back to top
33.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

33.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Υποχρεωμένοι θα είναι πλέον οι ιδιώτες γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο δημόσιο σύστημα υγείας σε έκτακτες περιπτώσεις.

Σε διάταξη που έχει εντάξει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση προβλέπεται ότι εφόσον αρνηθούν να καλύψουν 2-3 εφημερίες τον μήνα σε δημόσιες δομές υγείας ειδικά σε άγονες περιοχές, θα καταγγέλλεται αυτομάτως η σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ.

Επιπλέον, οι ιδιώτες γιατροί – ανεξάρτητα αν έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ – που αρνούνται να προσφέρουν υπηρεσίες στο σύστημα υγείας, δεν θα έχουν πρόσβαση στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

“Σε περίπου 7 με 8 περιοχές θα χρειαστούμε τη βοήθεια από τους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται εκεί» είπε μιλώντας πριν από λίγο στο ΕΡΤ news ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει ανταπόκριση σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας. Ο κ, Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε και στα οικονομικά κίνητρα λέγοντας πως το επίδομα στις άγονες περιοχές τριπλασιάζεται και από τα περίπου 100 ευρώ το μήνα θα πάει στα 300 ευρώ το μήνα και σε συγκεκριμένες ειδικότητες και πως “αυτός ο τριπλασιασμός θα διπλασιαστεί”.

Κινητοποιήσεις γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία από αύριο, ημέρα συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου για την Ψυχική Υγεία στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

ΕΙΝΑΠ και ΠΟΕΔΗΝ έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 μμ και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με 104 νεκρούς και δεκάδες εγκαυματίες. Το πρωί θα τελεστούν επιμνημόσυνες δεήσεις στις εκκλησίες των οικισμών.

Σε βαρύ κλίμα οι εκδηλώσεις μνήμης, που φέτος για πρώτη φορά διοργανώνονται από τον Σύλλογο Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών. Στις 6 και μισή το απόγευμα στο Μνημείο των Θυμάτων στο Νέο Βουτζά θα τελεστεί τρισάγιο. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν τον δρόμο της φωτιάς μέχρι το Μάτι, όπου στις 8 το βράδυ είναι προγραμματισμένη η κύρια εκδήλωση.

Η Καμάλα Χάρις φαίνεται πως εξασφάλισε την υποστήριξη επαρκούς αριθμού αντιπροσώπων για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ενόψει του συνεδρίου του κόμματος τον Αύγουστο στο Σικάγο.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε περήφανη που εξασφάλισε ευρεία υποστήριξη για να γίνει υποψήφια, και τόνισε πως ανυπομονεί να μπορέσει σύντομα να αποδεχθεί επίσημα το χρίσμα.

Νωρίτερα, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η πλειοψηφία των αντιπροσώπων στο συνέδριο της παράταξης έχουν εκφράσει πλέον την πρόθεσή τους να την υποστηρίξουν.

Η Καμάλα Χάρις κατά την χθεσινή πρώτη ομιλία της υποσχέθηκε πως θα βάλει στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας της την ενίσχυση της μεσαίας τάξης, το δικαίωμα στην άμβλωση κι ευρύτερα τα αναπαραγωγικά δικαιώματα, καθώς και το ζήτημα του ελέγχου των όπλων.

Η μεγαλύτερη συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων των ΗΠΑ τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητάς της.

Ο Τζο Μπάιντεν παρότρυνε εκ νέου τους Δημοκρατικούς να ταχθούν υπέρ της αντιπροέδρου του, λέγοντας πως «Είναι η καλύτερη».

 

Την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ. Συνάντηση με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου θα έχει στο Λευκό Οίκο και η Καμάλα Χάρις εντός της εβδομάδας.

Δεκατέσσερις παλαιστινιακές παρατάξεις, συμπεριλαμβανομένων των Φάταχ και Χαμάς, συμφώνησαν να σχηματιστεί «προσωρινή κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης» και να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας αφού τερματιστεί ο πόλεμος, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Ουάνγκ Γι.

Ο ίδιος ανέφερε ότι συνυπογράφη κοινή διακήρυξη στο Πεκίνο και χαιρέτισε τη συμφωνία.

Την είδηση επιβεβαίωσε πριν από λίγο η Χαμάς.

Σε σαρωτικές αλλαγές στη δημοτική αστυνομία, σε συνέχεια της εξάρθρωσης του κυκλώματος εκβιαστών, προχωρά ο δήμος Αθηναίων

Ανοιχτή με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από σήμερα και έως τις 28 Οκτωβρίου στο Πάρκο Ελευθερίας, η μεγάλη ιστορική έκθεση «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της».

Πρόκειται για τη μοναδική έκθεση που τιμά ταυτόχρονα τις δύο επετείους-ορόσημα για την πόλη και τη χώρα, τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1974 και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή το 1944. Η έκθεση θα λειτουργεί έως τις 31 Αυγούστου.

 

2 νεκροί και 13 τραυματίες, εκ των οποίων 7 παιδιά, μετά την κατάρρευση μπαλκονιού που συνδέει διαμερίσματα -αργά χθες το βράδυ- σε κτίριο λαϊκής κατοικίας για φτωχές οικογένειες στην περιοχή Σκαμπία κοντά στη Νάπολη. Το περιστατικό διερευνάται από τις Αρχές.

ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά αίθριος καιρός στην Αττική. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα