουν θύματα διαδικτυακής σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης κάθε χρόνο, δήλωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου τον περασμένο Μάιο.

ΚΑΙΡΟΣ:

Αρχικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα