back to top
32.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

32.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Σ. Ζυγούρη: Μήνυμα αισιοδοξίας για τη γαλανόλευκη αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι

Διαβάστε επίσης

Με το σύνθημα «Πάμε Ελλάδα», χαμογελαστοί  και με τις ευχές όλων να τους συνοδεύουν για μια πορεία αντάξια των προσπαθειών τους, αναχώρησαν οι περισσότεροι από τους 100 αθλητές και αθλήτριες της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής, για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη. Τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που αρχίζουν αύριο Παρασκευή 26 Ιουλίου, στο Παρίσι.

Στη Γαλλία βρίσκονται ήδη ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Λευτέρης Πετρούνιας ενώ η ομάδα μπάσκετ έχει φύγει για την πόλη της Λιλ, όπου θα διεξαχθεί το τουρνουά καλαθοσφαίρισης.

Μήνυμα αισιοδοξίας για την «γαλανόλευκη team» έστειλε, μέσω του Αθήνα 984, η επικεφαλής του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Σταυρούλα Ζυγούρη και μοιράστηκε με τους ακροατές του σταθμού το στιγμιότυπο της καρδιάς της από τους Αγώνες του 2004 στην Αθήνα.

«Οι κατάμεστες κερκίδες το 2004, πριν από είκοσι (20) χρόνια, είναι μια εικόνα που θα μου μείνει αξέχαστη. Η ενθουσιώδης υποδοχή και η αποδοχή του κόσμου σε επισκέπτες και αθλητές, ήταν σε σημείο που έφταναν να σηκώνονται ακόμα και άνθρωποι μεγάλης ηλικίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να καθίσουμε στη θέση τους.  Ακόμα και εμείς, που ως αθλητές της ελευθέρας πάλης δεν είμασταν τόσο αναγνωρίσιμοι, αισθανόμασταν μοναδικά…Ήταν ένα συναίσθημα πρωτόγνωρο. Πιστεύω ότι  δύσκολα  άλλος λαός θα περίμενε με τόση θέρμη όπως εμείς, τους Ολυμπιακούς Αγώνες» είπε στον Γιώργο Αποστολίδη.

Μιλώντας για την ιστορία του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών σημείωσε πως ιδρύθηκε το 1985 και η δημιουργία του ξεκίνησε από μια ιδέα του Ολυμπιονίκη της πάλης στο Λος Άντζελες, Δημήτρη Θανόπουλου. Αμέσως την ενστερνίστηκαν μερικοί από τους πρώτους μεταπολεμικά Ολυμπιονίκες μας. Ο Γιώργος Ρουμπάνης, που διακρίθηκε στη Μελβούρνη, ο Πέτρος Γαλακτόπουλος Ολυμπιονίκης στο Μεξικό και το Μόναχο, ο Γιώργος Ζαΐμης  Ολυμπιονίκης της Ρώμης, ο Στέλιος Μυγιάκης και ο Τάσος Μπουντούρης.

«Μέλη του είναι όσοι αθλητές κατέκτησαν πρώτη έως όγδοη θέση σε χειμερινούς ή θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, με την χώρα μας να έχει διακριθεί έως τώρα μόνον σε θερινούς. Μακάρι να έχουμε στο προσεχές μέλλον καλά αποτελέσματα και σε χειμερινές ολυμπιακές διοργανώσεις» ανέφερε η τέταρτη Ολυμπιονίκης στα 63 κιλά  ελευθέρας πάλης το 2004 και επικεφαλής του  Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Σταυρούλα Ζυγούρη.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα