back to top
29.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

29.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Άρση ασυλίας της Ακρίτα εισηγείται η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής, μετά τη μήνυση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι

Διαβάστε επίσης

Την άρση ασυλίας της Ελενας Ακρίτα μετά από μήνυση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη για συκοφαντική δυσφήμηση, εισηγείται ομόφωνα η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έδωσε το «παρών» στη συνεδρίαση της επιτροπή, ζήτησε όπως είχε κάνει γνωστό άλλωστε, να αρθεί η ασυλία της. «Σέβομαι τη Δικαιοσύνη, θα δώσω το δικαστικό αγώνα», φέρεται να είπε η Έλενα Ακρίτα στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση.

Στο κείμενο της επιστολής της προς τον πρόεδρο της Επιτροπής η κ Ακρίτα ανέφερε ότι παραιτείται από την βουλευτική της ασυλία, ως μια αυτονόητη πράξη ευθύτητας, αισθήματος ισότητας και σεβασμού προς την Δικαιοσύνη.

Σημειώνεται ότι η βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλείται από τη σύζυγο του πρωθυπουργού για ανάρτηση της στα social media, στην οποία άφηνε αιχμές για την επιχειρηματική της δραστηριότητα και το «πόθεν έσχες» της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι θα είναι παρών στο δικαστήριο ως μάρτυρας και ο ίδιος, όχι ως πρωθυπουργός, αλλά ως σύζυγος.

«H Μαρέβα θα κινηθεί νομικά. Και εγώ θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο να την υπερασπιστώ. Οποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά, είναι ελεύθερος να το κάνει. Oμως ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι από την ημέρα της εκλογής του στην προεδρία της Ν.Δ. η σύζυγός του στοχοποιήθηκε βάναυσα.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής υπήρξε εισήγηση για άρση της βουλευτικής ασυλίας της Έλενας Ακρίτα και για δεύτερη υπόθεση, παλαιότερη αυτή τη φορά, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση από δημοσιογράφο.

Επίσης, η επιτροπή εισηγήθηκε την ασυλία και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μπιάγκη για υπόθεση σε σχέση με τη δήλωση πόθεν έσχες του (εκπρόθεσμη κατάθεση), την περίοδο της ενασχόλησής του με την τοπική αυτοδιοίκηση, πριν γίνει βουλευτής.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα