back to top
31.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

31.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Πολύνεκρη τραγωδία το μεσημέρι στην Εθνική οδό Κυπαρισσίας Πύργου. 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε σφοδρή σύγκρουση νταλίκας με 3 ΙΧ.

Νεκροί είναι ένα βρέφος, ένα 12χρονο κορίτσι και δύο ενήλικες.

Τουλάχιστον άλλοι δύο ενήλικες πολύ σοβαρά τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η νταλίκα που κινείτο στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κυπαρισσία ανετράπη και συγκρούσθηκε με τα τρία οχήματα.

Κλειστή η εθνική Κυπαρισσίας – Πύργου.

 

Φωτιά πριν από λίγο σε χαμηλή βλάστηση στα Καλύβια Αττικής . Μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Διακοπή της κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Σουνίου από το ύψος της λεωφόρου Λαυρίου προς Καλύβια.

 

Σε εξέλιξη η φωτιά στο Καλαμίτσι Πρέβεζας. Μήνυμα του 112 , για απομάκρυνση των κατοίκων από Ράχες και Βλάχικα. Σε εξέλιξη φωτιά και σε δύσβατη δασική περιοχή στο Φλάμπουρο Βελβεντού Κοζάνης.

 

Μουδιασμένη η Γαλλία λίγες ώρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων στο Παρίσι λόγω της χθεσινοβραδινής επίθεσης με στόχο το σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλών ταχυτήτων της χώρας. Ανθρωποκυνηγητό σε ολόκληρη τη Γαλλία για την σύλληψη των υπευθύνων των πολλαπλών επιθέσεων δολιοφθοράς. Την έρευνα ανέλαβε η Εθνική Αρχή Καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος. Περίπου το “25%” των δρομολογίων των τρένων που συνδέουν το Παρίσι με το Λονδίνο θα ακυρωθούν σήμερα και όλο το Σαββατοκύριακο ανέφερε η εταιρία Eurostar.

 

Στις 8 και μισή το βράδυ στον Σηκουάνα, με πλωτή παρέλαση των αθλητών -για πρώτη φορά την ιστορία των Ολυμπιακών- θα γίνει η έναρξη των Αγώνων. Περίπου 10.500 αθλητές από 206 αποστολές θα παρελάσουν κατά μήκος του ποταμού σε μια διαδρομή 6 χιλιομέτρων, σε ώρες που η μετεωρολογική υπηρεσία δείχνει ότι στο Παρίσι πιθανότατα θα βρέχει. Τουλάχιστον 300 χιλιάδες θεατές -οι οποίοι θα πρέπει να έχουν προσωπική πρόσκληση- θα παρακολουθήσουν από κοντά το υπερθέαμα.

 

Ξεκάθαρη απάντηση, στους χθεσινούς προκλητικούς ισχυρισμούς της Άγκυρας, μέσω πηγών του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, δίνει το υπ Εθνικής Άμυνας στην Αθήνα, σχετικά με τις έρευνες ιταλικού πλοίου νοτίως της Κάσου. Από την τουρκική πλευρά είχε υποστηριχθεί, ότι οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν κατόπιν τουρκικής άδειας και εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας. «Ουδείς “σεβασμός” επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη νομίμως οριοθετημένη ζώνη Ελλάδας – Αιγύπτου απαντούν πηγές του Ελληνικού υπ Άμυνας.

 

Νέες αποκαλύψεις μέσω της ιστοσελίδας insidestory.gr για την υπόθεση των υποκλοπών . Σύμφωνα με αυτήν τα 87 πρόσωπα στα κινητά των οποίων έγινε απόπειρα εγκατάστασης παράνομου λογισμικού Predator, για τα 27 είχε εκδοθεί τουλάχιστον μία διάταξη άρσης του απορρήτου τους από την ΕΥΠ.

 

Πυρά Κασσελάκη στην κυβέρνηση για την αποκάλυψη της ύπαρξης των κοινών στόχων μεταξύ ΕΥΠ και Predator αφήνοντας εκ νέου αιχμές και κατά του Πρώτου Θέματος. Ένα ενιαίο κέντρο παρακολουθήσεων με έδρα το Μαξίμου λειτουργούσε ανεξέλεγκτα. Αυτό έπρεπε να ήταν το πρώτο θέμα παντού επισημαίνει.

 

Το παρακράτος που είχε στηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, θα αποκαλυφθεί παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του κ. Μητσοτάκη, αναφέρει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης . Γνωστοποίησε ότι προσέφυγε εκ νέου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζητώντας να εφαρμοστεί πλήρως και απαρέγκλιτα η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας μας για να παραλάβει εγγράφως τους τυπικούς λόγους της παράνομης παρακολούθησής του.

 

Έκκληση στους γιατρούς να μην ακολουθήσουν την αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση που έχουν προγραμματίσει σήμερα και τη δευτέρα απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. “Το πρόβλημα με την κάλυψη των γιατρών λύθηκε και στις 8 περιφέρειες. Συνεπώς δεν χρειάζεται να εφαρμοστεί η διάταξη της επίταξης, η οποία ωστόσο θα πάει προς ψήφιση στη Βουλή” δήλωσε ο υφυπουργός υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 .

24ωρη απεργία εξήγγειλε η ΕΙΝΑΠ την Δευτέρα, ημέρα συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί έξω από τη Βουλή.

 

«Ψεύτικο» και «υποκριτικό» χαρακτήρισε ο Παύλος Πολάκης το κλάμα της Αθηνάς Λινού μετά το χθεσινό περιστατικό στη Βουλή με τη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη που οδήγησε στην έξοδο του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Σε δηλώσεις του νωρίτερα στο περιστύλιο της Βουλής ο κ. Πολάκης ανέφερε πως ο Στέφανος Κασσελάκης είπε την Πέμπτη ότι «τον αγαπάει πολύ», σχολιάζοντας λακωνικά πως «δεν φτάνουν οι αγάπες».

Την ίδια ώρα οι «87» του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν πέρα από την έξοδο του από την ΚΟ να αποχωρήσει και από τα ηγετικά όργανα του κόμματος.

 

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 32 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα