back to top
34.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

34.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Επίσκεψη Ν. Γιαννακοπούλου στο «Αττικόν» – «Πρώτη προτεραιότητα η ενδυνάμωση του ΕΣΥ»

Διαβάστε επίσης

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» επισκέφθηκε τη Δευτέρα η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία ενημερώθηκε από τη διοίκηση για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο, ενώ συνομίλησε με γιατρούς, νοσηλευτές και υπαλλήλους του Νοσοκομείου, οι οποίοι εξέφραζαν τους έντονους προβληματισμούς τους για τις συνθήκες εργασίας τους, όσο και για τις μεγάλες ελλείψεις στις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό.

«Για εμένα η ενδυνάμωση του ΕΣΥ είναι η πρώτη προτεραιότητα! Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται ένα ισχυρό Κράτος Πρόνοιας, το οποίο θα αποτελέσει τον μοχλό για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία! Η Υγεία πρέπει να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο για τη δημοκρατία μας και για τους Έλληνες πολίτες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου, επισκεπτόμενη τους χώρους του νοσοκομείου, δυστυχώς, επιβεβαίωσε τη γενικότερη εικόνα που επικρατεί στην δημόσια Υγεία, καθώς υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, σοβαρά προβλήματα σε υποδομές, ενώ οι συνθήκες εργασίας είναι πολύ δύσκολες. «Χρειάζονται οικονομικά και θεσμικά κίνητρα για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές για να μπορούν απρόσκοπτα να επιτελούν το λειτούργημα τους στην κοινωνία. Χρειάζεται στήριξη των εισοδημάτων και βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Δήθεν λύσεις περί επιτάξεων, δεν λύνουν τα δομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ, απλά βάζουν για λίγο το πρόβλημα κάτω από το χαλί» δηλώνει καταληκτικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα