back to top
29.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

29.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

«Η νίκη του Ισραήλ θα είναι επίσης νίκη των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη χθεσινή ομιλία του ενώπιον ενός διχασμένου αμερικανικού Κογκρέσου.
«Την ημέρα που θα νικήσουμε τη Χαμάς, μια νέα Γάζα θα μπορεί να δημιουργηθεί», τόνισε, προσθέτοντας ότι η Γάζα μετά τον πόλεμο πρέπει να διοικείται από Παλαιστίνιους που δεν θέλουν να καταστρέψουν το Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου κάλεσε τις ΗΠΑ να αποδεσμεύσουν νέα στρατιωτική βοήθεια για τη χώρα του και ευχαρίστησε τον Τζο Μπάιντεν για την άοκνη προσφορά του στις προσπάθειες απελευθέρωσης των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς δηλώνοντας βέβαιος για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων.
Επίσης, κατήγγειλε το Ιράν κάνοντας λόγο για άξονα τρομοκρατίας, ενώ αποκάλεσε τους διαδηλωτές υπέρ της Γάζας «χρήσιμους ηλίθιους του Ιράν», τονίζοντας ότι η Τεχεράνη χρηματοδοτεί τις διαδηλώσεις αυτές.

Είναι η τέταρτη φορά – αριθμός ρεκόρ για ξένο ηγέτη – που ο Νετανιάχου εκφωνεί ομιλία στο Κογκρέσο, την ίδια ώρα που δεκάδες Δημοκράτες βουλευτές και γερουσιαστές μποϊκόταραν την ομιλία του ενώ χιλιάδες πολίτες διαδήλωναν έξω από το Καπιτώλιο με σημαίες της Παλαιστίνης.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα έχει σήμερα στον Λευκό Οίκο ξεχωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο και υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις, ενώ θα συναντηθεί και με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα.

Στις 3 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας, το διάγγελμα του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια του οποίου αναμένεται να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά του από τις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου.

Tην απόφασή της να αποσυρθεί από την εσωκομματική κούρσα για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε αργά χθες βράδυ η Μιλένα Αποστολάκη επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Σήμερα ακούω την αγωνία του κόσμου του ΠΑΣΟΚ να μη μετατραπεί μια εκλογική διαδικασία σε μάχη αντιπάλων και σύγκρουση στρατών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της κάνοντας λόγο για «προσωπικές συγκρούσεις που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη συνοχή της παράταξης». «Θέλω να είμαι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης», προσθέτει η κ. Αποστολάκη.

Στην σκιά της χθεσινής επεισοδιακής συνεδρίασης της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου συνεδριάζει το απόγευμα υπό τον Στέφανο Κασσελάκη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιστορική χαρακτήρισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τη χθεσινή ημέρα κατά την ομιλία της στην δεξίωση για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας.

«Οφείλουμε στους Έλληνες και στις επόμενες γενιές, μια συνέχεια αντάξια και ακόμη καλύτερη αυτών των πενήντα ετών», τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου και πρόσθεσε ότι «τα τραύματα της Μεταπολίτευσης μας καλούν σε αυτοκριτική, αναστοχασμό και εγρήγορση», ενώ αναφέρθηκε και στο Κυπριακό κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη ανοιχτή πληγή του ελληνισμού.

Απάντηση της Αθήνας στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν περί τουρκικής μειονότητας στη Θράκη αλλά και για το Κυπριακό.

«Η διαιώνιση του σημερινού status quo, της κατοχής του ενός τρίτου του νησιού και η δημιουργία δύο κρατών δεν αποτελούν λύσεις», αναφέρουν διπλωματικές πηγές εκφράζοντας την προσήλωση της χώρας μας σε μια λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που προβλέπουν διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.

Για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα μέλη της «χαίρουν ισονομίας και ισοπολιτείας». «Ζητήματα που άπτονται του κράτους δικαίου και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ελλήνων πολιτών δεν τίθενται ούτε θα μπορούσαν να τεθούν προς συζήτηση», προσθέτουν.

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ των ιδιωτών γιατρών και της ηγεσίας του υπ. Υγείας, καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης επέμεινε και χθες στην ψήφιση της διάταξης για την υποχρεωτικότητα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ρύθμιση δεν αποσύρεται» και ότι «θα υπάρχει εσαεί και για τον επόμενο υπουργό». Ο υπ. Υγείας χαρακτήρισε «τραγική» την απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου να σταματήσουν από την Παρασκευή και μέχρι την ψήφιση του νόμου οι συνταγογραφήσεις ενώ επανέλαβε ότι η ρύθμιση με τις κυρώσεις για τους ιδιώτες γιατρούς έχει έκτακτο και προσωρινό χαρακτήρα.

Σήμα κινδύνου για την βιωσιμότητα και λειτουργικότητα των δήμων εξέπεμψε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, κατά την κοινή σύσκεψη των δημάρχων της Αττικής, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών. «Δυναμώστε τους Δήμους με πόρους και προσωπικό», «δώστε στην Αυτοδιοίκηση τα μέσα να παρέμβει σε καίρια θέματα που απασχολούν τους πολίτες, όπως η ενέργεια», η έκκληση του δημάρχου Αθηναίων προς την κυβέρνηση.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 10 το βράδυ σε αγροτική αποθήκη λιπασμάτων στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η αποθήκη κάηκε ολοσχερώς, ενώ δεν υπήρξε κίνδυνος επέκτασης σε παρακείμενους χώρους.

Σε ύφεση -μετά από πολύωρες προσπάθειες- η φωτιά στην Κάνδανο Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε λόγω τροχαίου στην περιοχή και επεκτάθηκε γρήγορα εξαιτίας των ανέμων που επικρατούσαν. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στην αθλητική σας ενημέρωση:
Προβάδισμα πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ ο οποίος επικράτησε χθες στην Τούμπα επί της Μπόρατς Μπάνια Λούκα με 3-2, στην πρώτη αναμέτρηση του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League. Την προσεχή Τετάρτη ο αγώνας ρεβάνς στη Βοσνία.
Με νίκη συνδύασε η ΑΕΚ το ευρωπαϊκό της «ντεμπούτο» για τη σεζόν, καθώς επικράτησε 4-3 της Ιντερ Ντ’ Εσκάλδες στην OPAP Arena για τον 2ο προκριματικό του Conference League.

ΚΑΙΡΟΣ:

Γενικά αίθριος, προβλέπεται σήμερα στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. – 31 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα