back to top
29.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

29.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Στη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά το πρωτοφανές και αγενές σχόλιο του βουλευτή Χανίων σε βάρος συνεργάτιδας του υπ. Υγείας κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το οποίο αναγκάστηκε να απολογηθεί και να ζητήσει συγγνώμη με δάκρυα στα μάτια η κ. Αθηνά Λινού.

Να λάβει πειθαρχικά μέτρα σε βάρος του βουλευτή Χανίων ζήτησε ο υπ. Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Η διαγραφή του Παύλου Πολάκη προηγήθηκε της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Ο κ. Πολάκης έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας. Αυτή τη φορά επέλεξε μια εργαζόμενη γυναίκα, η οποία, μάλιστα, δεν μπορούσε ούτε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αφού δεν είχε δικαίωμα λόγου», ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Την συμπεριφορά Πολάκη καταδίκασε και η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη.

Ανακοινώθηκαν λίγο μετά τις 5 και μισή το απόγευμα οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στις Σχολές Ανώτερης Εκπαιδευτικής Κατάρτισης.

Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα στην σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση του υπ. Παιδείας, ενώ όσοι είχαν εγγραφεί στην ειδική εφαρμογή θα λάβουν τα αποτελέσματα εισαγωγής με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

 

Στις 9 το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής η ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τη συγχώνευση της Παγκρήτιας με την Τράπεζα Αττικής. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εκβιαστικά διλήμματα» ότι δήθεν δεν θα μπορούσε να υπάρξει άλλη λύση και ζήτησε απαντήσεις στην αποκάλυψη που έχει κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης ότι με αυτή τη συμφωνία το δημόσιο ζημιώνεται.

Τις δραματικές συνέπειες που θα υπήρχαν για το τραπεζικό σύστημα αν δεν προχωρούσε η συμφωνία Attica – Παγκρήτια περιέγραψε ο Κωστής Χατζηδάκης χαρακτηρίζοντας επιπόλαιη την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ. «Μπείτε στη θέση μου. Ο διοικητής της ΤτΕ λέει ότι εάν δεν προχωρήσουμε θα έχουμε δραματικές συνέπειες, δεν υπάρχει άλλος επενδυτής, όλοι οι φορείς είναι υπέρ. Εσείς ειλικρινά τι θα κάνατε στη θέση μου;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζοντας πρωτάκουστα όσα ακούστηκαν.

Το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει θετικά επί της αρχής, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα αναμένεται να καταψηφίσουν.

 

Όχι είπαν στις ενστάσεις των κατηγορουμένων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου της Αθήνας κατά της έφεσης που ασκήθηκε στην πρωτόδικη απόφαση. Οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν από μηδενική βάση σε δεύτερο βαθμό.

 

Διπλασιάστηκε την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός των θανάτων και των εισαγωγών ασθενών σε νοσοκομεία λόγω COVID-19, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού. Στις 788 έφθασαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, ενώ 17 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι.

 

Τη βεβαιότητά του ότι η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα ολοκληρωθεί ομαλά εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή. Αναμένονται ανακοινώσεις για το εάν θα δοθεί ολιγοήμερη παράταση.

 

Στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε συνέντευξή του στο TalkRadio. Ειδικότερα μίλησε για τις μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και οικονομικούς πόρους υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι την τελευταία δεκαετία το ανθρώπινο δυναμικό των δήμων έχει μειωθεί 20-25%. Επισήμανε δε ότι από τα 7.5 δισ. ευρώ που προβλέπονται για τους δήμους δίδεται περίπου 1.5 δισ. «Θέλουν να βάλουν λουκέτο στους δήμους. Δεν θα το επιτρέψουμε. Θα αντισταθούμε», τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

 

Στη διεθνή επικαιρότητα: Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε σήμερα τη χαρά του για τα καλά στοιχεία για την ανάπτυξη που επιβεβαιώνουν, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του, ότι οι ΗΠΑ έχουν την πιο ισχυρή οικονομία στον κόσμο αφότου ανέλαβε την ηγεσία της χώρας. Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα πως το αμερικανικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αυξήθηκε κατά 2,8% το δεύτερο τρίμηνο, πολύ πιο πάνω από το αναμενόμενο και με διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο.

 

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από μεσημέρι μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα