back to top
29.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

29.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

Γ. Μπούγας: Πυλώνας της Δημοκρατίας, η Δικαιοσύνη

Διαβάστε επίσης

«Πυλώνας της Δημοκρατίας, η Δικαιοσύνη. Η επέτειος των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της νομιμότητας και της Δημοκρατίας στην Ελλάδα είναι η πιο γόνιμη περίοδος στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Σε αυτή την διαδρομή βιώσαμε και στενοχώριες και λύπες, όμως το πρόσημο είναι θετικό» τόνισε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Μπούγας στον Αθήνα 984 με αφορμή τη συμπλήρωση μισού αιώνα ειρήνης και αδιατάρακτης δημοκρατικής διακυβέρνησης στη χώρα.

Αποτιμώντας πεπραγμένα και κατακτήσεις, στη συνομιλία του με τον Γιώργο Αποστολίδη, εκτίμησε πως «η Ελλάδα δεν αποτελεί μια μοναχική νησίδα δημοκρατίας. Εντάσσεται στην χωρία των Ευρωπαϊκών κρατών με το καλύτερο δημοκρατικό σύστημα».  Γεγονός, που όπως εξήγησε, δεν συνδέεται αποκλειστικά με την ελεύθερη εκλογή των κυβερνήσεων ή των νομοθετικών Σωμάτων, αλλά κυρίως με την υπεράσπιση του Κράτους Δικαίου, των ατομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων.

«Η ΕΕ προστατεύει, υπερασπίζεται με τον αρτιότερο τρόπο αυτές τις ελευθερίες και τα δικαιώματα. Άλλωστε, εμείς διαθέτουμε ένα από τα πιο φιλελεύθερα Συντάγματα στον κόσμο. Επίσης, έχουμε υιοθετήσει κι εντάξει στο εσωτερικό μας δίκαιο νομοθετήματα τα οποία παρέχουν ένα πλέγμα επάλληλης προστασίας όπως η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε ότι «η Ευρώπη συνιστά δημοκρατικό πρότυπο, για αυτό και προσελκύει στο έδαφός της όλους όσοι επιθυμούν να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους χωρίς να κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με διώξεις».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα