back to top
34.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

34.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Αλόνσο: «Ξέρουμε τι πρέπει και τι θέλουμε να κάνουμε»

Διαβάστε επίσης

Ο Παναθηναϊκός δίνει το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ το πρώτο επίσημο του ματς για τη νέα σεζόν, φιλοξενώντας την Μπότεφ Μπλόβντιβ στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού», Ντιέγκο Αλόνσο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης, με δηλώσεις του, αποκάλυψε ότι έχει ήδη καταλήξει στην ενδεκάδα που θα «κατεβάσει» στον αγωνιστικό χώρο, τόνισε ότι η ομάδα του γνωρίζει πολύ καλά το τι πρέπει να κάνει, ενώ υπογράμμισε ότι ο Παναθηναϊκός, παρά το γεγονός ότι είναι φαβορί, δεν πρόκειται να υποτιμήσει την βουλγαρική ομάδα, αλλά αντιθέτως θα τη σεβαστεί.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:
-Τι πρέπει να κάνει η ομάδα για να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση και σε τι επίπεδο ετοιμότητας βρίσκεται αυτή την στιγμή, τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά.
«Να ξεκινήσω από την δεύτερη ερώτηση. Η ομάδα είναι πολύ καλά πνευματικά, είναι έτοιμη. Παίζει καλά, είναι μια ομάδα που μπορεί να ανταποκριθεί και βεβαίως προϊόντος του χρόνου θα έχουμε ολοένα και περισσότερη βελτίωση και θα βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι την εξέλιξη. Για αύριο, πρέπει να δείξουμε πολύ σεβασμό στον αντίπαλό μας, να δείξουμε συγκέντρωση και να παίξουμε με ένταση. Να παίξουμε καλύτερα εμείς από τον αντίπαλό μας».

-Στα δύο τελευταία φιλικά, είχατε την ευκαιρία να δοκιμάσετε κάποια σχήματα και πρόσωπα. Έχετε κατασταλλάξει στην αυριανή ενδεκάδα;

«Ναι, έχω αποφασίσει πώς θα παίξω αύριο. Δεν θα σας το πω βέβαια».

-Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη ευρωπαϊκή ιστορία, συνήθως η χρονιά κρίνεται σε μεγάλο βαθμό από την ευρωπαϊκή παρουσία. Υπάρχει λοιπόν μεγάλη πίεση. Το έχετε νιώσει αυτό; Ότι υπάρχει πίεση με έναν κόσμο που είναι απαιτητικός και μια ομάδα που είναι συνυφασμένη με τις ευρωπαϊκές επιτυχίες.
«Όπου βλέπουμε μια δυσκολία, εγώ προσωπικά βλέπω μια ευκαιρία. Σε κάθε δυσκολία εγώ βλέπω μια λύση και είμαι αισιόδοξος. Επίσης έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, σε όλα όσα προσπαθεί κάνει ήδη η διοίκηση. Όπως έχω πει, το φώτο φίνις θα είναι στις 31/8. Αυτό είναι μια δήλωση που είχα πει και στο παρελθόν. Ο αντίπαλος αύριο ενώ δεν ήταν φαβορί μπόρεσε να περάσει σε αυτή την φάση. Άρα είναι μια ομάδα που έχει ποιότητα. Είναι μια ομάδα δύσκολη, η οποία χρειάζεται και θα έχει τον σεβασμό μας. Εμείς όμως ξέρουμε τι θέλουμε και τι πρέπει να κάνουμε».

-Υπάρχει περίπτωση να υποτιμήσετε τον αντίπαλό σας λόγω της μεγάλης διαφοράς στο μπάτζετ;
«Αυτό εσείς το είπατε. Εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι υποτιμούμε τον αντίπαλο. Αντίθετα, είπαμε ότι τον σεβόμαστε πάρα πολύ».

-Δείχνει η πρόκριση της Μπότεφ επί της Μάριμπορ ότι έχει κάποια δυνατά στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν την ομάδα σας;
«Αναμφίβολα ο αντίπαλός μας έχει δυνατά σημεία και άξιζε την πρόκριση».

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα