31.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

31.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Παρίσι 2024: Αργεντινή – Μαρόκο 1-2: Ιστορικό φιάσκο, το γκολ της αλμπισελέστε στο 90+16′ ακυρώθηκε δύο ώρες αργότερα

Διαβάστε επίσης

Δεν ξανάγινε. Αργεντινή και Μαρόκο επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο του Σεντ Ετιέν, δύο ώρες μετά το προσωρινό-όπως αποδείχθηκε- τέλος του μεταξύ τους αγώνα.

Ο Σουηδός διαιτητής Νίμπεργκ ακύρωσε το γκολ που είχε πετύχε ο Μερδίνα στο 106′ (!) ως οφσάιντ, μετά από έλεγχο VAR, οι δύο ομάδες ομάδες έπαιξαν για τρία λεπτά, πριν λήξη η αναμέτρηση που βρήκε τελικά νικήτρια την ομάδα του Μαρόκου με σκορ 2-1, μετά από σχεδόν 230 λεπτά.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε αφού υπήρξε αναγκαστική έξοδος των θεατών. Ο διαιτητής φερόταν να σφύριξε αμέσως τη λήξη του αγώνα μετά το γκολ του Μεδίνα, όμως τον κάλεσαν από το VAR να γίνει έλεγχος για οφσάιντ, κάτι δεν μπορεσε να κάνει αφού υπήρξε εισβολή φιλάθλων-του Μαρόκου- στον αγωνιστικό χώρο, με τον προπονητή της Αργεντινής Χαβιέ Μασεράνο να στέλνει τους παίκτες στα αποδυτήρια.

Σχεδόν μία ώρα μετά ο διευθυντής του γηπέδου είπε ότι το παιχνίδι είχε διακοπεί και δεν είχε ξαναρχίσει ακόμα, προσθέτοντας ότι συζητείται η απόφαση για το αν θα ολοκληρωθεί ο αγώνας.

Παρότι οι ποδοσφαιριστές και τα επιτελεία των δύο ομάδων το είχαν αρνηθεί και η διοργανώτρια αρχή είχε τονίσει την πρόθεσή της για οριστική διακοπή, μετά την εισβολή Μαροκινών στον αγωνιστικό χώρο δημιουργώντας επεισόδια, ο διαιτητής έκανε το… δικό του.

Μέχρι το λεπτό εκείνο (16΄των καθυστερήσεων) το Μαρόκο είχε προκαλέσει αίσθηση απέναντι στην Αργεντινή (νικήτρια του τουρνουά το 2008 και 2004) στο «Geoffroy-Guichard», στο Σεντ Ετιέν (2ος όμιλος), δημιουργώντας απόσταση δύο γκολ.

Με την ομάδα του Μασεράνο αγωνίστηκε και ο μέσος του Ολυμπιακού Σαντιάγκο Έσε (έγινε αλλαγή στο 71’ με τον Φερνάντες), ο οποίος μάλιστα έκανε την ασίστ ου Σιμεόνε, με το οποίο η Αργεντινή μείωσε σε 2-1.

Ο Σουφιάνε Ραχίμι, μετά από ασίστ του Μπιλάλ Ελ-Καννούς, έβαλε μπροστά τους Αφρικάνους στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ενώ ήταν εκείνος που νωρίς στην επανάληψη (50’) έκανε διπλασία το προβάδισμα (2-0) από το σημείο του πέναλτι. Την παράβαση εξέτασε ο Σουηδός διαιτητής Νίμπεργκ στο VAR για επιθετικό φάουλ.

Η Αργεντινή μειώνοντας το σκορ προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, κάτι που τελικά δεν κατάφερε αφού το γκολ του Μεδίνα, έστω κια με καθυστέρηση δύο ωρών ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα