back to top
22.6 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

22.6 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Πριν από είκοσι λεπτά ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων

Πρωταγωνιστής σε ένα ακόμη πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή έγινε ο Παύλος Πολάκης καθώς προχώρησε σε ένα άστοχο και αγενές σχόλιο σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων που προκάλεσε την έκρηξη της Αθηνάς Λινού, η οποία μάλιστα έβαλε και τα κλάμματα. Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης, απευθυνόμενος στη συνεργάτιδα του υπουργού. Λίγα λεπτά αργότερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού ζήτησε προσωπικά συγγνώμη στη συνεργάτιδα και με δάκρυα στα μάτια ανέφερε πως «θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας. Και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται «αδειάζοντας» τον συνάδελφό της στο κόμμα. Τη συμπεριφορά Πολάκη καταδίκασαν ακόμη τόσο ο Γιώργος Στύλιος, πρόεδρος της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, όσο και ο Σπύρος Μπιμπίλας από την Πλεύση Ελευθερίας.

Επίθεση στην κυβέρνηση για την «απαράδεκτη» διαδικασία νομοθέτησης όπως την χαρακτήρισε εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη συγχώνευση Attica και Παγκρήτιας Τράπεζας. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να περάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα πολλά νομοσχέδια, με αποτέλεσμα να «υποβαθμίσει τη νομοθετική διαδικασία» και την ίδια τη Βουλή. Τις δραματικές συνέπειες που θα υπήρχαν για το τραπεζικό σύστημα αν δεν προχωρούσε η συμφωνία Attica -Παγκρήτια περιέγραψε ο Κ. Χατζηδάκης χαρακτηρίζοντας επιπόλαιη την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής τα έγγραφα που αποδεικνύουν την αναγκαιότητα της Συμφωνίας. Το ΠΑΣΟΚ μέσω του Παύλου Γερουλάνου θα ψηφίσει θετικά επί της αρχής, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα αναμένται να καταψηφίσουν. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί μετά τις 9 το βράδυ.

Όχι είπαν στις ενστάσεις των κατηγορουμένων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου της Αθήνας κατά της έφεσης που ασκήθηκε στην πρωτόδικη απόφαση. Οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν από μηδενική βάση σε δεύτερο βαθμό.

Άλλοι 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του ΚΟΒΙΝΤ την εβδομάδα 15 με 21 Ιουλίου. Στις 788 έφθασαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. 17 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι

Τη βεβαιότητά του ότι η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα ολοκληρωθεί ομαλά εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή. Απόψε ή αύριο το πρωί θα ανακοινωθεί εαν θα υπάρξει ολιγοήμερη παράταση.

Λύθηκε το πρόβλημα με τις ελλείψεις γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων στις επτά από τις οκτώ περιοχές, όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Η είσοδος ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ είναι πρόχειρες λύσεις. Αυτό που μπορεί να βοηθήσει τα δημόσια νοσοκομεία είναι οι γρήγορες προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού τόνισε στον ΑΘΗΝΑ984 πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Αύριο και την ερχόμενη Δευτέρα δεν θα χορηγούνται ηλεκτρονικές συνταγές, με εξαίρεση τα επείγοντα περιστατικά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως αποφάσισε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Ωστόσο θα χορηγούνται χειρόγραφες συνταγές.

Στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε συνέντευξή του στο TalkRadio. Ειδικότερα μίλησε για τις μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και οικονομικούς πόρους υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι την τελευταία δεκαετία το ανθρώπινο δυναμικό των δήμων έχει μειωθεί 20-25%. Επισήμανε δε ότι από τα 7.5 δις ευρώ που προβλέπονται για τους δήμους δίδεται περίπου 1.5 δισεκατομμύριο. “Θέλουν να βάλουν λουκέτο στους δήμους. Δεν θα το επιτρέψουμε. Θα αντισταθούμε” τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Συνεδριάζει σε μισή ώρα υπό τον Στέφανο Κασσελάκη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κορύτιανη Θεσπρωτίας. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αιγαίο και Κρήτη.

Επικίνδυνες καιρικές συνθήκες τις επόμενες ώρες σε ανατολική Πελοπόννησο κεντρική και ανατολική Μακεδονία Θράκη και πρόσκαιρα στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ.

52 δήμοι εντάσσονται στο Πρόγραμμα Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ που έχει στόχο των εκσυγχρονισμό των δήμων με έξυπνες εφαρμογές τεχνολογίας και πληροφορικής προς όφελος των κατοίκων, των επιχειρήσεων, αλλά και των επισκεπτών των Δήμων.

Εικοσιένας άνθρωποι πέθαναν μέσα σε 24 ώρες στο Μπένι Μέλαλ μια πόλη στο κέντρο του Μαρόκου, λόγω νέου καύσωνα που έπληξε τη χώρα, η οποία βρίσκεται στον έκτο χρόνο ξηρασίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι αύριο ο καιρός στην Αττική. 33 βαθμοί αυτην την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα