back to top
30.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

30.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Διάγγελμα θα απευθύνει αύριο ο Μπάιντεν – Έτοιμος να διορίσει νέο επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην πρώτη δημόσια παρέμβαση του μετά την ιστορική ανατροπή που επέφερε η παραίτηση του από μια δεύτερή θητεία στον προεδρικό θώκο, θα δώσει αύριο εξηγήσεις για τον χειρισμό του θέματος .Όπως ο ίδιος ανακοίνωσε με ανάρτηση του στο Χ θα απευθύνει για το λόγο αυτό  τηλεοπτικό διάγγελμα  στο έθνος

«Αύριο το βράδυ στις 8 μ.μ (3 τα ξημερώματα Πέμπτης ώρα Ελλάδας), θα απευθύνω ένα διάγγελμα προς το έθνος από το Οβάλ Γραφείο για το τι πρόκειται να συμβεί και πώς θα ολοκληρώσω το έργο μου για τον αμερικανικό λαό», έγραψε στο Χ ο Μπάιντεν, ο οποίος αναρρώνει από την Covid-19.

Στην ομιλία του προς το έθνος ο πρόεδρος Μπάιντεν θα περιγράψει λεπτομερώς «τι μέλλει γενέσθαι και πώς θα τελειώσω το έργο μου για τον αμερικανικό λαό», σημειώνει ο πρόεδρος Ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει προγραμματιστεί να επιστρέψει σήμερα στον Λευκό Οίκο από το Ρεχόμποθ του Ντέλαγουερ, όπου αναρρώνει μετά την νόσησή του από το Covid-19 την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου με μια ανάρτηση του στο Χ την περασμένη Κυριακή, όμως δεν εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.

Η αυριανή παρέμβαση του θα πραγματοποιηθεί ενώ την παραίτηση της υπέβαλε  διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας Κίμπερλι Τσίτλε  εν μέσω διακομματικών επικρίσεων για τους χειρισμούς ασφαλείας  στην προεκλογική συγκέντρωση όπου εκδηλώθηκε η απόπειρα δολοφονίας του  Ντόναλντ Τραμπ .

Η κα Τσίτλε παραιτήθηκε,  μία ημέρα μετά την καταστροφική εμφάνισή της ενώπιον της αρμόδια επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπου εκπρόσωποι  και από τα δύο κόμματα εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την αδυναμία της να απαντήσει σε κρίσιμες  ερωτήσεις σχετικά με την επίθεση  στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια  που είχε ως αποτέλεσμα ένα νεκρό και ένα τραυματία .

Σε σύντομη δήλωσή του, ο Τζο Μπάιντεν ευχαρίστησε την  Τσίτλε για τη θητεία της ως διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας και δήλωσε ότι σύντομα θα διορίσει την/ τον αντικαταστάτη της .

“Η Τζιλ και εγώ είμαστε ευγνώμονες στη διευθύντρια Κιμ Τσέιτλ για τις δεκαετίες της δημόσιας υπηρεσίας της. Αφιέρωσε ανιδιοτελώς και διακινδύνευσε τη ζωή της για την προστασία του έθνους μας καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της στη Μυστική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Την ευχαριστούμε ιδιαίτερα που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα να ηγηθεί της Μυστικής Υπηρεσίας κατά τη διάρκεια της κυβέρνησής μας και είμαστε ευγνώμονες για την υπηρεσία της στην οικογένειά μας”, δήλωσε ο πρόεδρος και πρόσθεσε:  “Χρειάζεται τιμή, θάρρος και απίστευτη ακεραιότητα για να αναλάβεις την πλήρη ευθύνη ενός οργανισμού που είναι επιφορτισμένος με μία από τις πιο δύσκολες δουλειές στη δημόσια υπηρεσία. Η ανεξάρτητη έρευνα για να βρούμε τι συνέβη στις 13 Ιουλίου συνεχίζεται και ανυπομονώ να αξιολογήσω τα συμπεράσματά της. Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό που συνέβη εκείνη την ημέρα δεν μπορεί να ξανασυμβεί. Καθώς προχωράμε μπροστά, εύχομαι στην Κιμ τα καλύτερα . Από την πλευρά μου σχεδιάζω να διορίσω σύντομα νέο διευθυντή” κατέληξε ο πρόεδρος Μπάιντεν .

Πηγή: The Guardian

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα