back to top
28.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

28.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Μόνο χειρόγραφες συνταγές και όχι ηλεκτρονικές θα εκδίδουν σήμερα και την προσεχή Δευτέρα οι γιατροί, με εξαίρεση τα επείγοντα περιστατικά και τα άτομα με αναπηρία, σύμφωνα με απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, με φόντο την κόντρα που έχει ξεσπάσει με την ηγεσία του υπ. Υγείας για τις κενές θέσεις στο ΕΣΥ.

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα και έως τις 9 Αυγούστου η προθεσμία για τα νομικά πρόσωπα, καθώς και η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης φόρου. Ωστόσο, η δυνατότητα εφάπαξ καταβολής φόρου με έκπτωση 3% για τα φυσικά πρόσωπα παραμένει έως τις 31 Ιουλίου.

«Το φώναζαν οι λογιστές, το τονίζαμε κι εμείς. Η πίεση και η εκδικητική στάση σε βάρος τους δεν χρειαζόταν. Η παράταση μπορούσε να έχει ανακοινωθεί νωρίτερα και να αφορά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», σχολίασε -μεταξύ άλλων- ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

Αμετανόητος ο Παύλος Πολάκης, μετά το απαράδεκτο σχόλιό του σε βάρος συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τη διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ θα το ξαναέκανα», φέρεται να δήλωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά την διαγραφή του ενώ για την ποινή της μείωσης μισθού που του επιβλήθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής Κωσταντίνο Τασούλα δήλωσε ότι αυτή «θα έπρεπε να επιβληθεί σε συνεργάτες υπουργών που κοροϊδεύουν».

Στο στόχαστρό του και η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού, η οποία κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής αναγκάστηκε με δάκρυα στα μάτια να ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά του συναδέλφου της.

«Να μη ζητάει καμία συγγνώμη η κυρία Λινού για μένα, αλλά για τον εαυτό της», είπε ο κ. Πολάκης.

Το περιστατικό καταδίκασαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, καθώς και εκπρόσωποι των κομμάτων στη Βουλή.

Σοκαριστική χαρακτήρισε την συμπεριφορά Πολάκη ο Σωκράτης Φάμελλος ενημερώνοντας την εθνική αντιπροσωπεία για την διαγραφή του βουλευτή Χανίων. Μάλιστα ο κ. Φάμελλος δεν επέτρεψε στον Παύλο Πολάκη να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, παρά το γεγονός ότι ο βουλευτής μπήκε στην αίθουσα της Γερουσίας λέγοντάς του ότι δεν είναι πλέον μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και δεν μπορεί να συμμετέχει στη διαδικασία.

Μήνυμα Κασσελάκη προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος. «Δεν υπάρχει χώρος για τακτικισμούς και ατομικές ατζέντες. Υπάρχουν εκεί έξω 10.000.000 ζευγάρια μάτια που μας παρακολουθούν και μας κρίνουν καθημερινά», τόνισε.

Ο κ. Κασσελάκης, χωρίς να αναφερθεί στην διαγραφή του Παύλου Πολάκη, που προηγήθηκε της συνεδρίασης, κάλεσε τους βουλευτές να αναδείξουν τη συλλογική ποιότητα και όχι τις ατομικές μικροδιαφωνίες, αλλά και να σταθούν «ασπίδα προστασίας της κοινωνίας ώστε η καταρρέουσα κυβέρνηση», όπως είπε, «να μην εκμηδενίσει κανέναν πολίτη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση αναφερόμενος -μεταξύ άλλων- στην ακρίβεια, στην ανασφάλεια των πολιτών, στη διαμάχη γιατρών – υπ. Υγείας, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει εγκαταλείψει την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.

Τέλος, για την απόφαση να καταψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συμφωνία Attica Bank – Παγκρήτιας, ο κ. Κασσελάκης είπε χαρακτηριστικά: «Προτιμώ να με μισούν οι δολοπλόκοι παρά να με κατηγορούν για συνένοχο τα θύματα της διαπλοκής».

«Κάλιο αργά παρά ποτέ γιατί πρέπει να υπάρχει ήθος στον κοινοβουλευτισμό», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη στο Attica tv, ερωτηθείς για τη διαγραφή Πολάκη. Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ανανεωμένο, δεν είναι πια κόμμα μνήμης και έχει προοπτική, όπως είπε και πρόσθεσε: «Θέλω να διορθώσουμε τα λάθη μας γιατί έχουμε σταθερή άνοδο. Το θέμα είναι να επιταχύνουμε αυτή τη διαδικασία. Πρέπει να μιλήσουμε καταρχάς πολιτικά».

Πτώση στις υψηλόβαθμες σχολές και άνοδο στις χαμηλόβαθμες, δείχνουν οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια, που ανακοινώθηκαν χθες. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπ. Παιδείας, στο 38% των τμημάτων καταγράφεται άνοδος των βάσεων και πτώση στο 62%.

Αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Στις 8 και μισή το βράδυ, ώρα Ελλάδος, η τελετή έναρξης όπου για πρώτη φορά η παρέλαση των αθλητών θα είναι πλωτή, στον Σηκουάνα. Με πρώτη την ελληνική αποστολή περίπου 7.000 αθλητές θα περάσουν μπροστά από εκατοντάδες χιλιάδες θεατές που θα βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού. Στο Παρίσι τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια με τη συμμετοχή εκτός της γαλλικής αστυνομίας και του στρατού και αστυνομικών από πολλές άλλες χώρες. Στο Παρίσι και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρακάθεται στο επίσημο δείπνο που παραθέτει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προς τιμήν των ξένων ηγετών.

Στη διεθνή επικαιρότητα: «Ο πρόεδρος Μπάιντεν προτίθεται να πει σήμερα στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι είναι ανάγκη να καταλήξουμε σε μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και είναι ανάγκη να γίνει γρήγορα», δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι.

«Τώρα είναι η ώρα, καθώς ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας διανύει τον δέκατο μήνα του» πρόσθεσε.

Ο Νετανιάχου συναντάται στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό πρόεδρο, ενώ θα συναντηθεί ξεχωριστά με την Αντιπρόεδρο και υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις. Ακολούθως θα μεταβεί στο Μαρ ο Λάγκος όπου θα έχει συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

ΚΑΙΡΟΣ:

Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από μεσημέρι μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα