back to top
30.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

30.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Δημοσιοποιούνται την Παρασκευή τα ονόματα 25.000 μεγαλοοφειλετών του δημοσίου

Διαβάστε επίσης

Τέλος χρόνου σήμερα για περίπου 25.0000 μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου(φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) που πριν από λίγες ημέρες έλαβαν ηλεκτρονικό μήνυμα στην προσωπική τους σελίδα στο taxis από την εφορία και το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών (ΚΕΑΟ) του ΕΦΚΑ ,προκειμένου να τακτοποιήσουν, έως σήμερα, τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους στο δημόσιο είτε εφάπαξ η υπαγόμενοι σε τμηματική ρύθμιση εξόφλησης.

Η λήξη της προθεσμίας αφορά μεγαλοοφειλέτες με απλήρωτη ,τον τελευταίο χρόνο, κύρια οφειλή στο δημόσιο άνω των 150.000 ευρώ.

Εάν δεν το πράξουν. αναφέρεται στο ηλεκτρονικό μήνυμα ,τα φορολογικά τους στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν, μέσω των δύο λιστών μεγαλοοφειλετών που θα αναρτήσουν η ΑΑΔΕ και ο ΕΦΚΑ ,όπως προβλέπει ,να γίνεται σε ετήσια βάση ,ο νόμος..

Οι λίστες της ΑΑΔΕ και του ΚΕΑΟ θα αναρτηθούν την ερχόμενη Παρασκευή και θα περιλαμβάνουν το ονοματεπώνυμο και το ΑΦΜ των φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων που δεν ανταποκρίθηκαν στην ηλεκτρονική ειδοποίηση προκειμένου να τακτοποιήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι 25.000 μεγαλοοφειλέτες (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) χρωστούν σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία περί τα 140 δισ. ευρώ και αντιστοιχούν σε ποσοστό 1% του πλήθους των οφειλετών στο δημόσιο που έχουν συνολικό υπόλοιπο ληξιπρόθεσμων χρεών 155 δισ. ευρώ.

Στη λίστα που αναρτά κάθε χρόνο η ΑΑΔΕ περιλαμβάνονται και εκατοντάδες πτωχευμένες επιχειρήσεις η οφειλέτες που έχουν καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη ,και οφείλουν υπέρογκα ποσά τα οποία όμως στην συντριπτική τους πλειονότητα χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτα είσπραξης.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα