back to top
32.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

32.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Γεωργιάδης: Οι γιατροί ανταποκρίθηκαν στις 7 από τις 8 περιοχές – Τι θα γίνει με τη διάταξη

Διαβάστε επίσης

Λύθηκε το πρόβλημα με τις ελλείψεις γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων στις επτά από τις οκτώ περιοχές, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο ραιόφωνο του ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Από τις 8 περιοχές που είχαμε προβλήματα με τους ιδιώτες γιατρούς, τουλάχιστον στις 7 το πρόβλημα λύνεται, καθώς απαντούν στην έκκλησή μας να βάλουν πλάτη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, βοηθώντας τα δημόσια νοσοκομεία. Μιλάμε, μεταξύ άλλων, για την Ξάνθη, τη Δράμα, την Κοζάνη, τη Σπάρτη, με το μείζον πρόβλημα να αντιμετωπίζεται μέχρι στιγμής στην Κω», επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως στο νησί υπάρχουν 9 παθολόγοι.

Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου, σχολιάζοντας πως «ας κρίνει ο κόσμος αν έπαιξε ρόλο η διάταξη του υπουργείου για τη συνταγογράφηση, η οποία όμως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί πλέον για όσους έβαλαν πλάτη». Επίπλέον, ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί λύση για την Κω, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχει καμία διάθεση να συγκρουστεί με κανέναν γιατρό.

Το πρόβλημα παραμένει στην Κω, όπου χρειάζεται ένας παθολόγος προκειμένου να κάνει μία εφημερία στο νοσοκομείο.

Εν τω μεταξύ αύριο Παρασκευή 26 Ιουλίου και την Δευτέρα 29 Ιουλίου δεν θα χορηγούνται ηλεκτρονικές συνταγές, με εξαίρεση τα επείγοντα περιστατικά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Αυτό αποφάσισε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και όπως ανακοίνωσαν τα μέλη του σε σημερινή συνέντευξη Τύπου θα χορηγούνται χειρόγραφες συνταγές.

Η κινητοποίηση αυτή χαρακτηρίστηκε από τους γιατρούς ως “προσομοίωση” για να διαπιστωθεί τι θα συμβεί αν εφαρμοστούν οι ποινές που προβλέπονται για τους ιδιώτες γιατρούς με βάση τη διάταξη νομοσχεδίου που τους υποχρεώνει να εργαστούν για 2-3 εφημερίες τον μήνα σε νοσοκομεία άγονων περιοχών.

Νίνα Κομνηνού

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα