back to top
28.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

28.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Tην απόφαση της να αποσυρθεί από την εσωκομματική κούρσα για την προεδρία γνωστοποίησε νωρίτερα η Μιλένα Αποστολάκη επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Σήμερα ακούω την αγωνία του κόσμου του ΠΑΣΟΚ να μη μετατραπεί μια εκλογική διαδικασία σε μάχη αντιπάλων και σύγκρουση στρατών. Βλέπω με αυξανόμενη ανησυχία να κυριαρχούν προσωπικές συγκρούσεις που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη συνοχή της παράταξης. Θέλω να είμαι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης».

Φωτιά ξέσπασε νωρίτερα σε αποθήκη λιπασμάτων στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα , ενώ υπάρχουν αναφορές και για εκρήξεις. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Σε ύφεση, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην Κάνδανο Χανίων. Η φωτιά ξεκίνησε από διερχόμενο αυτοκίνητο και γρήγορα επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Ιστορική χαρακτήρισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τη σημερινή ημέρα κατά την ομιλία της στην δεξίωση για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας.

«Οφείλουμε στους Έλληνες και στις επόμενες γενιές, μια συνέχεια αντάξια και ακόμη καλύτερη αυτών των πενήντα ετών», τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου προσθέτοντας ότι «τα τραύματα της Μεταπολίτευσης μας καλούν σε αυτοκριτική, αναστοχασμό και εγρήγορση».

Απάντηση της Αθήνας στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν περί τουρκικής μειονότητας στη Θράκη αλλά και για το Κυπριακό.

«Η διαιώνιση του σημερινού status quo, της κατοχής του ενός τρίτου του νησιού και η δημιουργία δύο κρατών δεν αποτελούν λύσεις», αναφέρουν διπλωματικές πηγές εκφράζοντας την προσήλωση της χώρας μας σε μια λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που προβλέπουν διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.

Για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα μέλη της «χαίρουν ισονομίας και ισοπολιτείας». «Ζητήματα που άπτονται του κράτους δικαίου και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ελλήνων πολιτών δεν τίθενται ούτε θα μπορούσαν να τεθούν προς συζήτηση», προσθέτουν.

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ των ιδιωτών γιατρών και της ηγεσίας του υπ. Υγείας, καθώς και σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης επέμεινε στην ψήφιση της διάταξης για την υποχρεωτικότητα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ρύθμιση δεν αποσύρεται» και ότι «θα υπάρχει εσαεί και για τον επόμενο υπουργό». Ο υπ. Υγείας γνωστοποίησε ότι είχε επικοινωνία σήμερα με τα νοσοκομεία Σπάρτης, Ξάνθης και Δράμας εκφράζοντας την ελπίδα για μια «ομαλή εξέλιξη». Χαρακτήρισε «τραγική» την απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου να σταματήσουν από την Παρασκευή και μέχρι την ψήφιση του νόμου την εκτέλεση συνταγογραφήσεων. Τέλος, επανέλαβε ότι η ρύθμιση με τις κυρώσεις για τους ιδιώτες γιατρούς έχει έκτακτο και προσωρινό χαρακτήρα.

Σήμα κινδύνου για την βιωσιμότητα και λειτουργικότητα των δήμων εξέπεμψε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, κατά την κοινή σύσκεψη των δημάρχων της Αττικής, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών. «Δυναμώστε τους Δήμους με πόρους και προσωπικό», «δώστε στην Αυτοδιοίκηση τα μέσα να παρέμβει σε καίρια θέματα που απασχολούν τους πολίτες, όπως η ενέργεια», η έκκληση του δημάρχου Αθηναίων προς την κυβέρνηση.

Ένας αστυνομικός συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη καθώς φέρεται να επιχείρησε να εξαπατήσει με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή της ΕΛ.ΑΣ. με σκοπό να λάβει αναρρωτική άδεια, απέχοντας από τα υπηρεσιακά του καθήκοντα. Στην ίδια υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται κι ένας ιδιώτης γιατρός που όμως δεν συνελήφθη αφού δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις εφαρμογής της αυτόφωρης διαδικασίας. Ο αστυνομικός αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Βέβαιος για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων που στοχεύουν στην απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο αμερικανικό Κογκρέσο και ευχαρίστησε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν «για τις άοκνες προσπάθειές του», όπως είπε, υπέρ των ομήρων. Παράλληλα, ευχαρίστησε και τον Ντόναλντ Τραμπ και κατήγγεθλε την ειδεχθή, όπως την χαρακτήρισε απόπειρα σε βάρος του.

Επίσης, κατήγγειλε τον Ιράν κάνοντας λόγο για άξονα τρομοκρατίας, ενώ αποκάλεσε τους διαδηλωτές υπέρ της Γάζας «χρήσιμους ηλίθιους του Ιράν», τονίζοντας ότι η Τεχεράνη χρηματοδοτεί τις διαδηλώσεις αυτές.

Την ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού μποϊκοτάρουν περισσότεροι από 30 Δημοκρατικοί βουλευτές και γερουσιαστές εκφράζοντας απογοήτευση για τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων αμάχων και την ανθρωπιστική κρίση στον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς. Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί την ίδια ώρα έξω από το Καπιτώλιο κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του έκανε ο ΠΑΟΚ ο οποίος επικράτησε με δυσκολία με 3-2 της Μπάνια Λούκα. Την προσεχή εβδομάδα ο αγώνας ρεβάνς για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Η ΑΕΚ κέρδισε την Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες με 4-3, για την πρόκριση στον 3ο γύρο του Conference League.

ΚΑΙΡΟΣ:

Γενικά αίθριος, προβλέπεται αύριο στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα