back to top
28.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

28.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός στη Γαλλία λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

“Μαζική επίθεση μεγάλης κλίμακας” με στόχο την παράλυση των τρένων υψηλής ταχύτητας δέχθηκε τη νύχτα η γαλλική εταιρία σιδηροδρόμων. Αναφέρει πως “πολλές ταυτόχρονες κακόβουλες ενέργειες” έπληξαν τις γραμμές που συνδέουν το Παρίσι με το δυτικό, βόρειο και ανατολικό τμήμα της χώρας και πως το δίκτυο “διαταράχθηκε πολύ”.

Ορισμένα τρένα εκτρέπονται σε κλασικές γραμμές, ενώ ακυρώνεται μεγάλος αριθμός δρομολογίων, την ώρα που πολλοί ταξιδιώτες προβλέπεται να μεταβούν στην γαλλική πρωτεύουσα, ενώ σε μετακινήσεις βρίσκεται επίσης μεγάλος αριθμός παραθεριστών. Η κατάσταση αυτή εκτιμάται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον όλο το Σαββατοκύριακο, όσο γίνονται επισκευές στις γραμμές.

Οι βανδαλισμοί στο δίκτυο έχουν επηρεάσει και τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες που συνδέουν το Λονδίνο με το Παρίσι, όπως ανακοίνωσε η Eurostar.

Πηγή εμπλεκόμενη με την υπόθεση κάνει λόγο για δολιοφθορά.

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα ξεκινήσει στις 8 και μισή το βράδυ στον Σηκουάνα, με πλωτή παρέλαση των αθλητών για πρώτη φορά. Περίπου 10.500 αθλητές από 206 αποστολές θα παρελάσουν κατά μήκος του ποταμού σε μια διαδρομή 6 χιλιομέτρων.

Τουλάχιστον 300 χιλιάδες θεατές -οι οποίοι θα πρέπει να έχουν προσωπική πρόσκληση- θα παρακολουθήσουν από κοντά το υπερθέαμα, αν και ο αρχικός σχεδιασμός περιλάμβανε εως και 600.000 άτομα.

 

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα και έως τις 9 Αυγούστου για τα νομικά, καθώς και η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης φόρου. Ωστόσο, η δυνατότητα εφάπαξ καταβολής φόρου με έκπτωση 3% παραμένει έως τις 31 Ιουλίου.

 

Απέχουν σήμερα και τη Δευτέρα από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση οι ιδιώτες γιατροί, εν μέσω της σύγκρουσής τους με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την διάταξη που τους υποχρεώνει να προσφέρουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ. Εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά και τα άτομα με αναπηρία. Χειρόγραφες συνταγογραφήσεις θα γίνονται κανονικά.

 

«Όλα αυτά που μου καταλογίζουν είναι ψευδεπίγραφα, στο τέλος της ημέρας εγώ έχω δίκιο» ανέφερε ο Παύλος Πολάκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό των Χανίων. Ερωτηθείς τι προτίθεται να κάνει από εδώ και πέρα, μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, συμπλήρωσε με νόημα: «Θα συνεχίζω να δρω, όπως δρω. Η λύση θα δοθεί στο συνέδριο, καθώς δεν έχω διαγραφεί από το κόμμα”.

Στην ίδια συνέντευξη ο Παύλος Πολάκης έκανε γνωστό ότι δεν θα πάει τελικά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπως είχε προαναγγείλει με ανάρτησή του στο φβ. Γνωστοποίησε πως η αποκάλυψη που είχε σκοπό να κάνει σχετίζεται με τις επιλογές του υπουργείου Υγείας στην Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη ο Άδωνις Γεωργιάδης προορίζει για αντιπρόεδρο της Αρχής γνωστό γυναικολόγο, ο οποίος στο παρελθόν έχει καταδικασθεί για φοροδιαφυγή.

 

“Ήταν υπερβολική η αντίδραση και η συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη, αλλά κι οι συμπεριφορές από την άλλη πλευρά είναι προκλητικές πολλές φορές” είπε στον Αθήνα 9.84 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

“Εμείς”, συνέχισε, “καταδικάσαμε την ας την πούμε φραστική επίθεση,στη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά δεν είναι και σωστή η συμπροφορά του κ. Υπουργού με την επίταξη των γιατρών”.

 

Μακάρι να εκλείψει ο “πολακισμός”, αλλά διατηρώ επιφυλάξεις. Στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πολάκης είχε δημιουργήσει “σχολή” με συκοφαντικές επιθέσεις” σχολίασε στον Αθήνα 9.84 ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου. Εξέφρασε την ελπίδα να αλλάξει πια αυτό, προσθέτοντας πως ο χρόνος θα δείξει.

 

Να οριστικοποιήσει τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας κάλεσε ο Τζο Μπάιντεν τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναφέρει ο Λευκός Οίκος για τη συνάντηση των δύο ανδρών στην Ουάσιγκτον.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Καμάλα Χάρις, που επίσης συνάντησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό. Εξέφρασε την «έντονη ανησυχία» της για τα θύματα στις τάξεις των αμάχων.

Σήμερα ο Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ.

 

Γεμάτα με αδειούχους και τουρίστες αναχωρούν τα λεωφορεία από τα ΚΤΕΛ του Κηφισού για προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και τα νησιά του Ιονίου

Άγνωστοι ανατίναξαν τα ξημερώματα μηχάνημα ΑΤΜ σε σούπερ – μάρκετ στα Ίσθμια Κορινθίας και αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι τώρα, χρηματικό ποσό.

Αστυνομικοί που διενεργούν έρευνες έχουν συλλέξει στοιχεία από το σημείο της έκρηξης και αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή.

 

Δεκαεξάχρονος οδηγούσε κλεμμένο αυτοκίνητο και για να αποφύγει αστυνομικό έλεγχο μπήκε ανάποδα σε μονόδρομο στις Συκιές Θεσσαλονίκης. Το όχημα τελικά ακινητοποιήθηκε και ο ανήλικος συνελήφθη.

Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αττική, οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 35 βαθμούς Κελσίου. 32 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα