29.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

29.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

ΑΕΚ-Ιντερ Ντ΄Εσκάλδες 4-3: Τα εύκολα δύσκολα έκανε η Ένωση

Διαβάστε επίσης

Με νίκη συνδύασε η ΑΕΚ το ευρωπαϊκό της «ντεμπούτο» για τη σεζόν 2024/25. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα επικράτησε 4-3 της Ιντερ Ντ’Εσκάλδες στην OPAP Arena για τον Β΄ προκριματικό του Conference League.

Η Ένωση προηγήθηκε 4-0 στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου με γκολκ των Λιούμπιτσιτς (6΄), Γκαρσία (20΄), Γκατσίνοβιτς (30΄), Μουκουντί (52΄). Κι ενώ όλα έδειχναν μια εμφατική νίκη, η ομάδα από την Ανδόρα αντέδρασε με τους Βίντα (65΄-αυτογκόλ), Αντρέου (78΄-πέναλτι), Μαρτίνεθ (83΄) και φεύγει από την Αθήνα με μία τιμητική ήττα. Η ρεβάνς θα γίνει την Πέμπτη, 1η Αυγούστου στην Ανδόρα Λα Βέγια.

Με… περσινή ενδεκάδα παρέταξε την Ένωση ο Αλμέιδα και εξαίρεση τον Θωμά Στρακόσα που -όπως όλα δείχνουν- θα είναι ο βασικός γκολκίπερ της ομάδας στη φετινή περίοδο. Η διαφορά δυναμικότητας φάνηκε από τα πρώτα λεπτά με τον Γκατσίνοβιτς να έχει δοκάρι στο 5΄ και ένα λεπτό αργότερα τον Ρόμπερ Λιούμπιτσιτς να ανοίγει το σκορ, μετά από κλασική κούρσα και ασίστ του Λιβάι Γκαρσία. Στο 20΄ από έξοχη μπαλιά του Στρακόσα, ο Γκαρσία βρέθηκε απέναντι από τον Μουνιόθ και έγραψε το 2-0 με τον Αλβανό γκολκίπερ να πιστώνεται την ασίστ και να αποθεώνεται από τους συμπαίκτες του. Στο 30΄ από γύρισμα του Ρότα, η μπάλα έφτασε στον Γκατσίνοβιτς ο οποίος από το ύψος της περιοχής την έστειλε στα δίχτυα.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ πέτυχε τρία γκολ, έχασε άλλα τόσα… άχαστα, είχε δοκάρι και γενικά έπαιζε… μόνη της. Το μόνο που θα μπορούσε να την απασχολεί είναι το ρεκόρ της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής νίκης, που κρατάει πάνω από 20 χρόνια με το 6-0 επί των Λουξεμβούργιων της Γκρεβενμάχερ τον Αύγουστο του 2021.

Πράγματι οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν δυνατά και στο 52΄ μετά από κόρνερ του Ελίασον, ο Μουκουντί «έγραψε» με κεφαλιά το 4-0. Από τότε, λες και έπεσε… μαύρο πέπλο γύρω από την ΑΕΚ και τα πάντα άλλαξαν. Στο 65΄ ο Ντομαγκόι Βίντα δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας, προσπάθησε να τη γυρίσει με το κεφάλι στον Στρακόσια όμως τον «κρέμασε» μειώνοντας για λογαριασμό της Ίντερ. Στο 74΄ ο Λιβάι Γκαρσία ανατράπηκε στην περιοχή από τον Μουνιόθ, ο οποίος όμως απέκρουσε εξαιρετικά την εκτέλεση πέναλτι του άσου της Ένωσης.

Σα να μην έφτανε αυτό, η Ίντερ κέρδισε πέναλτι αμέσως μετά, από λάθος του Στρακόσα και ανατροπή πάνω στον Αντρέου, ο οποίος ανέλαβε και την εκτέλεση και διαμόρφωσε το 4-2 στο 78΄. Στο 83΄ από εκτέλεση φάουλ και απομάκρυνση του Μουκουντί, ο Μαρτίνεθ με ευθύβολο σουτ από το ύψος της περιοχής μείωσε τη διαφορά στο ένα γκολ!

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (76΄ Μάνταλος), Γιόνσον, Σιμάνσκι (64΄ Γαλανόπουλος), Ελίασον (64΄ Φερνάντες), Γκατσίνοβιτς (64΄ Κοϊτά), Λιούμπισιτς, Γκαρσία (75΄ Άμραμπατ)

ΙΝΤΕΡ ΝΤ’ ΕΣΚΑΛΔΕΣ (Οτγέρ Κανάλς): Μουνιόθ, Πουέντες (89΄ Ραφίνια), Φεχέρ, Γκαγιέγκο, Τόρες (63΄ Σάντσεθ), Ζοάν Λόπεθ, Αλόνσο, Μπουχαρμά (63΄ Αντρέου), Μπερλάνγκα, Ζάν Λικ (19΄λ.τρ. ντε λα Τόρε), Γκιγιέμ Λόπεθ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα