back to top
34.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

34.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Σ. Παραστατίδης: Άμεση δικαστική και διοικητική παρέμβαση για τη διασπορά Covid στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την καταγγελία των εργαζόμενων στο νοσοκομείο του Κιλκίς για ενδονοσοκομειακή διασπορά COVID-19 και μάλιστα, σε μια περίοδο κατά την οποία τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας αυξάνονται με φρενήρεις ρυθμούς, ο βουλευτής Κιλκίς ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος, Στέφανος Παραστατίδης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στον Γιώργο Μελιγγώνη, έκανε λόγο για ανάγκη άμεσης δικαστική και διοικητικής διερεύνησης για την ύπαρξη ποινικών και διοικητικών ευθυνών καθώς, όπως ανέφερε, η εσωτερική διασπορά του ιού εντός του νοσοκομείου, οδήγησε ακόμα και στην απώλεια ανθρώπινων ζωών.

«Άμεση δικαστική και διοικητική παρέμβαση για την ύπαρξη ποινικών και διοικητικών ευθυνών για τη διασπορά Covid στο Νοσοκομείο Κιλκίς»

«Υπάρχει μια υπουργική απόφαση, με τη λήξη της πανδημίας, η οποία αναφέρει ότι ασθενείς θετικοί σε COVID-19, μπορούν να να φιλοξενούνται σε θαλάμους της κλινικής, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και μέτρα προστασίας προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά . Στο νοσοκομείο του Κιλκίς, υπήρχε ένας θάλαμος στο κέντρο της παθολογικής κλινικής, όπου φιλοξενούνται οι ασθενείς ενόσω ο ιός βρίσκεται σε έξαρση. Το γεγονός αυτό, οδήγησε σε εσωτερική διασπορά του ιού εντός του νοσοκομείου και ταυτόχρονη νόσηση ασθενών με συνοδά νοσήματα, που είχε ως αποτέλεσμα, ασθενείς να χάσουν τη ζωή τους. Αν αυτοί οι άνθρωποι που δυστυχώς κατέληξαν, εισήχθησαν στο νοσοκομείο με άλλη νόσο, κόλλησαν Covid-19 εντός της κλινικής και έχασαν τη ζωή τους, θα πρέπει να υπάρξει διοικητική και δικαστική παρέμβαση προκειμένου να επιρριφθούν ευθύνες».

«Κάτω του αναμενόμενου οι παροχές Υγείας σε όλη τη χώρα»

«Σχεδόν το σύνολο των επαρχιακών νοσοκομείων δεν διαθέτουν κλινικές Covid, επομένως, πρέπει να δούμε που φιλοξενούνται οι ασθενείς. Πρέπει το υπουργείο Υγείας να λάβει σοβαρά υπόψιν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί γιατί υπάρχει κίνδυνος να χαθούν άδικα ανθρώπινες ζωές. Χρειάζεται να ανταποκριθούμε άμεσα στη νέα κατάσταση έξαρσης του Covid-19, με αντίστοιχες υποδομές. Αν δεν υπάρξει άμεσα ένας σχεδιασμός θα δημιουργηθούν παντού σοβαρά προβλήματα. Οι παροχές Υγείας είναι κάτω του αναμενόμενου σε όλη τη χώρα και υπάρχει κυβερνητική ευθύνη για αυτήν την κατάσταση. Παρατηρείται τεράστια ανισότητα σε σχέση με το κέντρο και την περιφέρεια, υπάρχει έλλειψη προσωπικού και απουσία ποιοτικών παροχών υγείας. Όλα αυτά αποτελούν απόδειξη της αποτυχίας της κυβέρνησης».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα