32.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

32.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Αύξηση κατά 20,6% παρουσίασε ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε τη χώρα μας το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου του τρεχοντος έτους σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό πεντάμηνο, προσεγγίζοντας τα 7 εκατομμύρια, με τις ταξιδιωτικές εισπράξεις να σημειώνουν άνοδο κατά 16,2% δηλαδή 3,8 δισ. Ευρώ. Την ίδια ώρα -μέσα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου- πολλά νησιά της χώρας αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της λειψυδρίας. Λύση στο πρόβλημα, προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σύμφωνα με τον Θόδωρο Σκυλακάκη, το σχέδιο περιλαμβάνει την κατασκευή υβριδικών μονάδων με αιολικά και φωτοβολταϊκά, και μονάδες αφαλάτωσης, που θα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ρεύματος και γλυκού νερού για ύδρευση και άρδευση.

Η προκήρυξη των έργων αναμένεται το φθινόπωρο, ενώ έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 200 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Απανθρακοποίησης.

Φοβοι για οικολογική καταστροφή στις Φιλιππίνες μετά την βύθιση νωρίτερα το πρωί του δεξαμενόπλοιου Terra Nova, που μετέφερε 1,4 εκατομμύριο λίτρα πετρελαίου περίπου επτά χιλιόμετρα από τη Λιμάι, ανοιχτά της Μανίλας όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας. «Μπορέσαμε να διασώσουμε τα 16 από τα 17 μέλη του πληρώματος, ενώ ένα αγνοείται», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Χάιμε Μπαουτίστα, Σύμφωνα με τον ίδιο ήδη έχει εντοπιστεί πετρελαιοκηλίδα, ενώ γίνονται προσπάθειες να μειώθεί η επαπειλούμενη διαρροή του φορτίου του δεξαμενόπλοιου.

Για να σωθεί η δημοκρατία και να αναλάβουν “νεότερες φωνές” αποσύρθηκε από την προεκλογική κούρσα ο Τζο Μπάιντεν, όπως είπε ο ίδιος στο διάγγελμά του τα ξημερώματα στον αμερικανικό λαό. Εξήρε την Καμάλα Χάρις, χαρακτηρίζοντάς την “έμπειρη, ικανή και σκληρή” πολιτικό.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τάσσεται υπέρ της εκτέλεσης μωρών με το πρόγραμμά της για την άμβλωση, έλεγε την ίδια ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική ομιλία του στη βόρεια Καρολίνα.

Χαρακτήρισε, δε, την αντίπαλό του ως «τρελή της ριζοσπαστικής αριστεράς».

«Η νίκη του Ισραήλ είναι και νίκη των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου από το βήμα του αμερικανικού Κογκρέσου. Τόνισε ότι η Γάζα μετά τον πόλεμο πρέπει να διοικείται από Παλαιστίνιους που δεν θέλουν να καταστρέψουν το Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα έχει σήμερα στον Λευκό Οίκο ξεχωριστές συναντήσεις με τον Τζο Μπάιντεν και Καμάλα Χάρις, ενώ θα συναντηθεί και με τον Ντόναλντ Τραμπ.

 

Οι έμμεσες διαπραγματεύσεις με σκοπό να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Μέση Ανατολή «οδεύουν σε ολοκλήρωση», διαβεβαίωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος, λίγο πριν από την συνάντηση Μπάιντεν – Νετανιάχου.

Περισσότεροι από 1.500 προσκεκλημένοι προσήλθαν χθες στη δεξίωση για την 50ή επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Πάνω από μισή ώρα κράτησε η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στο κιόσκι.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα νομοσχέδια που κατατίθενται αυτή την περίοδο στη Βουλή, καθώς και τα ενεργειακά.

Ερωτηθείς για το θέμα του Έλληνα επιτρόπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κράτησε κλειστά τα χαρτιά του, σημειώνοντας ότι δεν ξέρουμε ακόμα το χαρτοφυλάκιο.

 

Αποσύρθηκε η Μιλένα Αποστολάκη από την εσωκομματική κούρσα για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «προσωπικές συγκρούσεις που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη συνοχή της παράταξης. «Θέλω να είμαι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης», τόνισε η κ. Αποστολάκη.

 

Με φόντο την επεισοδιακή συνεδρίασης της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου συνεδριάζει το απόγευμα υπό τον Στέφανο Κασσελάκη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σήμα κινδύνου για την βιωσιμότητα και λειτουργικότητα των δήμων εξέπεμψε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, κατά την κοινή σύσκεψη των δημάρχων της Αττικής, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών.

«Δυναμώστε τους Δήμους με πόρους και προσωπικό, δώστε στην Αυτοδιοίκηση τα μέσα να παρέμβει σε καίρια θέματα που απασχολούν τους πολίτες, όπως η ενέργεια», η έκκληση του δημάρχου Αθηναίων προς την κυβέρνηση.

Υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ σε υπόγειο της στοάς του θεάτρου Broadway στο κέντρο της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Αγίου Μελετίου και Πατησίων.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και μπουρίνια, θα εκδηλωθούν ως το απόγευμα σε Μακεδονία – Θράκη, και ως το μεσημέρι σε Σποράδες και βόρεια Εύβοια, σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Στην Αττική, πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα