back to top
37 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

37 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Δύο διαφορετικές πυρκαγιές ξεσπασαν πριν από μλίγη ώρα στο Μαρκόπουλο Αττικής σε αγροτικές εκτάσεις. Στο σημείο επιχειρούν για την οριοθέτησή τους ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

 

Δραστηριότητα της Τουρκίας τις τελευταίες ώρες με πολεμικά πλοία στα στενά Κάσου – Καρπάθου. Προηγήθηκε Navtex της Τουρκίας που βαφτίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα» την περιοχή νότια της Καρπάθου. Ακολούθως εστάλησαν τουρκικά πολεμικά πλοία, αλλά στα διεθνή ύδατα και εκτός της αιγιαλίτιδας ζώνης μεταξύ των δύο νησιών. Στο σημείο από ελληνικής πλευράς βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος» και η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς».

 

Σε βαρύ κλίμα από το πρωί οι εκδηλώσεις μνήμης έξι ετών από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με 104 νεκρούς και δεκάδες εγκαυματίες, που φέτος για πρώτη φορά διοργανώνονται από τον Σύλλογο Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών. Τρισάγιο θα τελεστεί και στις 6 και μισή στο Μνημείο των Θυμάτων. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν τον δρόμο της φωτιάς μέχρι το Μάτι, όπου στις 8 το βράδυ είναι προγραμματισμένη η κύρια εκδήλωση ενώ στις εννέα θα γίνει προσέγγιση της Αργυράς Ακτής.

 

 

H ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ θα είναι η πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με 33 ψήφους ενώ η Έλενα Κουντουρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι τρίτη αντιπρόεδρος. Ο Φρέντης Μπελέρης εξελέγη δεύτερος αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Αναφορών.

Αύριο τελικά το υπ οικονομικών θα λάβει την απόφαση για το αν θα δοθεί ολιγοήμερη παράταση έως το τέλος Ιουλίου για τη διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

 

Υποχρεωμένοι θα είναι πλέον οι ιδιώτες γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο δημόσιο σύστημα υγείας σε έκτακτες περιπτώσεις. Σε περίπτωση άρνησης του γιατρού θα καταγγέλλεται αυτομάτως η σύμβασή του με τον ΕΟΠΥΥ. Κινητοποιήσεις γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία από αύριο.

 

Το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές εξασφάλισε η Καμάλα Χάρις. Επέστρεψε στην Ουάσιγκτον ο Τζο Μπάιντεν. Την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον οποίο εντός της εβδομάδας θα συναντήσει και η Καμάλα Χάρις. Αύριο ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός θα μιλήσει σε κοινή συνεδρίαση του αμερικανικού Κογκρέσου.

 

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ισραέλ Κατς, επέκρινε σήμερα τη Φατάχ επειδή υπέγραψε συμφωνία με το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς για την περίοδο μετά τον πόλεμο στη Γάζα, η οποία επιτεύχθηκε στην Κίνα. Επτά Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων δύο διοικητές Παλαιστίνιων μαχητών και μια γυναίκα, σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιδρομές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

 

Ένας νεκρός και ζημιές σε οχηματαγωγή πλοίο από επίθεση ουκρανικού μη επανδρωμένου οχήματος στο λιμάνι Καφκάζ της Ρωσίας. Παράλληλα Ρωσική αεροπορική επίθεση τη νύχτα προκάλεσε ζημιές σε ενεργειακή εγκατάσταση στην περιφέρεια Σούμι, στη βόρεια Ουκρανία, με αποτέλεσμα 50.400 άνθρωποι να μείνουν χωρίς ρεύμα.

 

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 13 τραυματίστηκαν- μεταξύ των οποίων επτά παιδιά- στη Σκάμπια της Νάπολης όταν τη νύχτα κατέρρευσε εσωτερικό μπαλκόνι.

 

Δυνατές εκρήξεις όλη τη νύχτα στην Αίτνα με σιντριβάνια λάβας από κρατήρα του ηφαιστείου σε ύψος περίπου στα 3.000 μέτρα. Αναστέλλονται οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Κατάνια.

 

Στη διάθεση των φίλων του Παναθηναϊκού από τις δύο μετά το μεσημέρι τα εισιτήρια του πρώτου αγώνα με την Μπότεφ για τον Β’ προκριματικό γύρο του Europa League, την Πέμπτη στις εννέα το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

 

Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αύριο οπότε πιθανώς θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Ανεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 25 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 36 βαθμοί Κελσίου αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα