back to top
33.4 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

33.4 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Θ. Γεωργιάδης: Επιβεβλημένες οι αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία

Διαβάστε επίσης

Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου Αθηναίων, Θωμάς Γεωργιάδης, μίλησε στον Αθήνα 9,84 και στον Γιώργο Μελιγγώνη για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Δημοτική Αστυνομία την πόλη, στον απόηχο των σαρωτικών αλλαγών στις οποίες προχώρησε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, σε συνέχεια της εξάρθρωσης του κυκλώματος εκβιαστών στο οποίο φέρεται να συμμετείχε και o συλληφθείς και ήδη προφυλακισμένος προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας.

«Επιβεβλημένες οι αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία»

«Οι αλλαγές που έγιναν στη Δημοτική Αστυνομία ήταν αντικειμενικά επιβεβλημένες γιατί το ηθικό της ήταν πολύ χαμηλά, δεδομένου ότι εκείνος ο οποίος είχε εμπλακεί στο κύκλωμα, ήταν στέλεχος και υπηρεσιακά και συνδικαλιστικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι που απομακρύνθηκαν,  ήταν μέρος του προβλήματος. Παράλληλα, έπρεπε να δοθεί ένας διαφορετικό τόνος ως προς τον τρόπο λειτουργίας της. Είναι σημαντικό, ο Δημοτικός Αστυνομικός να είναι ο άνθρωπος της λύσης των προβλημάτων της Αθήνας, ο επιπλέον πολίτης ο οποίος θα ενδιαφερθεί για τα προβλήματα της πόλης και για την επίλυσή τους, ακόμα και για ζητήματα τα οποία δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του. Πρέπει να βλέπει τα πάντα, ακόμα και μια λακκούβα στο δρόμο, όταν θα είναι πάνω στη μηχανή του, να είναι μάτια και τα αυτιά του δήμου για οτιδήποτε συμβαίνει στην πόλη και να απευθύνεται όπου χρειάζεται για να λυθούν  τα όποια προβλήματα. Αυτό ακριβώς θέλουμε να περάσει στο DNA, στη νοοτροπία της Δημοτικής Αστυνομίας».

«Επιπλέον προσωπικό»

«Χρειαζόμαστε επιπλέον προσωπικό στη Δημοτική Αστυνομία καθώς, μεταξύ άλλων, έχουμε να διαχειριστούμε και τα τουριστικά λεωφορεία, όπως και τις περιπολίες με τα μικτά κλιμάκια με την ΕΛΑΣ. Η πίεση που δέχεται η Δημοτική Αστυνομία είναι σημαντική και είναι απαραίτητη η ενίσχυσή της».

«Διαφάνεια παντού»

«Η διαφάνεια βρίσκεται στο επίκεντρο της δημαρχίας του Χάρη Δούκα. Θέλουμε η πόλη να ανοίξει στους πολίτες, να υπάρχει μηδενική ανοχή ή κάλυψη σε οποιαδήποτε παρανομία. Θα πρέπει ο Δημοτικός Αστυνομικός να βλέπει τί γίνεται γύρω του. Από τον Φεβρουάριο, ο στόχος μας σχετικά με την παράνομη στάθμευση, είναι να απομακρύνεται όποιο αυτοκίνητο παρκάρει παράνομα κι όχι να παίρνουμε τις πινακίδες και να επιβάλουμε πρόστιμα. Δυστυχώς είναι ένα θέμα που εξακολουθεί να υπάρχει. Θα εντείνουμε αυτή την προσπάθεια από τον Σεπτέμβριο ώστε να θυμίσουμε στους δημότες ότι πρέπει να ελευθερώσουμε το κέντρο από τα αυτοκίνητα».

«Χαλαρό το νομοθετικό πλαίσιο για τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα»

«Σχετικά με τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα, το νομοθετικό πλαίσιο είναι πάρα πολύ χαλαρό και μας δένει τα χέρια. Επίσης, οικονομικά, βολεύει τον παραβάτη γιατί τα πρόστιμα είναι πολύ χαμηλά. Ουσιαστικά, αυτή τη στιγμή, συμφέρει τον μαγαζάτορα να παρανομήσει, να κρατήσει τα τραπέζια στη θέση που τα έχει και να πληρώσει το πρόστιμο, παρά να τα αποσύρει. Επίσης, και τα υπόλοιπα μέτρα ποινών που υπάρχουν είναι πάρα πολύ χαλαρά. Είναι σαν να λέμε στον παραβάτη: “αφού πληρώσεις κάτι, θα περάσουν όλα χαλαρά…”. Έχουμε ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο να αλλάξει αυτό. Δε γίνεται να καταλαμβάνεται χώρος στο δρόμο. Θα μας αναγκάσουν να επιβάλουμε τα ανώτατα πρόστιμα από αυτά που έχουμε στη διάθεσή μας, εάν δεν κάνει κάτι το υπουργείο. Θα είναι μια άμυνα του Δήμου , υπό την έννοια ότι  η πόλη, πρέπει να λειτουργήσει ».

 

«

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα