back to top
28.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

28.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Διάγγελμα Μπάιντεν: Τίποτα δεν μπορεί να μπει εμπόδιο στη διάσωση της Δημοκρατίας

Διαβάστε επίσης

Στην κρίσιμη καμπή μπροστά στην οποία είναι οι ΗΠΑ ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου αναφέρθηκε ο Τζο Μπάιντεν στο διάγγελμά του στο οποίο εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε την περασμένη Κυριακή να αποχωρήσει από την κούρσα των προεδρικών εκλογών.

Τίποτα δεν μπορεί να μπει εμπόδιο στη διάσωση της Δημοκρατίας μας ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι η Δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο και πως έχει το ιερό καθήκον να αμυνθεί και να ενώσει τη χώρα. Όχι για τον εαυτό του αλλά για τους πολίτες, τις οικογένειές τους. “Οι αποφάσεις που θα πάρουμε σήμερα, θα απηχούν στις δεκαετίες που θα έρθουν” δήλωσε.

Τόνισε ότι είναι η μεγαλύτερη τιμή της ζωής του το ότι υπηρέτησε στο ύπατο αξίωμα. «Βρήκα δύναμη από τον λαό» για το έργο, είπε. Αυτό το έργο, συνέχισε, «δεν είναι για μένα αλλά για εσάς και τις οικογένειες σας και αυτό δεν το ξέχασα ποτέ».

Οι αποφάσεις που παίρνουμε τώρα τώρα θα επηρεάζουν το έθνος για δεκαετίες, είπε ακόμη, λέγοντας ότι στις εκλογές το έθνος θα κληθεί να αποφασίσει ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα, την ενότητα και τη διαίρεση. «Είμαστε μεγάλο έθνος γιατί είμαστε καλοί», είπε.

Είναι καθήκον μου να ενώσω το κόμμα σε αυτή την κρίσιμη φάση, καθώς «τίποτα δεν μπορεί να μπει πάνω από τη διάσωση της δημοκρατίας», είπε στη συνέχεια εξηγώντας ότι «το καλύτερο είναι να περάσει η σκυτάλη σε μια νέα γενιά, με νέες φωνές και νεότερους ανθρώπους». Αυτή η ώρα είναι τώρα, τόνισε.

Εξήρε την αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις, υπέρ της οποίας τάχθηκε ώστε να τον αντικαταστήσει στο ψηφοδέλτιο λίγη ώρα αφού ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει την Κυριακή, διαβεβαιώνοντας πως πρόκειται για «έμπειρη», «ισχυρή», «σκληρή» πολιτικό.

Η φετινή προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ σημαδεύτηκε από ιστορικές ανατροπές, με τις πιο δραματικές να καταγράφονται αυτόν τον μήνα: πρόκειται κατά σειρά για την απόπειρα δολοφονίας του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Τραμπ και την ανακοίνωση του Δημοκρατικού προέδρου Μπάιντεν πως αποχωρεί από την κούρσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΕΡΤ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα