back to top
34.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

34.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Παρίσι 2024: Οι πέντε υποψήφιοι να ανάψουν την Ολυμπιακή Φλόγα στο βωμό στο Παρίσι

Διαβάστε επίσης

Η ταυτότητα του ατόμου που ανάβει τον Ολυμπιακό βωμό τη νύχτα της τελετής έναρξης είναι ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά του αθλητισμού, με λιγότερους από δώδεκα ανθρώπους να το γνωρίζουν.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Παρισιού 2024, Τόνι Εστανγκέ, είπε την Κυριακή ότι το άτομο που θα ανάψει το βωμό την Παρασκευή δεν γνωρίζει ακόμη ότι έχει επιλεγεί.

Εδώ είναι οι πέντε κορυφαίοι υποψήφιοι, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP):

Μαρί Ζοσέ Περέκ: Η 56χρονη θεωρείται ευρέως ως η καλύτερη Ολυμπιονίκης της Γαλλίας όλων των εποχών, με τρία χρυσά μετάλλια σε δύο αγωνίσματα Στίβου (200μ και 400μ).
Η Περέκ, η οποία γεννήθηκε στην υπερπόντια περιοχή της Γουαδελούπης, κέρδισε τον τίτλο των 400 μέτρων στους Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992 πριν πετύχει το «νταμπλ» 200-400 μέτρα τέσσερα χρόνια αργότερα στην Ατλάντα.
Μετέφερε ήδη τη δάδα στη γενέτειρά της Γουαδελούπη, αλλά ο Τόνι Εστανγκέ είπε ότι κάποιος που την είχε ήδη μεταφέρει δεν μπορούσε να αποκλειστεί.

Ομάρ Σι: Ο σταρ του «Άθικτοι» («The Untouchables»), δυτικοαφρικανικής καταγωγής, είναι μια από τις πιο αγαπημένες προσωπικότητες της Γαλλίας. Πρωταγωνιστεί επίσης στο σόου του Netflix «Lupin», του οποίου η πρώτη σειρά είναι η τρίτη με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην πλατφόρμα, με σχεδόν 100 εκατομμύρια θεατές.

Ζινεντίν Ζιντάν: Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής της Γαλλίας που βοήθησε τους «Μπλε» να κατακτήσουν τον πρώτο τους τίτλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στην έδρα τους το 1998 και τον ευρωπαϊκό τίτλο δύο χρόνια αργότερα, ο Ζιντάν, του οποίου οι γονείς είναι από την Αλγερία, κατάγεται από τη Μασσαλία.
Ήταν το φαβορί για να μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα στη Μασσαλία μετά το ταξίδι της με πλοίο από την Ελλάδα, αλλά τελικά δεν συμμετείχε.

Τομάς Πεσκέ: Ο Γάλλος είναι ο πιο έμπειρος Ευρωπαίος αστροναύτης με σχεδόν 400 ημέρες στο διάστημα – και πιθανώς άλλες τόσες σε τηλεοπτικούς δέκτες λόγω της τεράστιας δημοτικότητάς του στη χώρα.

Επιζώντας/ες από τις επιθέσεις στις 13 Νοεμβρίου 2015: Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό λέει ότι αποφάσισε να υποστηρίξει τη φιλοξενία των Αγώνων αφού οι ισλαμιστικές ομάδες σκότωσαν 130 ανθρώπους σε μια νύχτα σφαγής στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου 2015, σε μία προσπάθεια να φτιάξει η διάθεση των Παριζιάνων. Δεν θα ήταν έκπληξη να δούμε έναν ή περισσότερους επιζώντες των επιθέσεων να ανάβουν το βωμό την Παρασκευή.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα