back to top
32.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

32.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ σε υπόγειο της στοάς του θεάτρου Broadway στο κέντρο της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Αγίου Μελετίου και Πατησίων.

Το κτίριο είναι πενταώροφο και η πυροσβεστική απομάκρυνε τη νύχτα 11 ενοίκους διαμερισμάτων.

Για να σωθεί η δημοκρατία και να αναλάβουν “νεότερες φωνές” αποσύρθηκε από την προεκλογική κούρσα ο Τζο Μπάιντεν, όπως είπε ο ίδιος στο διάγγελμά του τα ξημερώματα στον αμερικανικό λαό. Εξήρε την Καμάλα Χάρις, χαρακτηρίζοντάς την “έμπειρη, ικανή και σκληρή” πολιτικό.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τάσσεται υπέρ της εκτέλεσης μωρών με το πρόγραμμά της για την άμβλωση, έλεγε την ίδια ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική ομιλία του στη βόρεια Καρολίνα.

Χαρακτήρισε, δε, την αντίπαλό του ως «τρελή της ριζοσπαστικής αριστεράς».

 

«Η νίκη του Ισραήλ είναι και νίκη των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου από το βήμα του αμερικανικού Κογκρέσου. Τόνισε ότι η Γάζα μετά τον πόλεμο πρέπει να διοικείται από Παλαιστίνιους που δεν θέλουν να καταστρέψουν το Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα έχει σήμερα στον Λευκό Οίκο ξεχωριστές συναντήσεις με τον Τζο Μπάιντεν και Καμάλα Χάρις, ενώ θα συναντηθεί και με τον Ντόναλντ Τραμπ.

 

Οι έμμεσες διαπραγματεύσεις με σκοπό να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Μέση Ανατολή «οδεύουν σε ολοκλήρωση», διαβεβαίωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος, λίγο πριν από την συνάντηση Μπάιντεν – Νετανιάχου.

Λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας στα νησιά, με τη χρήση αφαλάτωσης και πράσινης ενέργειας, προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με τον Θόδωρο Σκυλακάκη, το σχέδιο περιλαμβάνει την κατασκευή υβριδικών μονάδων με αιολικά και φωτοβολταϊκά, και μονάδες αφαλάτωσης, που θα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ρεύματος και γλυκού νερού για ύδρευση και άρδευση.

Η προκήρυξη των έργων αναμένεται το φθινόπωρο, ενώ έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 200 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Απανθρακοποίησης.

Περισσότεροι από 1.500 προσκεκλημένοι προσήλθαν χθες στη δεξίωση για την 50ή επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Πάνω από μισή ώρα κράτησε η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στο κιόσκι.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα νομοσχέδια που κατατίθενται αυτή την περίοδο στη Βουλή, καθώς και τα ενεργειακά.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης υποστήριξε ότι «η αγορά ενέργειας είναι ρηχή, στρεβλή και ολιγοπωλιακή» και ο πρωθυπουργός απάντησε «σε όλη την Ευρώπη έτσι είναι», ενώ ο κ. Χαρίτσης αντέτεινε ότι «η Ελλάδα αποτελεί εξαίρεση σε όλη την Ευρώπη».

Ερωτηθείς για το θέμα του Έλληνα επιτρόπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κράτησε κλειστά τα χαρτιά του, σημειώνοντας ότι δεν ξέρουμε ακόμα το χαρτοφυλάκιο. Επίσης, αναφέρθηκε στο επικείμενο ταξίδι του στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Αποσύρθηκε η Μιλένα Αποστολάκη από την εσωκομματική κούρσα για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «προσωπικές συγκρούσεις που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη συνοχή της παράταξης. «Θέλω να είμαι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης», τόνισε η κ. Αποστολάκη.

 

Στην σκιά της επεισοδιακής συνεδρίασης της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου συνεδριάζει το απόγευμα υπό τον Στέφανο Κασσελάκη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σήμα κινδύνου για την βιωσιμότητα και λειτουργικότητα των δήμων εξέπεμψε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, κατά την κοινή σύσκεψη των δημάρχων της Αττικής, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών.

«Δυναμώστε τους Δήμους με πόρους και προσωπικό, δώστε στην Αυτοδιοίκηση τα μέσα να παρέμβει σε καίρια θέματα που απασχολούν τους πολίτες, όπως η ενέργεια», η έκκληση του δημάρχου Αθηναίων προς την κυβέρνηση.

Η πύρινη λαίλαπα στον Καναδά φθάνει μέχρι την πόλη Τζάσπερ. Εκατοντάδες είναι οι εστίες πυρκαγιάς στις επαρχίες Αλμπέρτα και Βρετανική Κολομβία, και πυροσβέστες δίνουν μάχη για να σώσουν υποδομές στρατηγικής σημασίας από τις φλόγες, ιδίως αγωγό πετρελαίου, σύμφωνα με τις αρχές.

 

Ο τυφώνας Γκέμι πέρασε από τη βόρεια Ταϊβάν σήμερα, αφήνοντας πίσω του δυο νεκρούς, εκτεταμένες πλημμύρες και προκαλώντας ναυάγιο φορτηγού πλοίου στα ανοικτά. Κατευθύνεται στην Κίνα, όπου αναμένεται να φέρει καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και μπουρίνια, θα εκδηλωθούν ως το απόγευμα σε Μακεδονία – Θράκη, και ως το μεσημέρι σε Σποράδες και βόρεια Εύβοια, σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού.

ΚΑΙΡΟΣ

Στην Αττική, πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα