back to top
28.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

28.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Σε αναστάτωση η Γαλλία μετά την μαζική επίθεση στη γαλλική εταιρία σιδηροδρόμων. με στόχο το δίκτυο λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όπως αναφέρει η εταιρεία πολλές ταυτόχρονες κακόβουλες ενέργειες” έπληξαν τις γραμμές που συνδέουν το Παρίσι με το δυτικό, βόρειο και ανατολικό τμήμα της χώρας. Ο υπουργός Μεταφορών της χώρας καταδίκασε τις «συντονισμένες κακόβουλες πράξεις» όπως τις χαρακτήρισε. Περίπου 800.000 επιβάτες θα επηρεάζονται όλο το Σαββατοκύριακο, καθώς η σιδηροδρομική εταιρεία δεν αναμένει επίλυση του προβλήματος σήμερα. Η Eurostar προειδοποιεί τους πελάτες για μεγαλύτερο χρόνο ταξιδιού και ορισμένες ακυρώσεις δρομολογίων. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη και κανένας ύποπτος δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί .

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα ξεκινήσει στις 8 και μισή το βράδυ στον Σηκουάνα, με πλωτή παρέλαση των αθλητών για πρώτη φορά. Περίπου 10.500 αθλητές από 206 αποστολές θα παρελάσουν κατά μήκος του ποταμού σε μια διαδρομή 6 χιλιομέτρων.

Τουλάχιστον 300 χιλιάδες θεατές -οι οποίοι θα πρέπει να έχουν προσωπική πρόσκληση- θα παρακολουθήσουν από κοντά το υπερθέαμα, αν και ο αρχικός σχεδιασμός περιλάμβανε εως και 600.000 άτομα.

Την υποψηφιότητα της Καμάλα Χάρις για την προεδρία των ηνωμένων Πολιτεών στηρίζουν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η Μισέλ Ομπάμα με δήλωση τους. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι γι’ αυτήν που υποστηρίζουμε τονίζουν.

Απέχουν σήμερα και τη Δευτέρα από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση οι ιδιώτες γιατροί, εν μέσω της σύγκρουσής τους με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την διάταξη που τους υποχρεώνει να προσφέρουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ. Εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά και τα άτομα με αναπηρία. Χειρόγραφες συνταγογραφήσεις θα γίνονται κανονικά.

Έκκληση στους γιατρούς να μην ακολουθήσουν την αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση απηύθυνε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Δε θα είχαμε πρόβλημα αν δεν είχαμε ξεκινήσει με απειλές. Οι απειλές έχουν περιπλέξει το πρόβλημα τόνισε νωρίτερα στον ΑΘΗΝΑ984 ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

«Όλα αυτά που μου καταλογίζουν είναι ψευδεπίγραφα, στο τέλος της ημέρας εγώ έχω δίκιο» ανέφερε ο Παύλος Πολάκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό των Χανίων. Ερωτηθείς τι προτίθεται να κάνει από εδώ και πέρα, μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, συμπλήρωσε με νόημα: «Θα συνεχίζω να δρω, όπως δρω. Η λύση θα δοθεί στο συνέδριο, καθώς δεν έχω διαγραφεί από το κόμμα”.

Στην ίδια συνέντευξη ο Παύλος Πολάκης έκανε γνωστό ότι δεν θα πάει τελικά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπως είχε προαναγγείλει με ανάρτησή του στο φβ. Γνωστοποίησε πως η αποκάλυψη που είχε σκοπό να κάνει σχετίζεται με τις επιλογές του υπουργείου Υγείας στην Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

“Ήταν υπερβολική η αντίδραση και η συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη, αλλά κι οι συμπεριφορές από την άλλη πλευρά είναι προκλητικές πολλές φορές” είπε στον Αθήνα 9.84 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος. “Εμείς”, συνέχισε, “καταδικάσαμε την ας την πούμε φραστική επίθεση,στη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά δεν είναι και σωστή η συμπεριφορά του κ. Υπουργού με την επίταξη των γιατρών”.

Μακάρι να εκλείψει ο “πολακισμός”, αλλά διατηρώ επιφυλάξεις. Στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πολάκης είχε δημιουργήσει “σχολή” με συκοφαντικές επιθέσεις” τόνισε επίσης στον Αθήνα 9.84 ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου.

«Αν δεν υπήρχε η ακαριαία και έντονη συναισθηματικά αντίδραση της κ. Λινού, δεν είμαι βέβαιος ότι ο κ. Πολάκης θα είχε αποπεμφθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION , ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης .

Στη Μεγάλη Παράταξη όμως για την οποία μιλάω δεν υπάρχει χώρος για τον κ. Πολάκη πρόσθεσε.

Η συμπεριφορά του κ. Πολάκη δεν είναι μόνο πολιτικά καταδικαστέα, είναι καταδικαστέα σε ανθρώπινο και ηθικό επίπεδο. Είναι θετικό και χρήσιμο για τον τόπο μας και γενικότερα για τις νέες γενιές να στέλνουμε ένα μήνυμα για τα όριά μας στο δημόσιο λόγο. Πρέπει να ορθώνονται όρια ότι δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές σχολίασε στον ΑΘΗΝΑ 984 και η Μιλένα Αποστολάκη

Στη γραμμή της πλήρους άρνησης της κακουργηματικής κατηγορίας για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ κινήθηκαν και οι δύο κατηγορούμενοι από το εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου
ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αττική, οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 35 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα