32.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

32.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Αντιμέτωπα με το φαινόμενο της λειψυδρίας βρίσκονται πολλά νησιά της χώρας, εν μέσω μάλιστα της τουριστικής περιόδου. Λύση για το πρόβλημα σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη, το σχέδιο περιλαμβάνει την κατασκευή υβριδικών μονάδων με αιολικά και φωτοβολταϊκά, και μονάδες αφαλάτωσης, που θα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ρεύματος και γλυκού νερού για ύδρευση και άρδευση.

Η προκήρυξη των έργων αναμένεται το φθινόπωρο, ενώ έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 200 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Απανθρακοποίησης.

Φοβοι για οικολογική καταστροφή στις Φιλιππίνες μετά την βύθιση νωρίτερα το πρωί του δεξαμενόπλοιου Terra Nova, που μετέφερε 1,4 εκατομμύριο λίτρα πετρελαίου περίπου επτά χιλιόμετρα από τη Λιμάι, ανοιχτά της Μανίλας όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας. «Μπορέσαμε να διασώσουμε τα 16 από τα 17 μέλη του πληρώματος, ενώ ένα αγνοείται», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Χάιμε Μπαουτίστα, Σύμφωνα με τον ίδιο ήδη έχει εντοπιστεί πετρελαιοκηλίδα, ενώ γίνονται προσπάθειες να μειωθεί η επαπειλούμενη διαρροή του φορτίου του δεξαμενόπλοιου.

 

Διαδοχικές συναντήσεις θα έχει ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο με τον Τζο Μπάιντεν και Καμάλα Χάρις, ενώ θα συναντηθεί και με τον Ντόναλντ Τραμπ. Προς ολοκλήρωση οδεύουν οι διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με ανώτερο Αμερικανό αξιωματούχο.

 

Στο Ισραήλ μεταφέρονται οι σοροί πέντε ανθρώπων που είχαν σκοτωθεί στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Βρέθηκαν σε περιοχή της Χαν Γιούνις, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέες επιδρομές αυτήν την εβδομάδα. Ανάμεσά τους η 56χρονη Μάγια Γκόρεν, δασκάλα νηπιαγωγείου.

Για να σωθεί η δημοκρατία και να αναλάβουν “νεότερες φωνές” αποσύρθηκε από την προεκλογική κούρσα ο Τζο Μπάιντεν, όπως είπε ο ίδιος στο διάγγελμά του στον αμερικανικό λαό. Εξήρε την Καμάλα Χάρις, χαρακτηρίζοντάς την “έμπειρη, ικανή και σκληρή” πολιτικό.

 

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τάσσεται υπέρ της εκτέλεσης μωρών με το πρόγραμμά της για την άμβλωση, έλεγε την ίδια ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ, σε προεκλογική ομιλία του στη Βόρεια Καρολίνα. Την χαρακτήρισε «τρελή της ριζοσπαστικής αριστεράς».

Το ζήτημα του προσώπου που θα προτείνει η χώρα μας για τη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φέρνουν στο προσκήνιο οι δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Politico. Ο κ. Μητσοτάκης διαμηνύει πως η Ελλάδα διεκδικεί ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ως επικρατέστερος για τη θέση του επιτροπου εμφανίζεται ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ των ιδιωτών γιατρών και της ηγεσίας του υπ. Υγείας, με τον Άδωνη Γεωργιάδη να επιμένει και χθες στην ψήφιση της διάταξης που τους υποχρεώνει να προσφέρουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ, σε έκτακτες περιπτώσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ρύθμιση δεν αποσύρεται» και ότι «θα υπάρχει εσαεί και για τον επόμενο υπουργό». Συνέντευξη τύπου για το θέμα πραγματοποιεί στις 11.30 ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Αποσύρθηκε η Μιλένα Αποστολάκη από την εσωκομματική κούρσα για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «προσωπικές συγκρούσεις που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη συνοχή της παράταξης. «Θέλω να είμαι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης», τόνισε η κ. Αποστολάκη.

 

Με φόντο την επεισοδιακή συνεδρίασης της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου συνεδριάζει το απόγευμα υπό τον Στέφανο Κασσελάκη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόσληψη 10.000 εκπαιδευτικών προχωράει το Υπουργείο παιδείας.

Ολλανδία και Δανία είναι έτοιμες να παραδώσουν 14 ανακαινισμένα άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία. “Μπορούν να βοηθήσουν το Κίεβο να πάρει το πάνω χέρι στο πεδίο της μάχης”, αναφέρει το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και μπουρίνια, θα εκδηλωθούν ως το απόγευμα σε Μακεδονία – Θράκη, και ως το μεσημέρι σε Σποράδες και βόρεια Εύβοια, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Στην Αττική, πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα