back to top
32.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

32.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Ο Α. Τζιτζικώστας η επικρατέστερη επιλογή Μητσοτάκη για την Κομισιόν

Διαβάστε επίσης

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Politico φέρνουν στο προσκήνιο το ζήτημα του προσώπου που θα προτείνει η χώρα μας για τη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο πρωθυπουργός διαμηνύει πως η Ελλάδα διεκδικεί ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο, ενώ ετοιμάζεται να προτείνει στην Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ένα πρόσωπο, με τις πληροφορίες την στιγμή αυτή να εμφανίζουν ως επικρατέστερο τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Όσον αφορά το χαρτοφυλάκιο που θα δοθεί σε Έλληνα Επίτροπο, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα ήθελε να αναδεικνύει την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και να λαμβάνει υπόψη τη στρατηγική θέση της Ελλάδας στη νοτιοανατολική πτέρυγα της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένει ουσιαστικά ότι μέσα από την κατανομή που θα γίνει από την πλευρά της επανεκλεγείσας Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα αποτυπώνεται και η αναγνώριση από την πλευρά της του πρωταγωνιστικού ρόλου που διαδραμάτισε ο κ. Μητσοτάκης για την προώθηση της υποψηφιότητάς της ως ένας εκ των δύο διαπραγματευτών εκ μέρους του ΕΛΚ .
Ο κ. Μητσοτάκης θα επιθυμούσε το χαρτοφυλάκιο της Ανταγωνιστικότητας, το οποίο  διεκδικείται ωστόσο από μεγάλες χώρες.
Στο πεδίο ενδιαφέροντος της χώρας μας βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, τα χαρτοφυλάκια που αφορούν στην άμυνα, στην ενέργεια, στην αγροτική πολιτική και στο στεγαστικό.
Όσον αφορά τα πρόσωπα, πέραν του κ. Τζιτζικώστα, έχουν ακουστεί και η Νίκη Κεραμέως, ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, καθώς και ο γγ του ΕΛΚ, Θανάσης Μπακόλας.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα