back to top
29.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

29.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

Εκτός ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης – Επιτέθηκε φραστικά σε συνεργάτιδα του υπ. Υγείας

Διαβάστε επίσης

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τον Παύλο Πολάκη ο Στέφανος Κασσελάκης λίγη ώρα πριν από τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος. Αφορμή αποτέλεσε το αγενές σχόλιο του βουλευτή Χανίων σε βάρος συνεργάτιδας του υπ. Υγείας κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το οποίο αναγκάστηκε να απολογηθεί και να ζητήσει συγγνώμη με δάκρυα στα μάτια η κ. Αθηνά Λινού.

Για απεχθή, απαράδεκτη και αηδιαστική συμπεριφορά έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ο οποίος ανακοίνωσε στο Σώμα ότι ο μισθός του βουλευτή θα περικοπεί.

«’Ημουν, είμαι και παραμένω ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης λίγο μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, μιλώντας σε βουλευτές που βρίσκονταν στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, λίγο πριν αρχίσει η προγραμματισμένη συνεδρίαση.

Ο Σωκράτης Φάμελλος του είπε ότι δεν είναι πλέον μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και δεν μπορεί να συμμετέχει στη διαδικασία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Πολάκης είπε: «Θα το ξαναέκανα. Ποινή έπρεπε να βάλλει στους συνεργάτες των υπουργών που κορόιδευαν». Το επιχείρημά του το επανέλαβε ξανά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε πως «όταν το δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι εσείς κοιτάτε το δάχτυλο».

Για σοκαριστική συμπεριφορά που δεν αντιστοιχεί στις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ και στην κοινοβουλευτική διαδικασία μίλησε ο Σωκράτης Φάμελλος ενημερώνοντας την εθνική αντιπροσωπεία για την διαγραφή Πολάκη. Όπως είπε ο κ. Φάμελλος «είναι ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο θίγει την αξιοπιστία της πολιτικής». Μας έχει προβληματίσει κι εμάς, έχει στενοχωρήσει όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα και θεωρώ και όλο το κόμμα μας» πρόσθεσε.

Το επεισόδιο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Υγείας, ο οποίος σε ανάρτησή του, διερωτήθηκε αν και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καλύψει «την επαίσχυντη συμπεριφορά» του κ. Πολάκη.

Σε ανάρτησή του, η οποία περιλαμβάνει βίντεο των όσων διαδραματίστηκα στην επιτροπή,  ο Άδ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησε την λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του κ. Πολάκη. «Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο!» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτηση του στο «X».

 

Τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη ζήτησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος ανέφερε ότι «Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προέβη, για πολλοστή φορά, σε μια απρόκλητη φραστική επίθεση, στρεφόμενος κατά συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας ‘Αδωνι Γεωργιάδη».

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Πολάκης έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας, όπως κι εμείς έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές μπορεί να επιτεθεί χωρίς λόγο και αιτία σε όποιον άνθρωπο βρει εύκαιρο. Αυτή τη φορά επέλεξε μια εργαζόμενη γυναίκα, η οποία, μάλιστα, δεν μπορούσε ούτε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αφού δεν είχε δικαίωμα λόγου», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και τόνισε: «Ελπίζουμε αυτή να είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το -ομολογουμένως ευρύχωρο- ποτήρι της ατελείωτης ανοχής του κ. Κασσελάκη και να κάνει, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, το αυτονόητο, διαγράφοντας τον κ. Πολάκη. Πλέον δεν πείθει ούτε τους βουλευτές του, όπως φάνηκε και από την ανθρώπινη αντίδραση της κας Λινού στο νέο αυτό παραλήρημα λεκτικής βίας του κ. Πολάκη».

«Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός και συντασσόμαστε πλήρως με τον πυρήνα της τοποθέτησης του Προέδρου της Βουλής, κ. Τασούλα, καθώς και με τη λήψη των μέτρων που εισηγήθηκε. Προσθέτω εμφατικά τη λέξη ΝΤΡΟΠΗ. Προσωπικά, πέραν της καταγγελίας, πραγματικά αισθάνομαι ντροπή και βαθύτατη λύπη. Χθες γιορτάσαμε μια πολύ λαμπρή ημέρα για την Ελληνική Δημοκρατία και χρέος όλων μας είναι να δίνουμε καθημερινά –όχι μόνο επετειακά- υπόσταση σε αυτή τη ημέρα» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος

«Όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου «Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης», προκαλούν μόνο ντροπή και θλίψη. Είναι αδιανόητη η εν γένει συμπεριφορά και η προσωπική επίθεση του κ. Πολάκη σε συνεργάτιδα υπουργού και μάλιστα με αναφορά του στη φυσιογνωμία της και σε χαρακτηριστικά του προσώπου της, με κατάπτυστο τρόπο» σχολίασε η Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη και πρόσθεσε « Καταδικάζουμε απερίφραστα τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του κ. Πολάκη, ο οποίος δυστυχώς αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν έχει κανένα όριο».

Newsroom Αθήνα 9.94

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα