back to top
29.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

29.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Σε μισή ώρα, νωρίτερα από τις αρχικές προβλέψεις, θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Παιδείας. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματα είτε ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του gov.gr, είτε με γραπτό μήνυμα SMS ή επισκεπτόμενοι το Λύκειο από το οποίο αποφοίτησαν.

Το «κατηγορώ» των συγγενών των θυμάτων που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους αναίτια άρχισε να διατυπώνεται από σήμερα στην αίθουσα που συνεδριάζει το Τριμελές Εφετείο της Αθήνας για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με τους 104 νεκρούς. Οι δικαστές μετά από πολυήμερη διαδικασία είπαν «όχι» στις ενστάσεις των κατηγορουμένων κατά της έφεσης που ασκήθηκε στην πρωτόδικη απόφαση φέροντας ξανά στο εδώλιο το σύνολο των κατηγορουμένων, οι οποίοι και θα δικαστούν από μηδενική βάση σε δεύτερο βαθμό.

Διπλάσιος ο αριθμός των θανάτων και των εισαγωγών ασθενών σε νοσοκομεία λόγω COVID-19 την εβδομάδα 15 με 21 Ιουλίου σε σύγκριση με την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023. Άλλοι 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 788 εισήχθησαν στα νοσοκομεία. 17 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι

Τη βεβαιότητά του ότι η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα ολοκληρωθεί ομαλά εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή. Όπως είπε η ΑΑΔΕ θα πραγματοποιήσει μία αποτίμηση της κατάστασης απόψε το βράδυ και εάν τελικά υπάρξει παράταση, θα ανακοινωθεί το βράδυ ή αύριο, τελευταία ημέρα της προθεσμίας. Σύμφωνα με τον υπουργό ήδη έχει υποβληθεί το 92% των φορολογικών δηλώσεων.

Λύθηκε το πρόβλημα με τις ελλείψεις γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων στις επτά από τις οκτώ περιοχές, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Διευκρίνισε ότι γιατροί απάντησαν θετικά για τα δημόσια νοσοκομεία μεταξύ άλλων σε Ξάνθη, Δράμα, Κοζάνη, Σπάρτη, με το μείζον πρόβλημα να αντιμετωπίζεται μέχρι στιγμής στην Κω.

Η είσοδος ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ είναι πρόχειρες λύσεις. Αυτό που μπορεί να βοηθήσει τα δημόσια νοσοκομεία είναι οι γρήγορες προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού τόνισε στον ΑΘΗΝΑ984 πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Στο μεταξύ αύριο και την ερχόμενη Δευτέρα δεν θα χορηγούνται ηλεκτρονικές συνταγές, με εξαίρεση τα επείγοντα περιστατικά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως αποφάσισε νωρίτερα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Ωστόσο θα χορηγούνται χειρόγραφες συνταγές.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κορύτιανη Θεσπρωτίας. Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή Μεσαύλια, του δήμου Πλατανιά Χανίων. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αιγαίο και Κρήτη.

Νέο έκτακτο δελτίο από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για επικίνδυνες καιρικές συνθήκες τις επόμενες ώρες. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε ανατολική Πελοπόννησο κεντρική και ανατολική Μακεδονία, Θράκη και πρόσκαιρα στις Σποράδες και βόρεια Εύβοια. Χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Συνεδριάζει στις 6.30 το απόγευμα υπό τον Στέφανο Κασσελάκη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου.

Tην ένταξη 52 Δήμων στη δράση «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ» ανακοίνωσαν σήμερα οι Υπουργοί Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

Εντός της ημέρας η συνάντηση Τζο Μπάιντεν – Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα έχει συνομιλίες και με τους υποψηφίους για την αμερικανική προεδρία, Καμάλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ.

Στο μεταξύ ο Ντόναλντ Τραμπ, μία ημέρα πριν από τη συνάντησή του με Μπενιαμίν Νετανιάχου, ζήτησε γρήγορο τερματισμό του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς και επιστροφή των ομήρων, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ πρέπει να κάνει καλύτερη διαχείριση των «δημόσιων σχέσεών» του. Μάλιστα σε συνέντευξη του στο Fox News, επέκρινε επίσης όσους διαμαρτυρήθηκαν για την ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού χθες στο αμερικανικό Κογκρέσο, ζητώντας να επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους σε όσους βεβήλωσαν τη σημαία των ΗΠΑ.

Λεπτομέρειες για την καταστολή των διαδηλώσεων στο Μπανγκλαντές ζητάει «επειγόντως» ο ΟΗΕ, καθώς τις προηγούμενες μέρες οι φοιτητές είχαν βγει στους δρόμους με αίτημα να τροποποιηθεί το σύστημα των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα. Αντιλαμβανόμαστε ότι πολλοί άνθρωποι έπεσαν θύματα βίαιων επιθέσεων από ομάδες προφανώς προσκείμενες στην κυβέρνηση και πως δεν έγινε καμία προσπάθεια για να προστατευθούν», δήλωσε ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ.

ΚΑΙΡΟΣ

 

Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι αύριο στην Αττική. Ανεμοι βόρειοι έως 4 μποφόρ και από μεσημέρι μεταβλητοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία στην Αθήνα από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 33 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα